Cześć Za mną bardzo pracowity dzień. W większości spędzony w kuchni. I choć nie wszystko udało się tak jak powinno, wyszło smacznie. Najlepiej wyszedł chyba dzisiejszy obiad. Choć nie przepadam za krupnikami, ten według receptury znalezionej w marcowym numerze Przepisów czytelników (znajdziecie ją na stronie 19) bardzo mi smakował. Krupnik z żołądkami Przygotuj 2 garnki, nóż i deskę do krojenia, miski, łyżkę; chochlę, ewentualnie tarkę. Przygotuj składniki: 70 g żołądków drobiowych, 1 woreczek kaszy jęczmiennej, 500... czytaj dalej...
Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.