Jesienną porą dość często piekę szarlotkę, tym razem postanowiłam upiec ją z dodatkiem dyni, wyszła bardzo smaczna. W kruszonce świetnie się sprawdziły pokruszone płatki kukurydziane, użyłam Corn Flakes Lubella ,nadały jej fajny kolor oraz smak. Moje rodzinie bardzo smakuje to ciasto więc często je piekę. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru 250 gram masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 1 jajko Masa jabłkowo-dyniowa: 1 kilogram jabłek 1,5 kilograma dyni 0,5 szklan... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...