pracochłonne to rzadko je robię i przez to smakują jeszcze bardziej…;)! Dzisiaj przedstawiam przepis na pierogi z mięsem, kapustą i grzybami. Mięso ugotowałam przy okazji przygotowania wywaru na zupę. Ponieważ się spieszyłam to resztę farszu zrobiłam trochę inaczej niż zwykle… Po prostu podsmażyłam cebulę, dodałam ugotowane grzyby, kapustę i ugotowane mięso. Jak wszystko się podsmażyło to lekko
UgotujmyTo.plzimna ( ale cały czas płynna ) dzielimy ją na 2 części. Jedną z nich dokładnie mieszamy z serkiem i dodajemy 3/4 owoców , mieszamy. Przekładamy do miseczki ( u mnie taka na zupę , wyłożona folią spożywczą ). Wyrównujemy powierzchnię serniczka i wstawiamy do lodówki. Do drugiej galaretki wsypujemy pozostałą część owoców , mieszamy. Kiedy sernik w lodówce się zetnie wylewamy na niego galaretkę z owocami
Ostra na SłodkoDziś mam dla Was jeden ze swoich ulubionych przepisów – na krem marchewkowy zrobiony na mleku kokosowym … z dodatkiem ostrego chili … i chrupiącego słonecznika
Ostra na Słodkotajemniczo ;) I śmiechu było co niemiara! :D Rozdzieliliśmy między sobą zadania , byśmy w równej mierze przyczyniali się do powstawania kolejnych smakołyków! I tym sposobem spod naszych rąk wyszła : - ” Zupa chrzanowa podana w chlebie „ ( fachowo wydrążonym przez Rafała ;) ) - ” Schab faszerowany pastą ziołową z pieczonymi czosnkowymi ziemniaczkami „ - ” Surówka z buraczków „ - ” Surówka z marchewki i pora
Ostra na SłodkoLato jak widzimy w tym roku nas niestety nie rozpieszcza i po kilku ciepłych dniach znów nastały deszczowe dni ( przynajmniej w Krakowie ). W taką pogodę napewno
Ostra na SłodkoOstatnimi czasy mam coraz większą ochotę na zupy i sałatki ( a do tej pory jak wiecie na śniadanie , obiad i kolację mogłam jeść słodkości ;) ). Dziś ma dla Was przepis na rewelacyjną … świeżą …. , chrupiącą sałatkę w grecko – francuskim stylu z pomidorami , oliwkami , czarnym ryżem i chrupiącymi grzankami o smaku tzatziki. Niezwykłego aromatu dodaje jej lekki sos , który świetnie
Ostra na Słodkokuchni krajów sąsiednich: Polski , Bawarii , Austrii , Węgier i Słowacji. Będąc tam kilka razy z przyjemnością kosztowałam tamtejszej kuchni. Na talerz trafiły zarówno houskove knedlíky ( czyli knedle bułczane ) , buchty , sycące zupy , jak i Smažený sýr (smażony ser ). I to właśnie on był inspiracją do stworzenia mojego dzisiejszego dania. Jest ciekawym urozmaiceniem śniadań czy też kolacji i doskonałą alternatywą dla jajecznicy
Ostra na Słodkowykorzystuje . Można z niej przyrządzić wspaniałe danie , które zachwycą nawet mięsożerców! U mnie były już kotlety z soczewic y . Były ” Złociste pierogi z czerwoną soczewicą i cebulką „ Była ” Kremowa zupa soczewicowa z muszelkami i chrupiącą marchewką „ I ” Wegetariańskie krokiety z warzywami „ Więc dziś przyszła pora na coś innego! Zrobiłam z niej pulpeciki! Delikatne , soczyste … a dzięki temu , że po zrobieniu
Ostra na SłodkoSoczewicę uwielbiam! Nie ważne czy zielona czy czerwona … czy w sałatce … czy w zupie …. – każdą z przyjemnością zajadam! Dziś mam dla Was przepis na swoje ulubione kotleciki z czerwonej soczewicy. Delikatne , niesamowicie sycące , zdrowe – świetnie smakują zarówno soli , jak i z ulubionym sosem np. pomidorowym. Są świetną alternatywą dla mięsa i z całą pewnością posmakują
Ostra na Słodkodobrze , bo można z niej wyczarować wiele smakowitych dań , które zachwycą niejedno podniebienie. Podaje się ją zarówno na surowo , jak i smażoną , pieczoną , duszoną i gotowaną . Przyrządza z niej zupy , surówki , kotlety , racuchy , a nawet ciasta! Ma bardzo mało kalorii ( ok.15kcal w 100g ) , dlatego świetnie nadaje się dla osób będących na diecie. Ja jak co roku korzystam z jej dobrodziejstw
Ostra na SłodkoW takie upały zwykle nie mamy ochoty na ciężkie, tłuste potrawy i z przyjemnością sięgamy po coś lżejszego. Chłodniki , kremy , i sałatki najczęściej goszczą na stołach
Ostra na SłodkoDyniowe serniki … ciasta .. desery … racuchy czy też zupy co roku goszczą na moim stole.Nie mogę się doczekać , kiedy to targi i stragany wypełnią się po brzegi przepięknymi dyniami.Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne kopytka!Podsmażone na maśle z odrobiną szałwii i podane z kolorowym pieprzem są fantastycznym pomysłem na jesienny obiad.Polecam! SKŁADNIKI:* miąższ z dyni
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Vegeta to niezastąpiona przyprawa, która poprawi smak nie jednej zupy, sosu czy mięsa. Warto jednak korzystać z domowej mieszanki przypraw, która jest zdrowsza i o wiele smaczniejsza Nie zawiera glutaminianu sodu czy innych konserwantów, tak jak gotowe mieszanki sprzedawane w sklepach. Wystarczy wrzucić do blendera wybrane przyprawy, zmiksować
Marta Gotujejest bukiet ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka . Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie: rozmaryn przyspiesza
Wypisz Wymalujoctów domowych (przepis) lub dobrego octu jabłkowego i winnego, tym bardziej, że wykonanie jest banalnie proste, a efekty smakowe rewelacyjne. Octy ziołowe wykorzystuję do zakwaszania sałatek, surówek, zup, galaretek, do marynowania wszelkiego rodzaju mięs i ryb. Z powodzeniem zastępują sok z cytryny lub zwykłe octy, a nuty zapachowe możemy dowolnie komponować w zależności od własnych upodobań lub przygotowywanych
SzczyptaSmaQ