Nie wiem jak Wy, ale ja pokochałam gotowanie w wolnowarze (slow cooker). Mięso jest zawsze soczyste i aromatyczne. Dzięki wolnemu gotowaniu przyprawy wyczujemy w całym mięsie
kuchnia doskiByło już ciasto, była zupa…nie było placków! A te placuszki z dynia, są wprost przepyszne. Puszyste, wyraziste, w pięknych kolorach jesieni. Do tego błyskawicznie znikają z talerzy, jeśli więc macie plackożerców w domu, warto rozważyć zrobienie podwójnej porcji Placki będą idealne na kolację, ale również śniadanie. Nie wymagają nie wiadomo jakich przygotowań. Ja robię je zwykle z resztek(...)złoty kolor z obu stron Podajemy z cukrem pudrem lub powidłami 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/puszyste-placuszki-dyni/ BosowKuchni Artykuł Puszyste placuszki z dyni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumniej mają żelaza, cynku i magnezu. Ponadto są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Najczęściej smaży się je na głębokim tłuszczu, grilluje lub dusi. Można z nich zrobić zupę, nafaszerować albo dodać do różnorodnych sałatek. Sałatka ryżowa z kalmarami. Składniki (proporcje na tortownicę o średnicy 26 cm): - ok. 3 szklanek ugotowanego na sypko ryżu - 2 słoiki kalmarów w oleju(...)pożywna. Owoce morza w każdej postaci są źródłem cennych składników odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mogą być nie tylko głównym elementem dania obiadowego, ale również dodatkiem do zup czy sałatek. Wszystko zależy od sposobu ich przyrządzenia i podania. Warto się pokusić na kulinarne eksperymenty. Sałatkę gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Sałatka ryżowa z kalmarami appeared
mojewypiekiinietylkoDzisiejszy przepis mimo, że dość długi, nie należy ani do trudnych, ani do zbyt pracochłonnych. Składniki Ciasto 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła 90
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasię na soję z powodu posiadania Sojowirówki , dzięki której będę mogła robić mleka sojowe z użyciem ziaren ekologicznych i lepszej jakości. Ziarna soi świetnie sprawdzają się w daniach jednogarnkowych, zupach, warzywnych potrawach, pasztetach itp. Są bardzo dobrym źródłem biała roślinnego, dlatego często znajdują się w dietach wegańskich i wegetariańskich. Poniższa soja nie zawiera informacji o GMO, dlatego też nie jestem(...)wersji chrupkiej, gdzie tą chrupkość nabierają podczas prażenia na suchej patelni. Wtedy świetnie sprawdzają się jako przekąska. Ponad to dodaje je także do owsianek, placków, wypieków, sałatek czy zup. Odznaczają się wysoką zawartością magnezu, fosforu i cynku. MIGDAŁY BLANSZOWANE Muszę przyznać, że to moje pierwsze migdały tego rodzaju. Bardzo lubię te zwykłe, ale zawsze chciałam spróbować też
Zdrowie na języku :PKisiłam już wiele warzyw ale marchwi jeszcze nie miałam przyjemności więc czym prędzej nadrabiam stracony czas. Marchewka kiszona jest znakomita do kanapek, sałatek i zup. Na wodzie z kiszonej marchwi można ugotować zupę marchewkową, będzie znakomita. W tej wodzie jest spora ilość dobrych bakterii, składników a także potężna porcja kwasu mlekowego i to wszystko dostarczamy do naszego organizmu bez suplementów
Moje Małe Czarowaniewprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Ślimaczki czyli naleśniki na mleku roślinnym z jabłkiem. II Śniadanie 10:30 Jogurt naturalny z nasionami chia i malinami. Zupa 13:00 Zupa brokułowa. II Danie 16:00 Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Podwieczorek 17:30 Gofry owsiane z bananem i jogurtem. Znalazłam przepis na jakieś stronie, ale powiem
