Zupa krem z pietruszki i pora Zupa krem z pietruszki i pora. Ostatnimi dniami chodziła za mną zupa krem, delikatna ale żeby jednak ten pazur w niej był. I tak powstała ta zupa, delikatna w smaku, ale zupa krem. Do tego chips z boczku z żółtym serem, więc i coś chrupiącego było. Pysznie było ! Zupa krem(...)wyjadały zupę posiłkując się boczkiem :) ale polecam łyżkę ;) nabierając zupę trafiamy na kawałeczki ciągnącego się sera do tego boczek i mniam ! Pyszna zupa ! Zupa krem z pietruszki i pora
Kuchnia na wzgórzuZupa krem z karmelizowanych porów(...)glazurowanym bekonem – brzmi egzotycznie? :) Mój mąż, gdy usłyszał co planuję tym razem na obiad, złapał się za głowę. Potem patrzył podejrzliwie na talerz (jak to, przecież zupa z porów powinna być biała), a potem zajadał aż trzęsły mu się uszy :) Zupa krem z karmelizowanych porów z glazurowanym bekonem jest naprawdę niezwykła – bardzo kremowa, ale nie super gęsta
Pociąg Do KuchniTakie zimno na polu... Trzeba czymś rozgrzać atmosferę;)Najlepsza na dziś będzie zupa z pora(...)brak w ogródku nie narzekam to można ich dać do zupy duużo;) Smakuje nawet tym, którzy na co dzień gardzą takim ślicznym warzywem jakim jest por;)Zupa z porówSkładniki:kilka małych porów lub jeden słusznej sklepowej wielkości2 kostki rosołowe5 łyżek drobnego makaronu (ja uwielbiam gwiazdki do tej zupy)serek topiony kremowysuszony koperek sól pieprzPrzygotowanie:Pory trzeba dobrze umyć
Lawendowe Niebokrążki. Rozgrzej masło na patelni i dodaj por. Smaż przez 3 minuty. Ostry por podduszony na maśle uzyskuje nowy, słodki smak i świetnie komponuje się z kapustą. Dodaj por do zupy i gotuj przez 5 minut. Następnie zmiksuj zupę na krem. Podaj krem gorący z dodatkami według uznania. Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Krem z kapusty(...)pora -czyli zupa bez włosów appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaCzosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kolację. W pierwszej chwili podeszłam nieufnie do tej zupy (zupa z pora? do tego nie wygląda zachęcająco)... Jednak kilka pierwszych łyżek wystarczyło, bym zmieniła zdanie. Od tej pory zupa ta regularnie gości w moim domu. Gęsta zupa z porów i cebuli zyskuje kremową konsystencję dzięki topionemu serkowi, który dodajemy pod koniec gotowania. Uwaga: zupa znika w błyskawicznym tempie podjadana
Milion SmakówEksperymentów zupowych ciąg dalszy. Nadal szukam, gotuję i próbuję. Dzisiaj kolejne kremowe odkrycie. Zupa z pora według Marysi . Zauważyłam,że zupy w formie kremu znacznie bardziej mi smakują i może nawet przełamują moją zupową niechęć. Może to dobra metoda na takich zupowych niejadków jak ja... A więc do dzieła... :) Aaaa... jeśli się obawiacie wyraźnego specyficznego "cebulowego(...)pieprz do smaku pestki dyni do dekoracji Przygotowanie: Pora kroimy w piórka i podsmażamy na oleju rzepakowym (może być słonecznikowy, nie pozostawia tak specyficznego posmaku w zupie). Kiedy por będzie "zeszklony" dodajemy go do garnka z gotującym się wraz z liściem laurowym i zielem angielski bulionem. (Ziele angielskie i liść laurowy najlepiej wrzucić w specjalnym woreczku
Bon appetit mon amiedzień niechętnie jedzą zupy, na tę skuszą się bardzo chętnie. Sprawdźcie też przepis na krem z porów z serkiem topionym ! Inne przepisy na zupy znajdziecie TU . Składniki: Zupa-krem: 1 duży por 4 ziemniaki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka masła 1 łyżka oleju Klopsiki(...)mięsa mielonego (drobiowego lub wieprzowego) 1 mała biała cebula 1 jajko sól, pieprz 1/2 słodkiej papryki 2 łyżki kaszki manny 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej Wykonanie: Zupa – krem: Pora obrać, umyć i odkroić liście. Białą część pokroić w plasterki. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki – przez kilka minut podsmażać razem z porem
