zrobić. Przepis na kimchi z brukselki znalazłam jednak na blogu Szymona FiK, zrobiłam i tak mi posmakowało że robię często. Można je zajadać samo, jako dodatek do sałatek czy zup, jest znakomite i bardzo zdrowe. Kimchi z brukselki - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszczyptą soli i „masować” rękami, delikatnie ugniatając aż zmięknie. Surowy jarmuż można dodawać do surówek i sałatek , do kanapek, do koktajli , drobniutko posiekanym można posypywać dania czy zupy niczym zieleniną. Artykuł Czy jarmuż można jeść na surowo pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie
Dorota Smakujemnie są kwintesencją jesieni! Zawsze w sezonie muszę przygotować takie grzyby smażone bo są doskonałe. Lubię też zamarynować grzyby albo ususzyć by dodawać potem do rosołów lub przygotować pyszną zupę grzybową . PRZEPIS GRZYBY SMAŻONE Z CEBULĄ Składniki: 1 kg grzybów lub mniej – mogą być prawdziwki, podgrzybki, koźlarze 2-3 cebule 2 łyżki masła łyżka oleju sól pieprz opcja: spróbujcie
Dorota Smakujepomóc w zwiększeniu poziomu żelaza we krwi. Kiełki fasoli mung Kiełki fasoli mung są kolejnym świetnym źródłem żelaza. Są one popularne w kuchni azjatyckiej i często dodawane do sałatek, zup i stir-fry. Kiełki fasoli mung mają również niską zawartość tłuszczu i są bogate w białko, co czyni je idealnym składnikiem zdrowej diety. Kiełki brokułów Kiełki brokułów są nie tylko
Żyję by jeśćeksploracjach! Burak to nie tylko warzywo o intensywnym kolorze i zdrowotnych właściwościach. To prawdziwa kopalnia smaku i kreatywności w kuchni. Zaczynając od tradycyjnych sałatek z pieczonym burakiem po klasyczne zupy, to warzywo ma wiele do zaoferowania naszym kubkom smakowym. Dziś zachęcam was do eksperymentowania z burakiem w kuchni. Możecie przygotować klasyczną sałatkę z burakiem, dodając do niej orzechy włoskie
Moja smaczna kuchniaMałe pierożki manti z ulubionym mięsem w środku oprócz wieprzowiny. Może być cielęcina, wołowina, jagnięcina czy indyk, będą wspaniała. Idealne są na sosie, gęstym, pomidorowym albo jako dodatek do zupy np. rosołu. Najpierw trzeba zrobić farsz a potem to tylko lepienie zostaje, będą wspaniałe. Podczas gdy ciasto na pierogi odpoczywa, ja robię farsz bo i jego szybko się robi
Moje Małe Czarowaniejakie możesz go przygotować. Możesz używać go jako składnika wypieków, takich jak chleb, ciasta i makarony. Możesz również gotować orkisz na sypko i dodawać go do sałatek lub zup. Ważne jest, aby pamiętać, że orkisz zawiera gluten, więc osoby z nietolerancją glutenu powinny go unikać. Podsumowanie Orkisz, znany również jako pszenica dika, jest starożytnym zbożem, które odzyskuje popularność w ostatnich
Żyję by jeśćtych prostych rzecz. Takich, które pozwolą zaoszczędzić Wam czas. A ja właśnie mam je dla Was. Zatem gdy np. przyjdzie Wam do głowy, że przydałyby si ę grzanki do zupy, to już macie ode mnie gotowy przepis. Żebyście nie zastanawiali się ile czego dodać. Lekko pikantne, lekko czosnkowe, po prostu smaczne. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder ManufactureDelikatne mięso drobiowe w aromatycznym sosie pieczarkowym z dodatkiem zupy cebulowej, która podkreśla walory smakowe, sprawia, że danie jest smaczne i soczyste. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaJesień to czas, aby wykorzystywać dynię w każdy możliwy sposób. Sama korzystam z niej przygotowując zarówno dania słodkie, jak i wytrawne - zupy, ciasta, desery, sałatki czy pasty do kanapek. Dziś przyszedł czas na obiad z dynią w roli głównej. Postawiłam na coś prostego i szybkiego, a jednocześnie pysznego i sycącego. I tak powstał makaron z sosem dyniowym. Spaghetti z sosem
Z notatnika dietetykasałatka jest tak pyszna są dwa produkty marki GymBeam, czyli: Just Cheese – są to małe kuleczki suszonego sera holenderskiego. Mogą być wysokobiałkową przekąską lub chrupiącym dodatkiem do zup, czy też sałatek. Świetnie sprawdzą się w podróży i podczas długich wędrówek – są lekkie i naprawdę pożywne. Warto spróbować tych pysznych kuleczek, a znajdziesz je tutaj – https://gymbeam.pl/just-cheese-gymbeam.html
Via Gustodeseru czy po prostu do sałatki. Dynie warto podać w towarzystwie jogurtu naturalnego lub śmietany, posypane natką pietruszki. Zobacz też: Ketchup z dyni i papryki Puree (mus) z dyni Zupa krem z pieczonej dyni Przepis na dynie faszerowane mięsem mielonym Drukuj przepis Składniki 2 dynie piżmowe łyżka oleju 2 ząbki czosnku cebula 500 g mięsa mielonego 250 g passaty pomidorowej
Kuchnia Bazyliispodobać: Makaron z sosem pesto i grillowanymi warzywami - obiad w mniej niż 30 minut Makaron z kurkami w sosie śmietanowym Makaron z pesto bazyliowym, burratą i pomidorkami koktajlowymi Domowa zupa tajska z kurczakiem i makaronem Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Tortellini z brokułami w sosie curry SPAGHETTI NAPOLI - klasyczny i prosty przepis Spaghetti aglio e olio
Moja Książka Kucharska