Przepis na : obiad
Fasolka w sosie curry to bezmięsne danie wegańskie , w którym prosta w smaku fasola doprawiona jest odrobiną ostrych płatków chilli, kurkumą oraz słodką papryką. Danie to jest sycące i śmiało podać można je zarówno na śniadanie jak i na lunch . Pomimo swojej prostoty, fasola w sosie curry jest aromatyczna głównie poprzez wykorzystanie do jej doprawienia intensywnych przypraw. Tę fasolkę przygotować można z wyprzedzeniem i przechowywać przez kilka dni w lodówce bądź zamrozić i wykorzystać w późniejszym czasie. Przygo... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...