Pyszny, bardzo smaczny i przede wszystkim szybki w przygotowaniu bigos z kapusty kiszonej z dodatkiem łopatki wieprzowej, kiełbasy i suszonych grzybów. Dzięki odpowiednio dobranym przyprawom będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszny, bardzo smaczny i przede wszystkim szybki w przygotowaniu bigos z kapusty kiszonej z dodatkiem łopatki wieprzowej, kiełbasy i suszonych grzybów. Dzięki odpowiednio dobranym przyprawom będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: ŻUR ŚLĄSKI: 500 g wędzonych żeberek wieprzowych; 400 g kiełbasy śląskiej lub podwawelskiej; 400 ml zakwasu na żur (domowego lub kupnego); Garść suszonych grzybów + 1
Gospodyni Miejskarazie tyle na temat obiadu. Przechodzimy do deseru, no może jeszcze trochę o alkoholu. Alkohol odgrywa ważną rolę w weselnym menu. Różne są upodobania gości. Oprócz czystej wódki i białego wina, powinno być również wino czerwone, likier, dobre brandy lub koniak i oczywiście szampan ,którym wznosimy toasty. Alkohol powinien pasować do podawanych potraw czy deserów. Od tego są inni(...)ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki , marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i oczywiście domowy smalec, ogórki kiszone, chrzan, musztarda i pieczywo wiejskie. Godzina 23:00 - czas na gorące danie. Tutaj możemy
Kulinarny karnet Christophera