Przepis na : obiad
Zsiadłe mleko w mojej kuchni pojawia się bardzo rzadko. Chyba stanowczo za rzadko. Placki, które mam zaszczyt dziś Wam zaproponować są nie do podrobienia i nie wyjdą tak świetnie bez ich głównego składnika – zsiadłego mleka. Powiedzcie mi sami, jakie placki lubicie najbardziej? Napompowane i puchate, czy oklapłe kapcie? Jestem pewna, że większość z Wam woli te pierwsze tak jak i ja. Dlatego koniecznie musicie skorzystać z tego przepisu, by przekonać się jakie są znakomite. Placki możecie śmiało podawać na słodk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)