zupa - 39353 przepisów (strona:1350/2624)

Ciasto z truskawkami 224

Brakuje mi ostatnio czasu na pisanie, ale obiecuję to nadrobić. Postaram się aby każdego dnia był przynajmniej jeden wpis :) Na początek chcialabym zaproponować ciasto z truskawkami

kuchnia doski
Chłodnik 201

łodyżki i listki z buraczków, również dodać do garnka, znów poddusić. Wystudzić. Ogórki i rzodkiewki umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej (ogórki można obrać, ale nie trzeba), dodać do zimnej zupy. Posiekać koperek i szczypiorek, również dodać do zupy. Wlać maślankę, doprawić cukrem, pieprzem i jeśli trzeba jeszcze solą, wymieszać wszystko dokładnie. Odstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia. Podawać z jajkiem

Cakes By Kejt
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 17.06.2016r. 142

tygodniu to u mnie znajdziecie podsumowanie błyskawicznych piątków .  I tak oto prezentuje się dzisiejsza lista : Bożena Ekspresowe rogaliki   Arkadiusz   Risotto truskawkowe z kurczakiem   Arkadiusz   Zupa krem z boczniaków    Monika Ziołowa przyprawa do zup, sosów, mięs i ryb    Justyna Sałatka ze szpinaku, truskawek i mozzarelli   Marzena   Jajko z szynką

Magiczne Życie Marty
Buraczki zasmażane 180

Burak to moje ulubione warzywo i co najważniejsze bardzo zdrowe. Dlatego też, staram się jak najczęściej podsuwać buraczki moim dzieciom. Na szczęście nie mam z tym

kuchnia doski
Mrożona botwinka 227

Bardzo lubię botwinkę. W sezonie przygotowuję kilka słoików botwinki pasteryzowanej, ale również mrożę kilka woreczków, aby mieć potem zieloną botwinkę do zupy w okresie zimowym. Składniki: młoda botwinka Sposób przygotowania: 1. Do mrożenia wybieramy zdrowe nieuszkodzone liście botwinki. 2. Botwinkę dokładnie płuczemy wodą, ręcznikiem papierowym ściągamy nadmiar wody. 3. Kroimy w szerokie paski. Przekładamy do woreczka, wkładamy do zamrażarki(...)Mrożoną botwinkę rzucamy na gotującą się zupę. Nie ma potrzeby wcześniejszego jej rozmrażania. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Gulasz wołowy 148

Gulasz wołowy jest pysznym i sycącym daniem. To prawda, że trzeba poświęcić sporo czasu na jego przygotowanie, ale naprawdę warto. Podany z kaszą i zasmażanymi buraczkami

kuchnia doski
Botwinka na wywarze z wołowiny 214

Botwinka pyszna zupa warzywna, którą bardzo lubimy.Tym razem robię ją na wołowinie,a właściwie na wywarze z wołowiny.   Składniki:   2 pęczki botwiny (buraczki będą do zupy) 2 marchewki 100 g pietruszki ( korzeń) 4 ząbki czosnku 3 szczypty suszonego tymianku 1500 ml zimnej wody sól pieprz biały mielony szczypta ( do wołowiny ) sok z cytryny ( do smaku) śmietana

Różowa kuchnia
Jak upiec buraki 184

Jak już kiedyś pisałam, uwielbiam buraki pod każdą postacią. Preferuję jednak buraki pieczone, ponieważ w przeciwieństwie do buraków gotowanych, zachowująone swój piękny kolor, bogactwo smaku i

kuchnia doski
KREM Z SELERA I ZIEMNIAKÓW 180

Delikatny KREM Z SELERA I Z ZIEMNIAKÓW sprawdzi się na szybki i... Artykuł KREM Z SELERA I ZIEMNIAKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Owsianka z owocami 156

Dzisiejsza propozycja śniadaniowa to owsianka z owocami. Posiłek bardzo pożywny i zdrowy. Tak podana owsianka skusi nawet małego niejadka :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 1 szklanka

kuchnia doski
Co Lila jadła w środę? 9 141

Czereśnie. Lila pokochała te małe czerwone kuleczki tak bardzo, że jak tylko widziała szpaki grasujące na drzewie to mówiła "zostawicie, to moje tereśnie, co ja będę jadła??!!"  Zupa 13:00 Zupa szpinakowa z lanymi kluskami.  II Danie 16:00 Ryż z cebulką + brokuły, kalafior i marchewka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowo-kokosowe ( przepis tutaj

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Birmańskie tofu z ciecierzycy – na dwa sposoby 221

Indii. To tofu – ‘ To hpu’ – jedzone jest każdego dnia, i tak jak Chińskie – w wielu postaciach – krakersów, chrupek, głęboko smażonych kostek, na surowo, na gorąco w sałatkach i zupach. SPOSÓB I W duży garnek wlewamy 2 litry wody i wsypujemy odważoną mąkę – całość dokładnie mieszamy trzepaczką balonową – mąka nie może zostawić żadnych grudek, a mieszana zacznie się pienić. Zostawiamy garnek(...)bardziej gorzkawe tofu niż pierwszy. To tofu powinno też być bardziej zwarte i zbite. - I jedno i drugie tofu nadaje się do panierowania, głębokiego smażenia, jedzenia na surowo w zupach, sałatkach czy spring rollsach.   – Ściereczka to element obowiązkowy! – naszykujcie taką, której nie jest Wam żal bo na pewno zabarwi się od kurkumy – mocno farbuje

Karo in the Kitchen
Domowy chrupiący groszek ptysiowy 131

Świetna przekąska, pasuje do zup typu krem, sałatek. Można nim posypać także dość syte zupy z dużą ilością mięsa i warzyw. Polecam też groszek ptysiowy polany domową polewą czekoladową:) Smacznego:) Składniki: 75 g mąki pszennej 100 ml wody mineralnej 2 mniejsze jajka 25 g masła sól drobnoziarnista Wykonanie: Przygotuj garnuszek, w którym zagotuj wodę z masłem z odrobiną soli. Dodaj

Zasmakuj Kuchni
Młoda kapusta ze śmietaną 188

Co roku na przełomie maja i czerwca wyczekuję kiedy polskie sklepy zaczną sprowadzać młodą kapustę, bo tylko tak mogę ją kupić. W końcu się doczekałam i

kuchnia doski
Prosty gulasz wołowy 176

Gulasz wołowy. Podawany najlepiej z kasza gryczaną. Klasyka polskiej kuchni, smaczny i prosty do zrobienia. Jedni wolą gęstszy, inni bardziej jak zupę - w zasadzie wszystko jedno, bo zawsze smakuje wybornie i nie da się go zepsuć. Jedynie kwestia podania (z kaszą, z ziemniakami lub np jako gęstą zupę z kromką chleba). I obowiązkowo z ogórkiem kiszonym/konserwowym. Mój jest bardziej warzywny

Snejkusiowe Przepisy