Wiśnie w cukrze

Wiśnie w cukrze

Wiśnie w cukrze

Zapraszam dzisiaj na wiśniowe przetwory. Na początek niezwykle proste wiśnie w cukrze: wiśnie - dowolna ilość, wypestkowana cukier- 3 łyżki na słoik od dżemu Do słoików wkładamy wydrylowane wiśnie, prawie do pełna.  Wsypujemy cukier. Zakręcamy. Pasteryzujemy w piekarniku. Wkładamy do zimnego piekarnika, który nagrzewamy do 120 C i pasteryzujemy słoiki przez 15 minut. Następnie piekarnik wyłączamy i zostawiamy w nim słoiki do wystygnięcia.  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.