zupa z selera - 5925 przepisów (strona:323/395)

Zupa ze świeżych ogórków i murale ścienne 123

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Qlinarnie i Qlinarnie
Flaki po Staropolsku 139

To danie jednogarnkowe z kategorii tych, które się albo uwielbia, albo nie bierze do ust. Ja jestem gdzieś pośrodku tej konfiguracji.Zawsze gdy z Mamą je gotujemy

Gosia gotuje
Wegańska lazania 199

składniki są wystarczająco pyszne, aromatyczne i sycące.  Warto przemyśleć zrobienie większej ilości genialnego sosu marinara. Jest aromatyczny, o intensywnym warzywno-pomidorowym smaku. Stanowi doskonałą bazę dla wielu dań: zup, sosów czy zapiekanek. Rewelacyjnie smakuje nawet podany sam z pełnoziarnistym makaronem spaghetti. Mając pod ręką takiego sojusznika gotowanie staje się o wiele prostsze.  Kiedy masz zawczasu przygotowany sos (który(...)pełnoziarniste płaty makaronu do lazanii, warto je kupić, co dodatkowo wzbogaci danie o walory zdrowotne.  Składniki: Sos marinara: 4 łyżki bulionu warzywnego lub 1 łyżka oliwy 2 gałęzie selera naciowego 1 duża marchew 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego ¼ szklanki słodkiego czerwonego wina 3 szklanki krojonych pomidorów z kartonu lub puszki 1 szklanka przecieru pomidorowego

Roślinna - blog wegański
BARSZCZ CZERWONY Z BOTWINKA I MLODYMI WARZYWAMI 131

BARSZCZ CZERWONY Z BOTWINKĄ I MŁODYMI WARZYWAMI Barszcz z młodymi buraczkami, marchewką, fasolką szparagową i ziemniakami...dużo warzyw i wszystkie takie pachnące, kolorowe...wprost z ogródka

Moja Książka Kucharska
Jesienna surówka z kapusty pekińskiej i antonówek 98

tego zestawu na naszym stole Oczywiście, skład surówki możecie modyfikować w zależności od zawartości lodówki. Jeśli lubicie chrupiące surówki, to pasować będzie tutaj i ogórek kiszony i czerwona cebulka, seler naciowy czy też co tam wpadnie w Wasze ręce. Sosik to połączenie oliwy, przypraw i musztardy z sokiem z cytryny. Jeśli nie chce Wam się robić tak rozbudowanej wersji, wystarczy(...)warzywa do miski, polać sosem, wymieszać. Posypać natką. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/jesienna-surowka-kapusty-pekinskiej-antonowek/ BosowKuchni Artykuł Jesienna surówka z kapusty pekińskiej i antonówek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bulion wegetariański i Włościańskie Jadło 218

font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Przepis (delikatnie zmodyfikowany) z książki Kuchnia wegetariańska W. Rusin, o której pisałam tutaj . Dodatek sosu sojowego od Lindy:). Teraz zupa jest idealna i mega aromatyczna – zresztą spróbujcie sami. Dodatkowo, jak pisze autorka, bulion ma działanie oczyszczające.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions(...)orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 łyżki oliwy/oleju 1 cebula 1 liść kapusty włoskiej 2 marchewki 1 pietruszka ½ selera 1 suszony grzyb ( wcześniej namoczony i drobno pokrojony) 1 por 2 liście laurowe kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 2 ząbki czosnku natka pietruszki, szczypiorek, koper 2-3 łyżki

Qlinarnie i Qlinarnie
Fasolka szparagowa na zimę - kiszona i konserwowa 169

W tym roku sezon na przetwory warzywne rozpoczęliśmy dość nietypowo, bo od fasolki szparagowej w słonej zalewie i marynowanej fasolki szparagowej, Nigdy wcześniej nie próbowaliśmy robić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Domowa bulionetka warzywna. 161

Przedstawiam Wam przepis na bulionetkę vel. kostkę rosołową vel. koncentrat ect. Jak zwał tak zwał... Ważne jest to, że nie zawiera glutaminianu sodu i innych zbędnych

