zupa - 39012 przepisów (strona:1602/2601)

Makaron z pesto z botwiny – wiosenny obiad 26

znajdziemy w niej witaminy z grupy B oraz żelazo. Przez długi czas moją pierwszą myślą na widok cudownie purpurowych pęczków botwiny na straganach był chłodnik z botwiny lub klasyczna zupa. I są to chyba najpopularniejsze przepisy z wykorzystaniem tego warzywa, A przecież ma ona do zaoferowanie dużo więcej! Koniecznie spróbujcie jej w innym wydaniu. Ja każdego sezonu eksperymentuję z nowymi

Healthycreations.pl
Komosa ryżowa z warzywami i ananasem – pomysł na wegański obiad 30

ruszać do kuchni i rozkoszować się smakiem! Smacznego! Koniecznie sprawdź też przepisy na inne lekkie, zdrowe dania: Orzeźwiające gazpacho z pomidorów i arbuza Makaron z cukinią i fasolką szparagową Zupa kokosowa z zielonego groszku Chłodnik z botwiny Spaghetti z cukinią Pin Print Komosa ryżowa z warzywami i ananasem – pomysł na wegański obiad Recipe by Healthy Creations Course: Przepisy Porcje

Healthycreations.pl
Kiszone pomidory 32

pomidory? Wszyscy znamy kiszone ogórki i wiemy co z nich robić. Dlaczego więc zastanawiamy się nad zastosowaniem w kuchni kiszonych pomidorów? Podobnie jak z ogórkami, kiszone pomidory wykorzystuję do: zup, a w szczególności kremów sałatek i surówek do obiadu sosów np pomidorowego smoothie i warzywnych koktajli przystawek do kanapek oraz potraw z rybami, dań mięsnych czy też wegetariańskich. Sprówdź mój

Ania gotuje
Babeczki czekoladowe – najlepszy przepis. 20

długo. Upewnij się, że mąka z boków i dnia naczynia została dobrze wymieszana. Użyj sylikonowej szpatuły do dokładnego oczyszczenia brzegów miski. Dużą łyżką do lodów (lub chochlą do zupy) rozlej ciasto do foremek, tak aby wypełnić je tylko 2/3 objętości. Piecz w temp. 180*C przez ok 14-16minut. Przed wyjęciem z piekarnika zrób test wypieczenia. Umieść drewniany patyczek

SmartBake.pl
Naleśniki z serem i jagodami 28

zupełnie potrzeby modyfikacji tych konkretnych proporcji. Jeżeli jednak macie jakie swoje triki, sprawdzone przepisy, zróbcie naleśniki tak jak robicie je zazwyczaj. Na dziś tyle, lecę do kuchni kończyć toskańską zupę pomidorową . Dzisiaj miałam na nią mega ochotę, na jutro będzie jak znalazł. Miałam akurat resztkę czerstwego pieczywa, parę dorodnych liści bazylii, to nie miało prawa wylądować w innej potrawie :). Wrócę

Kardamonovy
Odkryj sekret zdrowia i smaku zup- pokarm, który jest lekarstwem 31

Każdy posiłek powinien być nie tylko smaczny, ale też dostarczać organizmowi energię i wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Pokarmem o wyjątkowych walorach smakowych […] Artykuł Odkryj sekret zdrowia i smaku zup- pokarm, który jest lekarstwem pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Fasolka z kiełbasą wiejską 32

