zupa - 39309 przepisów (strona:1350/2621)

Kotlety z mięsa mielonego i kaszy kuskus 128

Bardzo lubię kotlety mielone, ale lubię też z nimi eksperymentować i dodawać coś nowego. Były już  kotlety z niespodzianką , a dzisiaj kotlety z mięsa i

kuchnia doski
Co Lila jadła w środę? 18 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 147

trzeci dzień z rzędu) gofry na drugie śniadanie i jeszcze raz sprawdzić czy wychodzą chrupiące. To nasz hit tygodnia i coś czuję, że w sobotę jeszcze raz je zrobię. Zupa 13:00 Na specjalne życzenie Lili zupa z brukselką i zieloną fasolką. Duża porcja warzyw z kaszą. II Danie 16:00 Kaszę bulgur kupiłam ostatnio w biedronce. Nie miałam pojęcia

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Grillowane ziemniaki z boczkiem i dipem musztardowym 187

Na nadchodzący weekend mamy dla Was super propozycję - grillowane ziemniaczki z boczkiem i doskonałym sosem musztardowym. Potrawa prosta do wykonania, pięknie prezentuje się na stole, a

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Klonowe muffinki z orzechami lub owocami 150

Prosty, nie wymagający użycia miksera,  przepis na smaczne muffinki (lub małe babeczki) z syropem klonowym i ulubionymi dodatkami. Przygotowane wg poniższego przepisu doskonale smakują zarówno

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Fasolka szparagowa na zimę - kiszona i konserwowa 187

W tym roku sezon na przetwory warzywne rozpoczęliśmy dość nietypowo, bo od fasolki szparagowej w słonej zalewie i marynowanej fasolki szparagowej, Nigdy wcześniej nie próbowaliśmy robić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Co Lila jadła w środę? 17 (na wakacjach) 140

Lidlu dżem 100 % owoców i Lilka zjadła 3 takie kromki z masłem i dżemem. Jeśli jest taka możliwość to wybieramy warzywa. II Śniadanie Batonik z daktylami i bananem. Brzoskwinia. Zupa Zupę ugotowaliśmy przed wyjściem na plażę i zabraliśmy do słoika. Jest to a'la krupnik. Brakuje w nim zieleniny, ale zapomnieliśmy kupić, ups!  II Danie Kasza kuskus, warzywa mrożone

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Krem z pieczonych pomidorów 198

Pachnący latem, aromatyczny KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW to świetny pomysł... Artykuł Krem z pieczonych pomidorów pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Krem pomidorowy 129

Składniki: Baza do zupy: -1/2 l wody -1 marchewka -1 korzeń pietruszki -3 gałązki zielonego selera -gałąź kopru -gałąź lubczyku -1 obrana cebula -dwa liście laurowe -dwa ziela angielskie Wszystkie warzywa i przyprawy zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu pół godziny. Reszta składników: -1 kg pomidorów malinowych -1 czerwona papryka -1 duża cebula(...)kroimy w plasterki i  również dodajemy do pomidorów, resztę warzyw i przypraw odrzucamy. Wszystkie warzywa miksujemy blenderem. Wlewamy do wywaru. Doprawiamy solą, cukrem lub keczupem.  Możemy do zupy osobno ugotować drobny makaron lub ryż ewentualnie podawać z czosnkowymi grzankami

Kulinarne przemyslenia
Groszek ptysiowy 155

Groszek ptysiowy to jak sama nazwa wskazuje ciasto parzone (jak na ptysie) w formie groszku. Nie wymaga zbyt wiele pracy, a jest efektowny i doskonale się komponuje z zupą przecieraną, a nawet zdarzyło mi się, na którymś weselu, jeść go z rosołem :). Ilość składników wystarcza na 2-2,5 blaszki groszku, co dało mi 2 duże porcje groszku do zupy

Czerwony Gupik
duszony w warzywach kurczak z przyprawą do ziemniaków i musztardą... 162

ziemniaków 1/2 opakowania, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, papryka 2 sztuki, cukinia 1 sztuka, marchew 4 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, pomidory 3 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, musztarda sarepska 2 łyżki z kurczaka odciąć kuperek, nadmiar tłustej skóry, odciąć skrzydełka, szyjkę /będą do zupy/, podzielić kurczaka na cztery części i posypać

W Mojej Kuchni Lubię
Verrine z purée ogórkowego z twarożkiem wg. Susan Herrmann Loomis 167

Lubicie kuchnie francuską, pełną aromatycznych ziół i doskonałej jakości serów ? Koniecznie spróbujcie verrine z purée ogórkowego z twarożkiem. Verrine  to przystawka lub deser ze składników

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa z kurek 172

przygotowania. Jeśli się wzbraniasz, bo nie  wiesz jak szybko oczyścić urocze, pomarańczowe grzybki z piasku, podpowiadam  tutaj jak to szybko zrobić. Prosta i genialna w smaku zupa na lato, koniecznie do przygotowania. Skladniki: 400 g kurek 3 marchewki 1 mała pietruszka, pasternak 1/2 pora 1/4 selera 2 listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego 1 łyżka masła klarowanego(...)cebulę, następnie dodać kurki. Większe grzybki należy rozdrobnić. Zmażyć, aż z patelni odparuje woda, a grzybki się zezłocą podsmażone grzybki dodać do garnka z warzywami. Zagotować razem, następnie zabielić zupę zahartowaną śmietaną, ewentualnie skorygować ilość soli. Dodać posiekany koperek i natkę pietruszki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Niech cię Zakole – dzień drugi na Ziemi Dobrzyńskiej - część II 159

Faćkę i gugiel , Panie Grażyna Jędrzejewska i Genowefa Grudnicka KGW Jagna, otrzymały Perłę 2013. Gdy już brzuszki mieliśmy wypełnione ;) okazało się, że kolacja dopiero przed nami.... Na kolacje podano: zupę z młodej cebuli z grzankami,  sandacza w sosie śmietanowo-koperkowym,  jabłka zapiekane z serem kozim i borówkami amerykańskimi. Ledwo zjedliśmy kolację, trochę się zdrzemnęliśmy a tu już śniadanie(...)gęsimi. Ugotowane w wywarze na czerninę i zapieczone. Brzmi może mało ciekawie, ale w smaku... już nie mogę się doczekać sezonu na gęsie nogi. Czernina , c zarna polewka to zupa z dodatkiem krwi gęsiej/kaczej. Podana, jak należy, z szarymi kluskami. Bryndas dobrzyński to babka ziemniaczana. Te i inne smakołyki to dzieła Pani Mirosławy Wilk z Wilkowej Chaty – Tradycyjne Jadło

królestwo garów
A TY CO MASZ W SWOJEJ LODÓWCE? 196

boju ruszają szkodliwe bakterie gnilne ). ŚRODKOWA PÓŁKA: Tutaj powinniśmy przechowywać produkty o krótkiej trwałości- takie jak pokrojoną wędlinę, twarogi, sery, serki, a także przygotowane wcześniej domowe potrawy – zupy, mięsa czy też gulasze ( p amiętajmy jednak, by garnek zawsze był szczelnie przykryty pokrywką ). DOLNA PÓŁKA / SZUFLADY Tutaj temperatura wynosi ok. 10 C i jest wyższa wilgotność – j est więc(...)odporność na choroby ). O CZYM PAMIĘTAĆ PRZY PRZECHOWYWANIU PRODUKTÓW? Pamiętajmy przede wszystkim, aby nie przechowywać surowego mięsa tuż obok produktów gotowych do spożycia, np. zapiekanek z obiadu czy też zupy, którą mamy zamiar zjeść następnego dnia. Starajmy się także na bieżąco usuwać produkty, które się zepsuły (np. zapleśniały), aby możliwie jak najkrócej miały kontakt z pozostałą żywnością. Artykuły spożywcze

Ostra na Słodko
Makaron z sosem serowym 141

Chyba każdy czsami ma taki bardziej leniwy dzień, kiedy nie chce się pół dnia stać w kuchni i gotować. Ja taki miałam właśnie dzisiaj. Dobrze jest

kuchnia doski

Proponowane wyszukiwania