zupa - 39012 przepisów (strona:1671/2601)

Jak powstaje mascarpone? 59

powstaje i czym dokładnie się charakteryzuje? Popularność serka mascarpone Mascarpone to produkt, który ma szerokie zastosowanie wśród miłośników kulinariów. Jest używany do deserów, jedwabistych sosów, dań obiadowych lub zup. Nadaje się zarówno do pieczenia, jak i gotowania. Stanowi podstawę choćby dla tak rozpowszechnionych specjałów, jak tiramisu. Jego popularność wynika z delikatnej, śmietankowej konsystencji i łagodnego słodkiego smaku, który stanowi idealny

jakszef.pl
Przepisy na Wielkanoc 97

małą ściągę ze świątecznymi przepisami, które z pewnością zasmakują Wam i Waszym bliskim. Ściąga będzie na bieżąco aktualizowana, jak tylko znowu przygotuję coś pysznego na święta 😊 COŚ NA CIEPŁO Zupa chrzanowa z jajkiem COŚ NA ZIMNO Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem COŚ NA SŁODKO Wegański makowiec FASZEROWANE JAJKA Faszerowane jajka Jajka faszerowane fetą i pomidorami Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane

Z notatnika dietetyka
Drożdżowe zajączki świąteczne, pyszne i puszyste 83

dziurkę wkładamy ogonek. Bułeczki smakrujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach ok 25 min. Artykuł Drożdżowe zajączki świąteczne, pyszne i puszyste pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wielkanoc na diecie – czyli krótko o zasadzie 80/20 54

wiele sposobów, ciasta. Zasadę 80/20 można zastosować w prosty sposób. Bazujmy przede wszystkim na jak największej ilości warzyw, czyli sięgajmy po różne sałatki. Jajka, dobrej jakości pieczywo, może jakaś zupa? Te dania również jak najbardziej mogą się pojawić. Jeśli chodzi o ciasta i słodkości, to po prostu pamiętajmy o umiarze. Zjedzmy 1-2 kawałki, a nie 5. Pijmy dużo wody

Natka Pietruszki
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 62

ciast czy tortów, nadzienia ciastek czy różnego rodzaju serniki, to jest pierwsze co przychodzi na myśl. Ale serek ten doskonale pasuje do dań wytrawnych. Można nim wykończyć sosy oraz zupy. Sprawdzi się podczas przygotowania dipów. Na gotować! wykorzystałam go również jako składnik pulpecików. Jednak największe wrażenie zrobił na mnie kilka lat temu na pizzy, gdzie został użyty zamiast sosu pomidorowego

gotować!
Jajka faszerowane z pieczarkami 57

majonez. Dokładnie wymieszaj, a następnie wypełnij farszem białka. Udekoruj tymiankiem i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy wielkanocne Zakwas na żurek wielkanocny Cytrynowiec Wielkanocny barszcz biały Sernik wiedeński Wielkanocna zupa chrzanowa Wielkanocna sałatka Dziadka Zobacz też nowe przepisy Przepisy na faszerowane jajka – 7 pomysłów Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane z pieczarkami Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami Ciasta wielkanocne

okolicepalnika.pl
Faszerowane jajka z musztardą 73

Przed podaniem faszerowane jajka z musztardą możesz udekorować dodatkowo posiekaną natką pietruszki lub ostrą papryką w proszku. Zobacz też inne przepisy na Wielkanoc Wiosenne jajka faszerowane Sernik wiedeński Wielkanocna zupa chrzanowa Biały lion – ciasto bez pieczenia Wielkanocna sałatka Dziadka Faszerowane jajka z curry Zobacz też nowe przepisy Przepisy na faszerowane jajka – 7 pomysłów Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane

okolicepalnika.pl
Przepisy na faszerowane jajka – 7 pomysłów 68

świątecznym stole, zwłaszcza gdy Wielkanoc wypada w okolicy Prima Aprilis. Zobacz też inne przepisy na Wielkanoc Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Wiosenne jajka faszerowane Wielkanocna zupa chrzanowa Wielkanocny barszcz biały Wielkanocna sałatka Dziadka Zobacz też nowe przepisy Przepisy na faszerowane jajka – 7 pomysłów Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane z pieczarkami Jajka faszerowane z suszonymi

okolicepalnika.pl
Wiosenne kanapki z pastą jajeczną 93

Najpierw przygotowujemy pastę jajeczną. Jajka gotujemy na twardo, a kiedy będą już wystudzone, możemy je obrać ze skorupki. Ścieramy na tarce o mniejszych oczkach niż standardowo np. marchewkę do zupy. Szczypiorek drobno siekam, wrzucam do jajek. Dodajemy musztardę, jogurt naturalny, sól, pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy.  Pieczywo smarujemy pastą jajeczną, na to kładziemy plasterek pomidora, listki rukoli, kiełki rzodkiewki

Kuchnia moimi oczami
Gulasz z łopatki wieprzowej 74

organizmowi odpowiedniej porcji kalorii, oraz wspomagających witamin, by mógł skutecznie przeciwstawić się niekorzystnym warunkom pogodowym. Postanowiłem przygotować danie, które będzie swego rodzaju odmianą kulinarną dla miłośników klasycznych gulaszy, czy zup typu "flaczki". Oprócz białka zwierzęcego z łopatki wieprzowej, do mojego pomysłu kulinarnego użyłem fasoli "piękny jaś". Bedzie zatem pożywnie i zdrowo, bo nasiona fasoli zawierają witaminy z grupy

R'n'G Kitchen
Klopsiki ze spaghetti w sosie śmietanowym 65

Klopsiki, pulpeciki z mięsa mielonego bardzo często pojawiają się na naszym stole w różnej postaci. Łączę je z zupami, gulaszem, sałatkami, makaronem, czy warzywami. Dzisiejszą wersję stworzyła córka, a zrobiła klopsiki w sosie śmietanowym ze spaghetti. Wyszedł szybki, prosty i pyszny obiad. Sos był kremowy, delikatny, świetnie się komponował z makaronem i mięsem. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami 67

świeżo mielonym pieprzem. Przy pomocy łyżeczki nadziej białka. Udekoruj kiełkami i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy wielkanocne Zakwas na żurek wielkanocny Cytrynowiec Wielkanocny barszcz biały Sernik wiedeński Wielkanocna zupa chrzanowa Wielkanocna sałatka Dziadka Zobacz też nowe przepisy Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami Ciasta wielkanocne – 12 przepisów Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Wiosenne jajka faszerowane

okolicepalnika.pl
Śniadaniowe bułki pszenne na suchych drożdżach / Crusty Bread Rolls 70

wydrążyć miąższ, nadziać ulubionymi składnikami (na przykład pieczarkami, wędliną, warzywami) i zapiec z serem. To idealna kolacja lub śniadanie na ciepło. Wydrążony miąższ przyda się do przygotowania grzanek do zupy lub sałatki (można go zamrozić). Polecam, smacznego :) Śniadaniowe bułki pszenne na suchych drożdżach, składniki: na 12 bułeczek: do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250 ml: 2 szklanki ciepłej wody

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania