ciasto - 160969 przepisów (strona:1676/10732)

Mini tarty z zielonym farszem 229

Kolejny szpinakowy przepis. Tym razem małe tarty z zielonym nadzieniem. Do farszu użyłam mieszanki różnych listków ale można również użyć samego szpinaku. składniki: kruche ciasto 125 g mąki pszennej 125 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g margaryny lub masła 1 jajko duża szczypta soli nadzienie 400 g młodych liści pokrzywy,szpinaku,mizuny i lebiody (komosa biała) + dodatkowo 2 garście szpinaku(...)ricotty 2 jajka sól z pieprzem Kamis gałka muszkatołowa Kamis olej lub masło do smażenia Przygotować kruche ciasto. Na stolnicę wysypać mąkę i wymieszać ze szczyptą soli. Dodać margarynę lub masło i posiekać nożem. Następnie dodać jajko i zagnieść rękoma ciasto. Z ciasta uformować kulę owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. Potem ciasto rozwałkować i wylepić

Monia miesza i gotuje
Prosty sernik z jabłkami i kruszonką 10

uchyl piekarnik na kolejne 30 minut. Dopiero po tym czasie sernik wyciągnij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia, zanim wyciągniesz go z formy. Zobacz również inne przepisy na ciasta z jabłkami : szarlotka na kruchym cieście z bezą szarlotka ze śliwkami z pianką fit szarlotka na spodzie z płatków owsianych kruche ciasto z jabłkami i dżemem ciasto z jabłkami

Via Gusto
Ciasto porzeczkowa krówka 13

Ciasto porzeczkowa krówka to pyszny deser, który łączy w sobie ciekawe smaki. Delikatny biszkopt w połączeniu z masą śmietankową i masą krówkową z chrupiącymi orzeszkami. Całość przełamana lekko kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki. Artykuł Ciasto porzeczkowa krówka pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Brownie bananowe 28

Intensywnie czekoladowe, ciężkie, nieco gliniaste ciasto, które jest trochę zdrowszym odpowiednikiem tradycyjnego czekoladowego brownie. Sprawdza się w tej roli świetnie, smakuje nieco inaczej ale na pewno nie można mu odmówić bardzo czekoladowego smaku. Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 20-25 min   SKŁADNIKI (na formę ok. 20×20 cm) 2 średnie dojrzałe banany 2 jajka 50 g cukru(...)płytkiej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C (grzałka góra-dół) i piecz 20-25 min. Po upieczeniu patyczek może być nieco oblepiony ciastem, ale ciasto powinno być zwarte, nie płynne. Brownie to jedno z najbardziej rozpoznawalnych i popularnych ciast czekoladowych na świecie. Wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych, gdzie pojawiło się pod koniec XIX wieku

Słodki Blog
MARCHEWKOWE CIASTO MIESZANE ŁYŻKĄ -PYSZNE :) 37

Pyszne mięciutkie i puszyste ciasto marchewkowe.Rozpływa się w ustach :). Ciasto to jest bardzo proste w przygotowaniu.W sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty.Zapach tego ciasta jest obłędny. SKŁADNIKI 2 niepełne szklanki mąki pszennej 3 marchewki 2/3 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 4 jajka 1/2 łyżeczki soli łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczeni WYKONANIE Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe(...)mieszamy najlepiej taką trzepaczką do jajek :). Nastepnie wlewamy składniki mokre do suchych i dokładnie mieszamy łyżką. Na tarce na małych oczkach ścieramy umyte i obrane marchewki i dodajemy do ciasta.   Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 50-55min.do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostygnięciu posypujemy ciasto cukrem pudrem. A tutaj

Mała w garnku miesza
Rogaliki dwuskładnikowe 15

Rogaliki dwuskładnikowe Idealnie kruche, warstwowe ciasto, które składa się zaledwie z dwóch składników. Rogaliki są bardzo łatwe w przygotowaniu, szybkie, niedrogie, a przy tym przepyszne. Zdecydowanie do powtórzenia!     Składniki: 250 g serka mascarpone ok 200g mąki pszennej + mąka do podsypania Dodatkowo: Nadzienie np. konfitura, krem czekoladowy 1 jajko do posmarowania rogalików cukier puder do oprószenia   *** Do miski(...)wsypujemy mąkę i dokładamy serek mascarpone *** *** Całość mieszamy widelcem *** *** Następnie całość zagniatamy ręcznie, aż powstanie jednolite ciasto. Jeśli będzie się mocno kleić można dodać trochę więcej mąki. Ciasto dzielimy na 4 części, owijamy w folię i wkładamy na 1 godzinę do lodówki *** *** Po tym czasie wyjmujemy jedną część ciasta (reszta zostaje w lodówce) i rozwałkowujemy ją na podsypanym mąką blacie

Blog z Apetytem
Szarlotka sypana z nutką kokosową 40

suchych *** *** Następnie wykładamy połowę startych jabłek, wyrównujemy *** *** Na jabłkach rozprowadzamy równomiernie drugą część suchych składników *** *** Następnie wykładamy resztę jabłek, wyrównujemy *** *** Na jabłkach rozsypujemy ostatnią część suchych składników *** *** Na wierzch ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach mocno schłodzone masło *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę *** *** Odkładamy do wystudzenia *** *** Ciasto można kroić już(...)około 2 godzinach, a na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 przepisów na szybkie i łatwe ciasta Przepisy tutaj (KLIK) CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Szarlotka sypana z nutką kokosową pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ciasto jogurtowe z tahini 15

