Simit czyli Tureckie specjały

Simit czyli Tureckie specjały

Simit czyli Tureckie specjały

Przepis na simity znalazłam na blogu Emilii  Turcja od kuchni , do którego z pewnością będę jeszcze wracać :). W Turcji simity sprzedawane są na ulicach podobnie jak w Polsce sprzedajemy obwarzanki. Simity bardzo szybko znikły po upieczeniu, ja chętnie dodała bym więcej soli, ale co kraj to obyczaj :). Świetny pomysł na śniadanie czy podwieczorek, a z wykonaniem poradzi sobie każdy!. Składniki na ok 12-14 sztuk: 1 szklanka ciepłego mleka 1/2 szklanka oleju szczypta soli opakowanie suchych drożdży, ok 2 1/2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.