Bigos z kiszonej kapusty z żeberkami, grzybami i żurawiną

Bigos z kiszonej kapusty z żeberkami, grzybami i żurawiną

Bigos z kiszonej kapusty z żeberkami, grzybami i żurawiną

Jak tylko pojawia się świeżo ukiszona kapusta nie mogę sobie odmówić zrobienia bigosu. Tym razem będzie z żeberkami, żurawiną i grzybami. Co potrzeba: 1,5 kg kiszonej kapusty, 1,5 kg surowych żeberek, 2 długie kiełbasy Podwawelskie, 2 garści suszonych grzybów, 5 średnich cebul, 6 łyżek oleju rzepakowego, 2 pełne łyżki suszonej żurawiny, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 płaska łyżeczka pieprzu, sól Wykonanie: Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia, mieszamy, odcedzam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.