Magda To ciasto jest przykładem jak klasyczne i proste ciasto jogurtowe może się zmienić dzięki zaskakującym dodatkom. Ponad to, ten przepis uświadamia jak baza jogurtowa jest uniwersalna i jak można fajnie z nią poeksperymentować. W sezonie jesiennym dodaje do niego śliwki, w letnim można dodać jeżyny lub brzoskwinie, ale kluczem tego przepisu jest sezamowy wierzch z pasty tahini(...)upieczeniu, razem z cynamonowym cukrem, tworzy przepysznie chrupiącą, skarmelizowaną skorupę – coś pysznego, wyrazistego, świetnie kontrastującego z delikatnym ciastem i świeżymi owocami. Musicie spróbować! Składniki (na tortownice o średnicy około 22-23cm): 200g śliwek 6 czubatych łyżek jogurtu greckiego 2 jajka 1/3 szklanki oleju i odrobina do formy 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Smaczna Strona
wytrawne ciastka francuskie kwiatki z serem i pomidorkami 14

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 pomidorków koktajlowych ok. 5 łyżeczek sera typu feta lub ulubionego koktajlowego opcjonalnie: sezam wykonanie: Z ciasta francuskiego foremką wycinamy kwiatki. W połowie ciastek na środku wycinamy kółko. Na ciastu pełnym układamy ciastko z dziurką. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy mlekiem opcjonalnie posypujemy sezamem. Pieczemy w ok. 200 st., aż będą rumiane

Domowy Smak Jedzenia
Kolorowy sernik na zimno z wiaderka 81

Kolorowy sernik na zimno z wiaderka to ciasto proste w przygotowaniu, a jednocześnie pięknie wyglądające! Spód sernika to okrągłe biszkopty, a główna część to ser z wiaderka w połączeniu z kolorowymi galaretkami. Ten sernik na zimno jest lekki i orzeźwiający – idealny na letnie dni. Jakich smaków galaretek najlepiej użyć do kolorowego sernika na zimno? Najlepiej użyć galaretek o intensywnych(...)smak i konsystencję. Przepis na kolorowy sernik na zimno z wiaderka Kolorowy sernik na zimno z sera z wiaderka Blog Via Gusto Kolorowy sernik na zimno z wiaderka to ciasto proste w przygotowaniu, a jednocześnie pięknie wyglądające! Spód sernika to okrągłe biszkopty,… Drukuj Proporcje na: formę o śr. 24 cm Czas przygotowania: 30 min. Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos

Via Gusto
Chrupiący kulkowiec bez pieczenia 134

Chrupiący kulkowiec bez pieczenia Przekładaniec śmietankowo-budyniowy z czekoladą i pysznymi chrupiącymi kulkami w środku. To ciasto to prawdziwy sztos! Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda, a w dodatku jest szybie w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Polecam!     Składniki: Użyłam foremki o wymiarach 21x25cm herbatniki – ok 50 sztuk 1 opakowanie kulek czekoladowych np Maltesers 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)dodajemy połamaną czekoladę, zdejmujemy z ognia, mieszamy do uzyskania jednolitego kremu *** *** W miseczce mieszamy cukier puder z niewielką ilością śmietanki, do uzyskania gęstego ale lejącego lukru *** *** Kremem czekoladowym polewamy ciasto, wyrównujemy łyżką. Lukier przekładamy do woreczka, robimy małą dziurkę i wylewamy na ciasto tworząc paseczki *** *** Za pomocą patyczka do szaszłyków lub wykałaczki rozmazujemy paseczki tworząc wzorek *** *** Ciasto wkładamy do lodówki

Blog z Apetytem
NAJLEPSZA SZARLOTKA Z KRATKĄ 22

zrobić oczywiście ze wszystkimi jabłkami, jakimi chcecie. Pycha! Ja ją uwielbiam! Mam nadzieję, że i Wy się zakochacie, a szarlotka z kratką zagości u Was na stałe. Spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna typ 450 – 420 g * masło min. 82% – 200 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * cukier biały lub brązowy – 3 łyżki * żółtko(...)kwaśna śmietana 18% – 1 łyżka NADZIENIE: * jabłka – ok. 1 kg obranych * cukier – do smaku * cynamon – do smaku * sok z cytryny – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Mąkę przesiewamy z cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy tarta, zimne masło oraz śmietanę lub jogurt. Wrzucamy żółtka oraz białka, zagniatamy gładkie ciasto. Zawijamy w kulę, wkładamy do folii

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z borówkami 24

Ciasto czekoladowe z borówkami to obowiązkowa pozycja do upieczenia w lato i nie tylko. Przepis jest prosty, a ciasto wychodzi wilgotne, mięciutkie i przepyszne! Artykuł Ciasto czekoladowe z borówkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Drożdżówki z borówkami i kruszonką 15

łyżki mleka do posmarowania bułeczek Przygotowanie Rozczyn: do miski pokruszyć drożdże, dodać łyżeczkę cukru, łyżkę mąki i wlać letnie mleko. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Ciasto drożdżowe: do miski przesiać mąkę, dodać cukier i sól. Wymieszać, a następnie wlać rozczyn i wbić jajko. Wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania stopniowo wlewać rozpuszczone i przestygnięte masło. Gotowe ciasto przykryć(...)ściereczką i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia. Kruszonka: składniki na kruszonkę połączyć i rozcierać palcami, aż powstaną grudki. Borówki umyć, osuszyć i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto przełożyć na podsypaną mąką stolnicę i chwilę wyrabiać. Podzielić na 8 równych części. Z każdego kawałka uformować owalny placuszek, nałożyć łyżkę borówek i dokładnie zlepić brzegi ciasta. Bułeczki przełożyć na blaszkę

Alle Dobre!
Ciasto jogurtowe z borówkami 23

Ciasto jogurtowe z borówkami to szybkie i smaczne ciasto ucierane, które przygotujecie w niecałe 15 minut, pomijając czas pieczenia. Artykuł Ciasto jogurtowe z borówkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania