Przetwory 2017: Dżem rabarbarowy z imbirem

Przetwory 2017: Dżem rabarbarowy z imbirem

Cześć Sezon na rabarbar już zaczął. U mnie w ogródku rośnie kilka bardzo dorodnych krzaczków rabarbaru, więc co roku korzystamy z niego my jak i nasi sąsiedzi i dalsza rodzina. Do tej pory na naszym stole najczęściej gościł kompot i różne ciasta z rabarbaru. Przeglądając najnowszy, czerwcowy numer gazetki Przyślij Przepis na stronie 17 znalazłam przepis na dżem rabarbarowy z imbirem. Receptura tak mnie zainteresowała, że postanowiłam się nią z Wami podzielić. Dżem rabarbarowy z imbirem Przygotuj garnek, miski, wa...

Czytaj dalej na blogu blog.moje-pasje.info

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia K.

Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

imbir, słoik, mielone, ciasto, przetwory

Inne przepisy z blog.moje-pasje.info

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.