Kiełbasa to doskonały produkt nie tylko na grilla ale też jako dodatek do dań obiadowych jak bigos z cukinii , świąteczny bigos tradycyjny , makaron z kiełbasą , czy jako dodatek do zupy . Dlatego wysoko cenię dobrej jakości kiełbasę, z której mogę przygotować różnorodne potrawy na każdą porę dnia. Kiełbasa wiejska Bardzo lubię kiełbasę typu swojskiego. Kiełbasa wiejska to dla mnie smaki

codojedzenia
Leczo z cukinią kiełbasą i papryką 41

czasie wrzucam do garnka bohaterkę naszego lecza, czyli pokrojoną w kostkę cukinię . Wlewam wodę i oprószam przyprawami. Pamiętaj, że leczo to warzywa duszone w sosie, a nie zupa. Na początku część warzyw nie będzie przykryta sosem. Dopiero na koniec warzywa zmiękną i puszczą sok. Wszystko mieszam ze sobą, przykrywam i duszę na niedużym ogniu przez około 20 – 25 minut

Ania gotuje
Fasolka po bretońsku jak gotować ? 32

rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi czy imprezę okolicznościową. W trakcie chłodniejszych miesięcy, ciepła fasolka po bretońsku doskonale rozgrzeje i doda poczucia komfortu. Możemy podać ją jako danie główne, poprzedzone zupą lub podane z chrupiącym chlebem, który doskonale nadaje się do maczania w aromatycznym sosie. Fasolka po Bretońsku - Przepis Oto przepis na smaczne danie fasolki po bretońsku: Składniki: 500 g świeżej

Podstawy Gotowania
Jak długo gotować kociołek ? 31

minut. Dodaj kapustę, kminek, liść laurowy, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Przykryj kociołek i gotuj na niskim ogniu przez około 2-3 godziny, od czasu do czasu mieszając. 3. Zupa Grochowa: Składniki: 300 g grochu suchego, namoczonego przez noc 1 cebula, posiekana 2 marchewki, pokrojone w kostkę 2 ziemniaki, pokrojone w kostkę 2 łyżki oleju 1 łyżeczka suszonego majeranku

Podstawy Gotowania
Sos pomidorowy 34

Dziś polecam Wam szybki przepis na sos pomidorowy. Możecie go wykorzystać do dań z makaronem, do pizzy czy jako baza do zupy. Ilość przypraw według swoich preferencji smakowych. Ja podaję Wam tylko składniki jakie użyłam. Prosto, szybko i smacznie. Sos pomidorowy

Ewa w kuchni
Pomidory jak z puszki na zimę 31

Pomidory jak z puszki na zimę to chyba moje ulubione przetwory. Robię je rok rocznie, zawsze po prostu i to w dużych ilościach i zawsze nam mało. Zupa pomidorowa to u nas podstawa egzystencji dzieci i zawsze musi być w lodówce więc sami rozumienie, że takie pomidory idą jak woda… Przepis jest prosty i naprawdę zachęcam do wypróbowania. PRZEPIS

Dorota Smakuje
Kurki marynowane (kurki w occie) 32

Złoto lasu, czyli kurka a inaczej pieprznik jadalny. Z kurek chętnie przyrządzamy sosy, zupy i marynuje się w słoikach na zimę. Artykuł Kurki marynowane (kurki w occie) pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Czarna fasola gotowanie 34

efektywna metoda uzyskania gotowej fasoli. Gotowanie Czarnej Fasoli w Wolnowarze Czarna fasola jest bogatym źródłem białka, błonnika i składników mineralnych. Możesz wykorzystać ją w różnorodnych przepisach, takich jak: Kremowa Zupa Czarna Fasola: Zblendowana gotowana fasola w aromatycznych przyprawach i bulionie warzywnym. Czarna Fasola w Salsa: Połączenie gotowanej czarnej fasoli z pikantną salsą, idealne jako przekąska lub dodatek do dań głównych

Podstawy Gotowania
Najsmaczniejsze grzyby z polskich lasów – jak je przyrządzić? 26

Tradycyjna polska kuchnia obfituje w potrawy z grzybów. Na bazie tego składnika można przygotować rozmaite dania – zupy, sosy, pierogi czy zapiekanki. Jednak każdy z grzybów ma też swoją specyfikę i charakterystyczny smak. Zobacz, jakie dania można przyrządzić z grzybów! Czytaj więcej

Di gotuje