Cześć Sezon na rabarbar już zaczął. U mnie w ogródku rośnie kilka bardzo dorodnych krzaczków rabarbaru, więc co roku korzystamy z niego my jak i nasi sąsiedzi i dalsza rodzina. Do tej pory na naszym stole najczęściej gościł kompot i różne ciasta z rabarbaru. Przeglądając najnowszy, czerwcowy numer gazetki Przyślij Przepis na stronie 17 znalazłam przepis na dżem rabarbarowy z imbirem. Receptura tak mnie zainteresowała, że postanowiłam się nią z Wami podzielić. Dżem rabarbarowy z imbirem Przygotuj garnek, miski, wa...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.