Gołąbki z młodej kapusty w piekarniku
Gołąbki z młodej kapusty w piekarniku
Poznaj sprawdzony przepis na gołąbki z młodej kapusty z mięsem i ryżem zarumienione w piekarniku. To danie na które czekam cały rok. Pyszny farsz z mięsa, ryżu i cebulki zawijam w liściach młodej kapusty, zalewam wywarem i piekę. Podaję polane sosem pomidorowym. Liście młodej kapusty są elastyczne, nie pękają i łatwo się zwijają. Gołąbki z piekarnika są miękkie i wbrew pozorom szybkie w przygotowaniu. Składniki: Szklanka to pojemność 250ml. Ilość porcji gołąbków zależy od wielkości użytych główek kapusty. U mnie wys... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ania gotuje
Autor
Aniagotuje
Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gołąbki, kapustą, sosy, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, ryż, mięso, mielone, słoik, papryka, chleb, ziemniaki, roladki, obiad, pieczone ziemniaki, bez pieczenia, drugie danie
Inne przepisy z Ania gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję