zupa - 39805 przepisów (strona:1684/2654)

Faszerowane jajka z curry 90

łyżki lub używając rękawa cukierniczego. Gotowe jajka oprósz delikatnie papryką i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy wielkanocne Zakwas na żurek wielkanocny Cytrynowiec Wielkanocny barszcz biały Sernik wiedeński Wielkanocna zupa chrzanowa Wielkanocna sałatka Dziadka Zobacz też nowe przepisy Faszerowane jajka z curry Wiosenne jajka faszerowane Ciasteczka brownie Wieniec drożdżowy z pesto Deser z musem orzechowym Artykuł Faszerowane jajka z curry

okolicepalnika.pl
Wiosenne jajka faszerowane 90

wydrążonych białek. Wiosenne jajka faszerowane udekoruj rzeżuchą lub innymi ziołami. Podawaj od razu. Zobacz inne przepisy na Wielkanoc Zakwas na żurek wielkanocny Cytrynowiec Wielkanocny barszcz biały Sernik wiedeński Wielkanocna zupa chrzanowa Wielkanocna sałatka Dziadka Zobacz też nowe przepisy : Wiosenne jajka faszerowane Ciasteczka brownie Wieniec drożdżowy z pesto Deser z musem orzechowym Sałatka z tortellini i awokado Artykuł Wiosenne jajka faszerowane

okolicepalnika.pl
Sałatka z kuskusem i szynką 93

także doskonały dodatek do dań obiadowych. Kuskus świetnie zastąpi ziemniaki w daniach głównych. Kuskus z sosem, ze skwarkami, kuskus z kotletem. Można także podawać kaszkę kuskus jako dodatek do zup mięsnych, jarzynowych i mlecznych

Dieta moja pasja
Uda kurczaka w szybkowarze 91

powstało naprawdę smaczne danie z wyjątkowo smacznym sosem. Sama byłam zaskoczona, nie spodziewałam się takiego efektu. Sosu powstaje dosyć dużo, można część odlać i dodać do wywaru mięsnego - powstanie zupa o dosyć charakterystycznym smaku, lub podać już bez mięsa np z kaszą. Ważna jest na pewno jakość użytego mięsa. Nie kupujcie najtańszych kurczaków! Bardzo przepis polecam! Przepis znalazłam na stronie

Stare Gary
Przechowywanie żywności 96

już masz w lodówce – jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku, pieczarkowej, brokułowej, kalafiorowej), sosów czy innych świetnych potraw (np. wykwintnego risotto czy bardziej pospolitej potrawki z kurczaka). 2. Zakupy z listą! Gdy już będziesz mieć zaplanowane poszczególne posiłki

moj przepis na
Sernik słoneczny 115

możecie przygotować ten oto serniczek dyniowo-czekoladowy. Nazwałam go Sernik słoneczny, bo ma śliczny żółciutki kolor. Smakuje wyśmienicie, przynajmniej dla mnie, mój mąż stwierdził że od sernika woli jednak zupę dyniową ;) Sernik w przygotowaniu jest bardzo prosty, ja wykorzystałam zalegające zapasy serka wielskiego i jogurt grecki, ale Wy możecie użyć dowolnego sera białego (twarogu, ricotty, mascarpone, philadelphi). Ze względu

moj przepis na
Pyszne i proste ciasto ze śmietaną, bez pieczenia 121

masy ciasteczkowej. Wkładamy do lodówki. Jesli damy radę, najlepiej jeść dopiero kolejnego dnia. Artykuł Pyszne i proste ciasto ze śmietaną, bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jak ugotować przepyszny domowy rosół – sekrety rosołu jak u babci 104

smaczniejszej i bardziej rozgrzewającej w zimne dni zupy niż nasz polski, swojski rosół. Przepis na to danie, podobnie jak w przypadku sałatki jarzynowej, nieco się różni, w zależności od regionu czy też sekretnych składników, jaki dodawały do niego nasze babcie i mamy. Poznaj […] Artykuł Jak ugotować przepyszny domowy rosół – sekrety rosołu jak u babci pochodzi z serwisu Wędr

