Przepis na : obiad
Frittata z ziemniakami Pyszne i szybkie danie z patelni, do wykonania którego używamy ziemniaków pozostałych z wczorajszego obiadu. Świetny pomysł na wykorzystanie resztek z lodówki. Polecam! Składniki: 3-4 jajka kilka ugotowanych ziemniaków (około 4-5 sztuk) 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek papryki czerwonej lub papryczka chilli 1-2 łyżki natki posiekanego szczypiorku 2-3 łyżki tartego żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka oleju Przyprawy: sól, pieprz MOJA RADA: możemy dodać ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...