Zielone szparagi to warzywo, którego pędy używane są do przygotowania wielu pysznych dań. Ze szparagów zrobić można zupę, sałatkę, tartę, połączyć je z mięsem lub zapiec z serem. Na moim blogu znajdziecie kilka przepisów na dania z zielonych szparagów . Najnowsze danie, które chcę Wam polecić to potrawka z kurczaka ze szparagami właśnie. Potrawka z kurczaka to połączenie zielonych szparagów
MeCooksporcja dla 1 osoby 1 ziemniak kawałek marchewki pół cebuli kawałek selera szczypta suszonych pomidorów w płatkach lub grys 1 filet ryby (dowolna
Gotowanie jest łatweSłodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska Lokalizacja: Lwów Całkiem niedawno na blogu gościł przepis na zupę zapalankę. Jej nazwa pochodzi od zasmażki, którą „zapala” się wywar. Jak się okazuje już 200 lat temu w Galicji Wschodniej używano tego określenia. W książce kucharskiej wydanej we Lwowie na początku XIX wieku znajdziemy wiele zapalonych dań, a pośród nich słodką kapustę zapaloną. Jest
Trzeci talerzna 2 porcje 300 g mięsa wieprzowego (szynka-łopatka) sos sojowy sól pieprz grzyby mun albo (polskie grzyby mun- uszak bzowy) kilka szt 100
Gotowanie jest łatweprzepis na 2 porcje 2 plastry schabu makaron ryżowy marchewka sos sojowy sól pieprz cebula kawałek pora 2 jajka na twardo zioła do potraw
Gotowanie jest łatweparmezanem. Grillowane pory można podawać do steków, piersi kurczaka, wędzonego tofu, filetów pstrąga. Przepis według przepisu Agaty Wojdy. - 4 niezbyt duże pory – tylko białe części (zielone można użyć do zupy), - 2 czubate łyżki kaparów, - 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich, - sok z 1 cytryny, - 1 łyżeczka miodu , - parmezan w płatkach lub drobno starty (wersja wegetariańska - drożdżowe płatki nieaktywne), - 1 drobno posiekany
królestwo garówMłoda botwinka znana jest głównie z zupy botwinkowej, okazuje się że to nie jedyne co możemy z niej ugotować. Sos obiadowy przygotowany na bazie młodej botwinki nie dość że prezentuje się przepysznie za sprawą buraczanego zabarwienia, jest bardzo uniwersalny. Botwinkowym sosem możesz polać ugotowane ziemniaczki, podawać go z kluskami śląskimi, świetnie pasuje jako dodatek do mięs. Jego zastosowanie w kuchni
ProstePesto.plTruskawki z talerzyka po 3 dniach nadawały się do kosza, natomiast te z pudełka były zupełnie świeżutkie. Sprawdzałam również świeżość liści sałaty- po 7 dniach sałata nadal była świeża. Zupę przechowywałam w lodówce 9 dni i smakowała jak świeżo ugotowana. W swoich testach próbowałam również mrożenia. Przygotowałam w pudełkach lody, pudełka nie pękły ani podczas mrożenia, ani podczas rozmrażania
Zrób to smaczniestolnicy. Użyłam okrągłej formy na tartę o średnicy 28-u centymetrów. Przed wyłożeniem ciasta formę wysmarowałam margaryną. Lubisz dania ze szczawiem? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Zupę szczawiową . The post Quiche szczawiowy appeared first on MeCooks Blog
MeCooksSzparagi - majowa nowalijka,która od kilku lat zyskuje coraz większe uznanie. I chociaż sezon na nie jest dość krótki coraz częściej po nie sięgamy. Robimy zupy, zapiekamy, dodajemy do omletów, risotto, a nawet do deserów. Tak to nie żart. Ze szparagów można zrobić deser i dzisiaj to Wam udowodnię. Co powiecie na lody z białych szparagów z sosem truskawkowym
Bon appetit mon amiepowoli zaczyna przypominać młodą kapustę. Coraz częściej rozglądam się za nią w sklepach. Ostatnio kupiłam od razu dwie główki, bo pomysłów na nią mam jak zwykle multum. Surówki, sałatki, zupy, gołąbki takie i śmakie, makarony i inne bigosy. Jednym z nich była właśnie surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim. Sos farmerski to ustrojstwo pasujące do wielu sałatek i surówek
Kardamonovytłoczonego na zimno) 1 łyżka białego octu balsamicznego sól i pieprz do smaku listki kolendry do podania Szparagi oczyścić i oderwać zdrewniałe końcówki. Z końcówek szparagów można zrobić pyszną zupę krem , więc ich nie wyrzucajcie. Za pomocą nożyka szczelinowego pokroić każdego szparaga wzdłuż na plasterki (3-4 wstążki z każdeg szparaga, uważając, żeby nie dziabnąć się w palec). Liście szpinaku
DietologZobacz również >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto śniadanie << >> Keto obiad << >> Keto zupy << >> Przepisy poniżej 5 g węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słono? Gnocci kalafiorowe
WegePrzepiszatrzymywanie wody w organizmie, które może wystąpić w przypadku słonych potraw. Odgrywa również rolę w rozpuszczeniu tłuszczu w organizmie i jest bardzo nisko kaloryczny. Seler. Często używany do przyprawiania zup i robienia letnich sałatek. Seler jest świetny, ponieważ ma bardzo mało kalorii – zaledwie 14 w porcji, i zawiera wodę, która wypłukuje tłuszcz z organizmu. Pomidory. To jedno z najmniej
ProstePesto.plktóry naprawdę łatwo zrobić. Z biegiem lat testowałam z nowymi produktami czy składnikami i tak w swojej kuchni mam zwykle kilka ciekawych, smacznych octów, które można używać do sałatek, zup, do picia z wodą czy nawet do sprzątania. Octy to przetwory, które przygotujemy metodą Zero Waste – do ich produkcji można użyć skórek, ogryzków, kawałków, pod warunkiem że są zdrowe
Dorota Smakuje