Miksturownik
Restaurant Week 120

jadać codziennie. Wędzona polędwiczka wieprzowa, aioli z kiszonego ogórka, marynowane rydze, palona szalotka, plastyczne żółtko Ravioli z kompresowanego w kokosie selera ze szparagami, szparagi białe i zielone, kawa z selera, veloute z cebuli Policzki z jelenia konfitowane w tłuszczu gęsim, pieróg biłgorajski, demi glace z kaczki z gorzką czekoladą, młoda marchew, groszek cukrowy Wegańska fasolka po bretońsku z dynią piżmową(...)Jako, że jedliśmy przystawkę, danie główne i deser, to nie podołaliśmy jednak hasłu tej edycji Festiwalu #szanujjedzenie. Tarta, choć z serem kozim, za którym nie przepadam, była bardzo smaczna. Zupa także. Duży plus za domowy makaron, który bardzo mi smakował. I za wątróbkę, bo lubię – choć już wiem, że kaczą niekoniecznie. Tarta z porem, kozim serem i orzechami włoskimi

Kucharzyca
Krem z pieczonych papryk 132

Wydaje się to być już bardzo oklepany temat, ale zupa ta jest tak pyszna, że grzechem byłoby jej nie przedstawić. Jeśli trafi chociażby do jednej osoby, która go jeszcze nie próbowała, to było warto ;D Składniki (na 6-8 porcji): - ok. 1,2 l wywaru warzywnego* - 4 papryki czerwone - 2 pomidory - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz do smaku, bazylia, papryka(...)gorącego bulionu**.  Wszystko razem doprowadzić do wrzenia, przyprawić solą, pieprzem, cukrem, przyprawami. Lekko ostudzić, zblendować. Jeszcze raz i w miarę potrzeby doprawić. *Swój wywar ugotowałam na cebuli, kawałku selera, kilku małych marchewkach, 4 liściach laurowych i zielach angielskich. Marchewki zostawiłam w wywarze do zblendowania. **Należy to robić z jak najmniejszej wysokości

Corner With Recipes
Flaki na rosole drobiowym. 145

W mich wpisach nie było flaków, z prostego powody, uważałam, że każdy wie jak je gotować. Jednak niedawno, pewien Pan wyprowadził mnie z błędu. Napisał, że

Dieta moja pasja
Kapuśniak z młodej kapusty 169

wywarze z jarzyn. Jeśli nie jedliście takiego kapuśniaku to koniecznie zróbcie. Polecam J       Składniki: kość ze schabu 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera lub 1 łodyga selera naciowego 1 średnia cebula kawałek pora 3-4 ziemniaki 2 pomidory koperek 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka domowej vegety sól i pieprz   Wykonanie: Kość(...)włożyłam do gotującego się wywaru.   Pozostawiłam do gotowania jeszcze na 20-30 minut. Wyjęłam kość i warzywa. Pozostałą m archewkę pokroiłam w talarki i włożyłam z powrotem do zupy. Resztę warzyw wyrzuciłam. Zupę przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Na koniec wsypałam posiekany koperek.         Smaczna zupa, którą lubią moi domownicy. Znika szybko i zaraz

Kuchnia u Krysi
Rosół z kaczki 84

Co robicie z włoszczyzną? Ogólnie wiadomo, do rosołu. A obierki? My kolekcjonujemy w zamrażarce, później robimy bulionetkę lub stosujemy do warzywnego wywaru. Rosół z kaczki zaczęliśmy

R'n'G Kitchen
Rosół z perliczki z lubczykiem 150

Nie wiem jak u Was, ale u nas rosół gości bardzo często na stole, nie tylko w niedzielę. Uważam, że mięso z perliczki jest jednym z

Nie tylko w kuchni
Jarzynowy bulion tajski 136

                Zmodyfikowałam przepis Kena Homa na "Tajski bulion drobiowy z północy" z

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania