serniki i ciasta z serem na świąteczny stół znajdziecie TUTAJ . Polecam także przepisy na: FASZEROWANE JAJKA DOMOWE WĘDLINY BABKI i BABECZKI PIECZONĄ BIAŁĄ KIEŁBASĘ PASZTET JAJECZNY ZUPĘ CHRZANOWĄ
Lena Gotujemoich bliskich. Na dziś chyba tyle. Zaraz idę korzystać z dobrego do zdjęć światła. Muszę się zabrać za świąteczną przystawkę, którą muszę dziś sfotografować. Na swoją kolej czeka także zupa, która może jutro pojawi się na blogu. Do następnego piątku będę regularnie publikować posty. Zaglądajcie więc do mnie. Składniki: 400 g wędzonej szynki 200 g ogórków konserwowych (raczej tych mniejszych
KardamonovyTrochę zapomniane warzywo jakim jest brukiew. Bardzo zdrowe oraz idealne do przygotowania zup, gulaszy a nawet soków. Artykuł Frytki z brukwi pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąswoim charakterystycznym żółtym kolorem i lekko gorzkawym, ziemistym smakiem, jest niezwykle wszechstronną przyprawą, którą można dodawać do wielu różnorodnych potraw. Kurkumę można dodawać do szerokiej gamy potraw, w tym zup, curry , ryżu, warzyw , jajecznicy, a także do przygotowania zdrowych napojów i smoothie , oferując nie tylko korzyści zdrowotne, ale i wzbogacając smak i kolor dania. Zobacz polecane przepisy z kurkumą: koktajl
Via Gustomasa uzyskana przez utłuczenie, zmielenie lub przetarcie przez sito. ugotowanych warzyw, owoców lub innych składników. Charakteryzuje się kremową konsystencją i jest często stosowane jako dodatek do dań głównych, składnik zup, sosów lub deserów. Z czego można zrobić puree? Puree można zrobić praktycznie z każdego rodzaju warzyw lub owoców, np. z ziemniaków, kalafiora, brokułów, marchwi, batatów, selera, groszku, jabłek, gruszek
Via GustoPrzed spożyciem dokładnie umyj kiełki pod bieżącą wodą. Możesz również krótko je blanszować, aby zminimalizować ryzyko zakażeń. 3. Dodawaj do różnych potraw Kiełki lucerny można dodawać do sałatek, kanapek, zup, omletów i wielu innych potraw. Są one świetnym dodatkiem do różnorodnej diety i mogą wzbogacić smak i wartość odżywczą posiłków. Podsumowanie Kiełki lucerny są bogate w składniki odżywcze i mogą
Żyję by jeśćniezbędne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu i wzmacniają naszą odporność. Jak spożywać kiełki fasoli mung? Kiełki fasoli mung można spożywać na wiele różnych sposobów. Można dodawać je do sałatek, zup, stir-fry, kanapek, a nawet do smoothie. Są one delikatne w smaku i świetnie komponują się z innymi warzywami i przyprawami. Warto jednak pamiętać, że kiełki fasoli mung powinny być
Żyję by jeśćpropozycja przede wszystkim dla miłośników dań z ryb, ale w końcu kto nie lubi ich w wersji smażonej, panierowanej lub marynowanej? Znajdą się także miłośnicy sushi i zup rybnych – noże do ryb z pewnością im się przydadzą – https://gerlach.pl/noze-do-ryb . Czy noże w prezencie to dobry pomysł? Wyobraź sobie, że idziesz z wizytą do prawdziwego konesera dobrej kuchni i chcesz
e-PrzepisyKulinarnetermicznej, dlatego gulasz w tej wersji jest tańszy i szybszy do zrobienia. Strogonow drobiowy to smaczne i sycące danie jednogarnkowe, które możemy przygotować na obiad lub ciepłą kolację. Taka zupa gulaszowa najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, ale dobra też będzie z ryżem lub ziemniakami. Jest to danie, które następnego dnia po odgrzaniu smakuje jeszcze lepiej, dlatego warto zrobić większą ilość
Danka PichciGotowane jajka są jednym z najprostszych dań, które możemy przygotować. Mogą być podawane na twardo, na miękko lub jako składnik wielu potraw, od sałatek po zupy. Jednakże często zdarza się, że podczas gotowania jajka pękają, co może zepsuć ich wygląd i utrudnić obieranie. Warto więc poznać kilka prostych, ale skutecznych technik, które pomogą uzyskać perfekcyjnie
COOKMAGAZINEtakich jak cukinia, czerwona papryka, i bakłażan. Oto kilka innych przepisów na ryby, które mogą Ci się spodobać: Filet z dorsza smażony w panierce z egzotyczną sałatką grecką Kremowa zupa rybna z grzankami Dorsz pieczony w kremowym sosie z czosnkiem i ziołami Łosoś pieczony w sosie śmietanowo-cytrynowym Prosta sałatka z tuńczykiem, pomidorami, ogórkiem i oliwą z oliwek Zachęcam
Moja Książka Kucharskakonfitur. Środkowa półka - tutaj temperatura jest nieco niższa, wynosi 4-7 stopni C, świetnie więc nadaje się do przechowywania szybciej psujących się produktów, takich jak gotowe dania (np. zupy czy resztki z obiadu), sery, twarogi czy wędliny. Dolna półka - to najzimniejsze miejsce w lodówce z temperaturą na poziomi 2 stopni C, które jest idealne dla bardzo szybko psujących się produktów
Z notatnika dietetykamniejsza, niż podczas gotowania, smażenia, czy pieczenia. Co można zrobić z blanszowanych warzyw? Blanszowane warzywa mogą być używane na wiele sposobów, na przykład jako składniki s ałatek, bazy do zup, dodatki do makaronów, czy też mogą być podawane jako samodzielne dania z ulubionymi dodatkami. Zobacz kilka przepisów, w których możesz użyć zblanszowane warzywa : sałatka z brukselką i serem feta zblanszować
Via GustoZapiekanka z białą kiełbasą O tej porze roku, w okresie okołowielkanocnym, szczególnie chętnie sięgamy po białą kiełbasę, przygotowując z niej pyszne zupy, sałatki, pieczenia. Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą i bekonem, którą dzisiaj wam tutaj prezentuję, to proste danie, niezwykle smaczne i sycące. Idealnie sprawdzi się na obiad czy na ciepłą kolację. A po inne inspiracje zajrzycie do wpisów
Dorota Smakuje