zupa - 39012 przepisów (strona:1347/2601)

Zupa fasolowa z kapustą 139

małym ogniu gotować ok. 25 minut, następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz paprykę oczyszczona i pokrojoną w kosteczkę. Kapustę poszatkować cienko i dodać do zupy i dalej gotować ok. 30 minut. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na cząstki i dodać do zupy tuż przed podaniem, przyprawić solą, pieprzem oraz dodać natkę

Camilla w kuchni
Pasta z awokado 146

Dziś zjedliśmy pyszne i zdrowe śniadanie. Kanapki ze świeżo upieczonego  chlebka  z pastą z awokado. Awokado zawiera dużo witamin i innych ważnych składników odżywczych

kuchnia doski
Soczysta pieczeń wołowa 91

Dzisiaj chciałam zaproponować przepis na pyszną i soczystą pieczeń wołową, którą przyrządza mój partner. Po upieczeniu mięsko dosłownie rozpływa się w ustach. Nawet nasz 3 letni

kuchnia doski
Chłodnik z botwinki, rzodkiewki i ogórka 142

zalewamy maślanką. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki - podajemy z jajkiem podzielonym na ćwiartki lub połówki. Smacznego :)    1 duuuża porcja zupy z całym jajkiem - to tylko 197 kcal :) - białka - 15,7 g - tłuszcz - 9,9 g - węglowodany - 17,45 g  - błonnik - 4,5 g  Zapraszam na fanpage

Moje Kuchenne Rewelacje
Klopsiki z czerwonej fasoli w warzywnym sosie 138

domu gotowała mama, i praktycznie każdy obiad wyglądał w ten sposób, więc mam uraz z dzieciństwa. Tak sam jak przez mamę miałam długo wstręt do pomarańczowego koloru, przez jedną zupę jaką zrobiła, była ohydna, nie wiem dokładnie z czego, ale była pomarańczowa. Do dziś mamie wypominam tą zupę (od ponad 20 lat), a ona mi odbija pałeczkę, wypominając kurtkę taty

greenscarf
Kapuśniak z młodej kapusty 164

Uwielbiam kapuśniak. W ogóle bardzo kocham kwaśne zupy. Zimną często robię  kwąśnicę . Latem jednak bardziej mam ochotę na kapuśniak w wersji bardziej fit. Polecam każdemu, nie tylko tym co muszą dbać o linię. Składniki: główka młodej kapusty 0,5 l. przecieru pomidorowego 2 cebule włoszczyzna 7 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe sól, pieprz słodka papryka cukier pęczek koperku

Pobite gary Barbary
Zupa kalafiorowa ze szparagami 147

Wczoraj mieliście okazję przeczytać recenzję książki „Szczęśliwe garnki extra” a dzisiaj mamy dla Was z niej przepis – zupę kalafiorową ze szparagami

Kuchenne Wariacje
Sernik wiedeński 130

Jak ja kocham serniki. Lubicie też? Jeśli tak, to chciałabym polecić Wam przepis na sernik wiedeński. Jest tak delikatny, że rozpływa się w ustach i po

kuchnia doski
Gulasz z cieciorki i papryki 194

Uzupełnilam ostatnio zapasy roślin strączkowych. Na swoją kolej czekają np.: fasola, groch i soczewica. Na pierwszy ogień poszła cieciorka i zrobiłam gulasz z cieciorki i papryki

kuchnia doski
Pierś kurczaka w czosnku 281

Moja dzisiejsza propozycja obiadowa to pierś kurczaka w czosnku. Wiedząc, że będę mieć mało czasu na przygotowanie obiadu, szukałam czegoś szybkiego i trafiłam na ten przepis

kuchnia doski
Grzanki niespodzianki 109

Dziś chciałam wam zaproponować grzanki niespodzianki, które świetnie się sprawdzają jako ciepłe śniadanie. Doskonały sposób na wykorzystanie bułek, które nie są już pierwszej świeżości, a po

kuchnia doski
Kalarepa- jak ją przyrządzić, jak przechowywać, co warto o niej wiedzieć? Sprawdzone przepisy na dania z kalarepy 207

wiele pysznych dań! Uwielbiam łagodny, maślany i lekko słodki smak kalarepy. Możemy ją jeść na kilka sposobów: - na surowo- ja uwielbiam lekko skropioną oliwą i posypaną szczyptą soli - w zupie- idealnie sprawdza się w zupach typu krem - w cieście- sprawdzony sposób aby namówić dzieci do zjedzenia tego zdrowego warzywa :) - pieczona- można ją również smacznie nafaszerować - zamarynować- i cieszyć się

Tradycyjna Kuchnia
Żeberka BBQ 134

Dzisiejszy obiad był na życzenie mojego syna. Uwielbia żeberka BBQ, ale najbardziej w wykonaniu mamy :) Są bardzo proste w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne. Polecam! Składniki

kuchnia doski
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z BOTWINKI I MŁODEJ WŁOSZCZYZNY 143

kroimy na mniejsze kawałki. Pietruszkę korzeń i seler wrzucamy w całości. Natkę pietruszki siekamy, koperek również. Kiedy ziemniaki będą miękkie wyjmujemy zielone elementy związane gumką i wyrzucamy. Wrzucamy do zupy wszystkie warzywa. Gotujemy do miękkości koło 15 minut. Na koniec dajemy sok z cytryny, śmietankę, koperek i pietruszkę. Doprawiamy solą , pieprzem i odrobiną cukru. Zupa najlepiej smakuje na następny dzień

KuchcikoweLove
Ciasto czekoladowe z cukinią 150

Dziś na deser mocno czekoladowe ciasto, idealne dla małych i dużych łasuchów. Kiedy piekłam to ciasto, to w całym domu pachniało czekoladą. Jest pyszne i dosłownie

kuchnia doski

Proponowane wyszukiwania