Brokuł to uniwersalne warzywo, z którego można wyczarować naprawdę mnóstwo pysznych potraw — od tart, zup, zapiekanek po oryginalne sałatki. Te ostatnie doskonale sprawdzą się na obiad, kolację lub do pracy czy szkoły. W tym wpisie przygotowaliśmy dla Was 10 wspaniałych propozycji na pyszne sałatki z brokułem w roli głównej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SAŁATKI Z BROKUŁEM PRZEPISY 1. Sałatka z brokułem
BabskiePorady.pl - Przepisyżurawiną i tofu | DIETA 1800 KCAL NOIS Salto Silver: Nowa era gotowania z serią garnków i patelni aluminiowych NOIS Masło czy margaryna? Który tłuszcz jest zdrowszy do smarowania pieczywa? Zupa krem z pieczonej papryki z pieprzem cayenne Przepisy, które warto zrobić w lutym! Przepis na donuty z mascarpone
Via GustoMóżdżek z jajkiem Dzisiaj brzmi to bardzo egzotycznie, ale lata temu była to dość popularna potrawa. Móżdżek należało ugotować i podsmażyć na patelni z jajkami – ot taka odmiana jajecznicy. Zupy owocowe Czyli makaron zalany kompotem, serwowane często na szkolnych stołówkach. Do dziś wiele osób wspomina to jako traumę z dzieciństwa. Jajka w sosie musztardowym Potrawa tania i szybka do zrobienia
e-PrzepisyKulinarneskłada się z mielonej szynki wieprzowej, czerwonej fasoli, kukurydzy oraz kiełbasy gotowanych w pikantnym sosie pomidorowym. I choć sam przepis może nie jest wyjątkowo autentyczny, to podobnie jak nasza zupa gulaszowa smakuje wyśmienicie i jest jednym z tych dań, które bardzo łatwo dostosować do własnych upodobań. W tym przepisie użyliśmy fasoli oraz kukurydzy z puszki, dzięki czemu przygotowanie jest wyjątkowo
Kuchnia Na Wypasiewarzywo o bardzo charakterystycznym smaku, które przeważnie spożywamy w formie gotowanej jako składnik zup, gulaszy lub sałatek. Gotowanie jednak obniża wartość odżywczą selera, dlatego to warzywo najlepiej gotować na parze lub spożywać na surowo. Dzięki jedzeniu selera na surowo dostarczamy organizmowi najwięcej składników odżywczych i witamin. Najpopularniejszą formą spożywania warzyw na surowo są różnego rodzaju surówki, przykładem na to może
Danka Pichcicałych krążkach i posmarować jajkiem. Pracować szybko, aby ciasto było wciąż zimne jak je włożymy do nagrzanego piekarnika. Wycięte kuleczki można również upiec i wykorzystać do posypania sałatki lub zupy. Nagrzać piekarnik na 200ºC i piec foremki przez około 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu docisnąć dno foremki za pomocą trzonka od drewnianej łyżki. Łososia pokroić w kostkę. Majonez
codojedzeniaZgodnie ze słowami Mikromusic w utworze Niemiłość: W d*pie to mam :P "Płynnie" przechodząc do tego zjawiskowego kremu z czarnej rzepy, chciałem zachwalić walory smakowe oraz konsystencję owej zupy krem. Zamiast pieczywa podałem paszteciki, bo akurat byłem na targu i jakoś mi tak w oko wpadły. Aromatyczna i syta. Można też podać z jakimś fajnym serem "śmierdziuchem", no opcji
R'n'G Kitchenwersji słodkiej, jak i słonej. Można je nawet zamrozić i wykorzystać później. Naleśniki można użyć w tradycyjnych przepisach, jak na przykład krokiety , koreańskie naleśniki czy jako makaron naleśnikowy do zupy. Naleśniki z cieciorki 20 – 24 sztuki Składniki: 230 g mąki cieciorki 130 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 500 ml migdałowego
codojedzeniakiełki. Wszystko zależy od indywidualnych preferencji i potrzeb organizmu. Jednak zaleca się spożywanie kiełków kilka razy w tygodniu, aby czerpać pełne korzyści zdrowotne. Można je dodawać do sałatek, kanapek, zup, omletów i wielu innych potraw. Kiełki są łatwo dostępne w sklepach spożywczych i można je również uprawiać w domu. Wystarczy nasiona i odpowiednie warunki do kiełkowania, takie jak wilgotność
Żyję by jeśćmasz ochotę na coś naprawdę wyjątkowego i rozgrzewającego? Krupnik, klasyczna zupa na bazie kaszy i warzyw, to idealny sposób na wprowadzenie ciepła i smaku do Twoich codziennych posiłków. Ta tradycyjna potrawa, znana i kochana … Artykuł Przepis na krupnik pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cudawarzywami , czyli prosty przepis na domowy obiad, do którego możesz wykorzystać gotowane mięso z udek lub filet z piersi wzbogacone pysznym groszkiem i marchewką. Danie przypomina nieco naszą zupę z piersi kurczaka , ale jest bardziej rustykalne, z gęstym bulionem przypominającym nieco sos. Nie jest jednak z kolei tak gęsty i bogaty jak na przykład gulasz z kurczaka. Przepis na potrawkę
Kuchnia Na Wypasieboczkiem smaż ją około 1-2 minut, po czym wrzuć zamrożony groszek i jeszcze podgrzewaj przez 1-2 minuty. Dodaj na patelnię mascarpone i 1-1,5 chochli do zupy wody z gotującego się obok makaronu. Wymieszaj do rozpuszczenia sera, po czym dodaj musztardę jeśli jej używasz, parmezan i nieco mielonego pieprzu. Wymieszaj, aż uzyskasz jednolity sos. Do sosu
nietylkopasta.plKaczka i Wino Czytaj także: Villa Elise Park Pension „Kaczka i Wino” nie zapomina też o weganach i wegetarianach, dla których przygotowuje pyszne dania bezmięsne, takie jak sałatki, zupy, pierogi, naleśniki, risotto, makarony i inne. Wszystkie składniki są świeże, sezonowe i pochodzą od lokalnych producentów z Ziemi Kłodzkiej i Dolnego Śląska. W restauracji można też zjeść prawdziwy chleb na zakwasie
Kate's Kitchengarnka, zalewamy wodą (tyle by woda przykrywała ok 2 cm groch – ten strączek nie potrzebuje wody tyle co fasola, więc nie lejmy zbyt dużo, bo potem zrobi się zupa). Groch solimy, możemy też dodać ulubione przyprawy czy zioła np liść laurowy. Groch zagotowujemy, zdejmujemy pianę, zmniejszamy granie. Gotujemy ok 15- 25 min dla grochu wcześniej moczonego
Dorota Smakuje