lady-och-mistrzyni.blogspot.comKsiążka ma miękką okładkę i liczy 336 stron. Zawiera 137 przepisów podzielonych na poszczególne kategorie: Sałatki (np. Sałata stokrotkowa dla początkujących) Pasty i sosy (np. Sos pokrzywowo - miętowy) Zupy (np. Zupa z brokuła, mniszka z babki) Dania główne (np. Leczo z żółtlicą i mniszkiem) Desery i wypieki (np. Mus czekoladowo - fiołkowy) Przetwory (np. Galaretka z kwiatów koniczyny) Napoje
Z miłości do słodkościTo za czym najbardziej tęsknią ekspaci to smak potraw znanych z domu, z kraju z którego pochodzimy. I dotyczy to wszystkich bez wyjątku. Nie ważne czy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDawno nie było na blogu nic słodkiego, więc dziś dla osłody proponuję mocno cytrynowe muffinki. Nigdy nie robiłam nic z mąki orkiszowej i postanowiłam sprawdzić jak
kuchnia doskiborówkami i amarantusem ekspandowanym. Owsianka to taki poranny pewniak, który zawsze zostanie zjedzony. II Śniadanie 10:30 Melon galia, nasza ulubiona odmiana. Smakuje jak ogórek z miodem?! Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana Składniki cebula czosnek por ziemniaki seler naciowy natka pietruszki pietruszka masło klarowane woda przyprawy (pieprz, sól himalajska) Wykonanie Na maśle klarowanym podsmażyłam cebulkę, dodałam ząbek czosnku
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSOJOWIRÓWKA Sojowirówka to urządzenie posiadające 5 funkcji. Choć jego głównym celem jest produkcja mleka sojowego, a także innych mlek roślinnych to bez żadnego problemu przygotujesz w niej również nektar, zupę, kaszkę oraz owsiankę. MLEKO - możesz je zrobić z ziaren suchych jak i namoczonych, z soi, orzechów, wiórków kokosowych, zbóż, nasion. Czas trwania 30 minut NEKTAR - czyli inaczej smoothie/koktajl(...)bazie świeżych owoców. Czas trwania 30 sekund ZUPA - występująca w formie kremu z drobno zmielonych warzyw. Czas trwania 25 minut KASZKA - szczególnie przeznaczona dla dzieci. Możesz ją przygotować ze zbóż, owoców, strączków, warzyw, nasion. Czas trwania 30 minut OWSIANKA - przygotowana z pełnych ziaren zbóż, z dodatkiem owoców, warzyw, orzechów. Czas trwania 30 minut. JAK DZIAŁA SOJOWIRÓWKA
Zdrowie na języku :PGrzyby,grzyby najlepsze w sosach i zupie.Dziś przygotowałam zupę grzybową z groszkiem i marchewką na bazie kwaśnej śmietany. Słodki smak groszku i marchewki świetnie się komponuje z wywarem z wołowiny ,a śmietana kwaśna równoważy ich słodkość nadając lekko kwaśny smak zupie . 50 dag.leśnych grzybów 1 op.marchewki z groszkiem ( niecałe , w zależności od ilości grzybów,grzybów dajemy więcej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJako dziecko nigdy nie lubiłam zupy szczawiowej , pamiętam jak moja mama gotowała ją z liśćmi szczawiu które pływały i to mnie zniechęcało do jedzenia ,wiec skusiłam się że ugotuje sobie ją teraz ale troszkę inaczej niż moja mamuśka i udało mi się ,liści nie ma które pływają i nawet mi bardzo smakowała ,wiec dla tych co nie lubią pływających liści(...)zupie zapraszam do spróbowania . Składniki Szczaw świeży Śmietana do zaprawienia Serek topiony ziołowy 4 jajka na twardo kawałek
Mój SmakZapraszam na pyszną zupę krem z pomidorów , pomidory przepyszne , słodziutkie , prosto z krzaczka , zapach jest oszałamiający po prostu aż szkoda nie przyrządzić pysznego kremu z tych pysznych pomidorków , zapraszam do wypróbowania . Składniki 2 marchewki 1 cebula 1 mały seler pęczek pietruszki 1 ,5 pomidorów 1 kostka rosołowa 3 szklanki wody 3 średnie(...)pomidory ze skóry , po obraniu wszystkich pomidorów kroję je w kostkę i przesmażam na patelni z odrobiną masła , pomidorki smażymy około 20 minut , tak aby zrobiła nam się taka zupa , po 20 minutach pomidory przelewamy do sitka i przecieramy do miski , kiedy mamy przetarte pomidory , dodajemy wszystko do gotujących się warzyw . Kiedy warzywa mamy już miękkie to blenderem wszystko
Mój Smak