Przepis na : obiad
Często wspominam Wam, że bardzo lubię makarony, a w szczególności te zapiekane. Jakiś czas temu odkryłam świeże płaty makaronu lasagne, które smakują o niebo lepiej niż te suszone. Jeżeli tylko natraficie na nie w sklepie – nie wahajcie się i śmiało je kupcie. Nie tylko smak mają wyjątkowy, ale dzięki temu, że nie są suszone to przygotowanie lasagne staje się krótsze. Ponadto, ich struktura jest o wiele delikatniejsza, do tego stopnia, że makaron rozpływa nam się w ustach. Ja najczęściej kupuję je w Au... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)