Przepis na : deser
Witajcie po świętach.😙Jak tam Wasze brzuszki, najedzone czy może przejedzone?😛 U mnie korzystając z ładnej pogody (+5 stopni, taka to zima😆) na szczęście nie doszło do najgorszego i robiliśmy sobie parę razy dziennie dłuższe spacerki,w tym roku z nowym czworonożnym przyjacielem. 🐕Dzięki temu, było szybsze trawienie, brak efektu przejedzenia i można było wszystko bez rozpinania paska pochłonąć ze stołu.😊 A wiadomo jak to po świętach, każdemu zostają jakieś resztki, a jak nie ze stołu, to dary z prezentów, k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...