Fasolka szparagowa z chorizo i pieczarkami

Fasolka szparagowa z chorizo i pieczarkami



Co potrzeba:
  • 150 g kiełbasy chorizo,

  • 600 g fasolki szparagowej,

  • 800 g pieczarek,

  • olej do smażenia,

  • sól,

  • pieprz
Wykonanie:

Fasolce szparagowej obcinamy końce, płuczemy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, dajemy na sitko do obcieknięcia. Na patelnię z 2 łyżkami oleju układamy plasterki chorizo, smażymy do zrumienienia na średnim płomieniu, przekładamy bez tłuszczu na talerz. Na tą samą patelnię dajemy pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki, smażymy do delikatnego zrumienienia. Pod koniec smażenia dajemy szczyptę soli i ½ płaskiej łyżeczki pieprzu. Do usmażonych pieczarek dajemy z powrotem chorizo i ugotowaną fasolkę, mieszamy, smażymy 2-3 minuty na średnim płomieniu. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy.

Smacznego :))

chorizo, fasolka szparagowa, pieczarki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1