Pasja Smakuponiedziałki, ale w tym tygodniu przesunęło się to o jeden dzień. W każdym bądź razie, zawsze po weekendowych szaleństwach robimy sobie zupowy detox. Tym razem moja ulubiona zupa z porów. Te maleństwa pochodzą z mojego ogrodu, nie używam żadnych sztucznych nawozów, więc tak wyglądają warzywa w rzeczywistości niczym nie pędzone Zupa jest aksamitna, delikatna ale jednocześnie ma dosyć wyrazisty smak(...)łyżkę na porcję, dodaj mleko kokosowe i zblenduj całość na gładki krem. Doprowadź ponownie do wrzenia i zupa gotowa. Smacznego! Artykuł Aksamitna zupa z porów pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpachnąca i pełna smaków micha,. Takie są właśnie zupy jakie dzisiaj Wam polecamy. 20 przepisów na proste, a naprawdę nietuzinkowe zupy. Parmentier, czyli krem z ziemniaków i pora Najprostsza zupa ziemniaczana, która robi się sama. Składa się z dwóch składników, a ma niezwykle złożony smak. Zupę parmentier można jeść na ciepło i na zimno. Zobacz przepis Włoska zupa weselna Włoska(...)spokojnie zastąpi cały obiad, Jest też bardzo zdrowa, bo zawiera dużo warzyw. Zobacz przepis Zupa vichyssoise Jedna najlepszych zup i przy tym najprostszych do zrobienia. Wystarczy udusić ziemniaki i pora. Zupa doskonale sprawdza się i jako chłodnik i jako gorące danie. Zobacz przepis ZUPA TORTELLINI Z PULPECIKAMI ZOE Przepis z książki G jak Gotowanie bohaterów Ulicy Sezamkowej. Dziecinnie prosty pomidorowy
Niedzielny kucharzbabci na kłopoty – talerz pomidorowej:) My proponujemy Wam dzisiaj zestaw sześciu zup, w tym oczywiście przepis na pomidorową, choć robioną nieco inaczej niż klasyczna pomidorowa. Zupa to najlepszy przyjaciel człowieka o tej porze roku. Kiedy wiatr z mgły i babiego lata tka pled podszyty jesiennym chłodem, przymrozek szroni ziemię pasmami siwizny, a słońce, o ile w ogóle się pojawia(...)poprawia nastroju jak micha witamin w płynie:) ZUPA VICHYSSOISE, CZYLI KREM Z ZIEMNIAKÓW I PORÓW Jedna najlepszych zup i przy tym najprostszych do zrobienia. Wystarczy udusić ziemniaki i pora. Zupa doskonale sprawdza się i jako chłodnik i jako gorące danie. Czytaj dalej PROWANSALSKA ZUPA POMIDOROWA Każda łyżka tej zupy to dawka zaklętego w pomidorowym kremie lata i słońca. A wszystko
Niedzielny kucharzbabci na kłopoty – talerz pomidorowej:) My proponujemy Wam dzisiaj zestaw sześciu zup, w tym oczywiście przepis na pomidorową, choć robioną nieco inaczej niż klasyczna pomidorowa. Zupa to najlepszy przyjaciel człowieka o tej porze roku. Kiedy wiatr z mgły i babiego lata tka pled podszyty jesiennym chłodem, przymrozek szroni ziemię pasmami siwizny, a słońce, o ile w ogóle się pojawia(...)poprawia nastroju jak micha witamin w płynie:) ZUPA VICHYSSOISE, CZYLI KREM Z ZIEMNIAKÓW I PORÓW Jedna najlepszych zup i przy tym najprostszych do zrobienia. Wystarczy udusić ziemniaki i pora. Zupa doskonale sprawdza się i jako chłodnik i jako gorące danie. Czytaj dalej PROWANSALSKA ZUPA POMIDOROWA Każda łyżka tej zupy to dawka zaklętego w pomidorowym kremie lata i słońca. A wszystko
Niedzielny kucharzniespełna 20 minut przygotowałam zupę z pora. Miałam ochotę na coś ciepłego a po otwarciu lodówki na pierwszym planie był por. I tak powstała kremowa i aksamitna zupa. por biała część cebula 2 ząbki czosnku kilka ziemniaków liść laurowy ziele angielskie sól i pieprz do smaku świeże oregano skórka z cytryny - trochę grzanki z chleba żytniego na zakwasie
AZgotuj!niej podzieloną na części gorgonzolę. Podgrzewamy na wolnym ogniu aż śmietanka się zagotuje a ser rozpuści. Zestawiamy z ognia. Zagotowujemy bulion i dodajemy do niego przesmażony wcześniej por. Ponownie zagotowujemy zupę. Do mieszanki śmietankowo-serowej dodajemy ok. 1 chochlę wywaru z porem i zagotowujemy. Następnie dodajemy zahartowaną mieszankę do bulionu z porem i także zagotowujemy. Do zupy dodajemy 1 łyżkę(...)klopsików i ok. 1/4 porcji przygotowanej wcześniej karmelizowanej gruszki. Całość zalewam podgrzaną zupą. Możecie także ozdobić zupę kleksem śmietanki, ale nie jest to koniecznie. Zupa jest lekko ostra przez por, naprawdę wyrazista dzięki dodaniu gorgonzoli. Dodatek sera Bursztyn w klopsikach nadaje im niesamowity orzechowy posmak, a karmelizowana, mięciutka i słodka gruszka idealnie dopasowuje się do tych smaków. Spróbujcie tego połączenia
Cooking Monster