Cześć Dzisiaj zajadałam się pyszną sałatka z własnych rzodkiewek. Przepis pochodzi z gazety Śniadanie idealne nr 3(186)(s. 19). Sałatkę zrobiłam już wczoraj. Sałatka rzodkiewkowa Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miskę, talerze, łyżkę, kubek lub miseczkę. Przygotuj składniki: pęczek rzodkiewek, 15 dag sera żółtego, 1 jabłko, 1-2 łyżki majonezu, 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, kilka liści sałaty, trochę szczypiorku, sól, pieprz. Z rzodkiewek odkrój ogonki i liście, a następnie umyj je pod bieżącą wodą. Jabłko umyj... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.