Wędrówki po kuchni
Przykładowy jadłospis w 1 miesiącu ciąży 123

DZIENNY JADŁOSPIS W 1 MIESIĄCU CIĄŻY 1800 kcal: Śniadanie: serek wiejski lekki z kiwi i szczyptą imbiru sproszkowanego, herbata owocowa Drugie śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego z masłem i miseczka zupy z zielonych warzyw np brokułowej, szpinakowej, brukselkowej posypana łyżką pestek ze słonecznika. woda Obiad: 50g kaszy gryczanej ugotowanej na sypko ze szczyptą soli i łyżeczką masła klarowanego. Plaster karkówki pieczonej

Dorota Smakuje
Placki z soczewicy i głąbów 118

Przygotowując brokuły, zazwyczaj ludzie wyrzucają ich głąby. A szkoda, bo są jadalne i zawierają sporo pożytecznych składników. Ja zazwyczaj dodaję je do jajecznicy, omletów czy zup. A ostatnio połączyłam je z czerwoną soczewicą i uzyskałam pyszne placki, których część poszła na obiad, a część do burgerów. Składniki (na 10 placków): 200 ml czerwonej soczewicy głąby z dwóch brokułów czerstwa bułka

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka ze szpinaku z batatami, fetą i granatem 97

piekarniku to hit niemowlaków. Może i hit, ale nie mojego niemowlaka... jemu nie pasowały, a my zaprzyjaźniliśmy się z tym słodkim ziemniakiem :) Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju potrawek, zup i sałatek.  A dziś, w oczekiwaniu na wiosnę, kolorowa sałatka ze szpinaku z batatami, fetą, granatem i płatkami migdałów. Ma nieco orientalny smak dzięki dodatkowi oleju sezamowego.  Sałatka

Na kulinarnym poligonie
Ciastka z fasoli, mocno czekoladowe (keto, low carb, wegańskie) 131

orzechowy Ciasteczka orzechowe Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Trufle kokosowe (keto) Zobacz więcej keto słodyczy A może przepisy keto na słono? Frittata ze szpinakiem Keto naleśniki na mascarpone Gnocci kalafiorowe Zupa dyniowa (wegańska) Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Guacamole (wegańskie) Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Pieczone placki z cukinii (keto) Boczniaki w mięsnej marynacie Zobacz więcej keto przepisów Artykuł Ciastka z fasoli, mocno

WegePrzepis
Sałatka z porem i jajkiem 642

duży por ( w tej sałatce wykorzystujemy jedynie białą część pora, ale nie wyrzucaj pozostałej części pora do śmietnika, możesz ją śmiało wykorzystać w innym daniu na przykład w zupie), 4 duże jajka ugotowane na twardo, 1 jabłko ( moim zdaniem czym słodsze tym lepsze, ponieważ bardziej przełamuję ostry smak pora), 4 ogórki konserwowe ( możesz również dodać do sałatki ogórki kiszone

To Musisz Wiedzieć
Rośliny przede wszystkim, czyli jak jeść mniej mięsa 86

rozdziałów poprzedzonych wprowadzeniem. Pierwszy rozdział opisuje, jak korzystać z książki, kolejne rozdziały to kulinarne przepisy. Zostały one podzielone na przekąski, czyli meze i coś na ząb, sałatki, zupy, burgery, placuszki i sandwiche, dania główne – z warzyw, z ryb i owoców morza i z mięsem, dodatki, przetwory i desery. Każde danie zostało sfotografowane, a potrawy na zdjęciach prezentują się bardzo apetycznie

Tajemnice Smaku
Ciasto z tahini, sezamem i pomarańczą oraz recenzja książki Chloe Sucree - Raz na tydzień. 101

podwieczorek. Długo utrzymuje świeżość bo u mnie leżało nawet do tygodnia i nic złego się z nim nie stało. Oprócz ciast czy babeczek w książce znajdą się też zupy, kotleciki oczywiście przypominam w wersji wege z przeróżnymi sosami. Są też granole i inne pomysły na śniadania a także przekąski.  Zdjęcia dodatkowo zachęcają do wypróbowania dań, to co zaczynamy

Radość kipiąca uśmiechem.