Brakuje Ci pomysłu na szybki, prosty obiad? Koniecznie musi być z mięsem? To może kuskus z mięsem mielonym i pomidorkami? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image
Bardzo Gruby SmokPewnie nieraz masz problem, co zrobić z mięsem z rosołu . Nie każdy lubi je po prostu zjeść, a przecież nie będziemy wyrzucać jedzenia. Makaron z mięsem
Bardzo Gruby Smokgarnku rozgrzać olej, smażyć pulpeciki na złoty kolor. Następnie wyjąć z garnka, tłuszcz zostawić, będą się smażyć pozostałe składniki. Zupa 2 marchewki pół selera 1 mała cebula 1 duża papryka czerwona 2 łyżki przecieru pomidorowego 0,5 l passaty pomidorowej (mogą być 2 puszki pomidorów krojonych) 1 l wrzątku pół szklanki czerwonej soczewicy puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy
Mój pomysł naNiby krem, niby zupa - ważne, że sycące i zdrowe. Można wykorzystać rosół z niedzieli - więc kolejna alternatywa dla pomidorowej ;) Właściwości jakie niesie ze sobą spożywanie koperku to m.in działanie rozkurczowe, przeciwgrzybicze i antybakteryjne. Koperek pomaga w walce z bezsennością i wzdęciami. Zmniejsza ryzyko wystąpienia osteoporozy i chorób układu krążenia. Składniki: 2 szklanki bulionu warzywnego (może być tez drobiowo-warzywny
dlaSmaQKolejne czarowanie rosołu. Też Wam się kojarzy poniedziałek z pomidorową? Nam bardzo, choć podobnie jak rosół, nigdy nie przejadła się. W każdej wersji jest równie
R'n'G KitchenZapraszam dziś na spaghetti po amerykańsku . Nie wiem skąd znam ten przepis. Ten rodzaj makaronu z sosem przyrządzam od kilkunastu lat i zupełnie nie pamiętam skąd
Kawa z mlekiemkalafiora uwielbiam! W 100% roślinne, zdrowe, bo zawierające orzechy włoskie, i smakowicie przyprawione. Można używać go w zasadzie do wszystkiego: makaronu , zupy lub sałaty . Polecam Składniki: 1 niewielki kalafior 1 szklanka orzechów włoskich 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka tamari (lub sosu sojowego) 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej w proszku pieprz i sól do smaku szczypta płatków chilli (opcjonalnie) Wykonanie
Lamarida.plZostało trochę rosołu ..no i co ? z rosołu oczywiście pomidorowa...dałam koncentrat pomidorowy..no i akurat miałam rybkę i dodałam ją też do
Moje domowe kucharzeniepomidorowych klimatach, próbując zamknąć ich smak w słoiku. I chyba się udało - passata smakuje niczym pomidorowa esencja: naturalnie słodka, aromatyczna, kremowa. Passata to inaczej przecier pomidorowy, który można wykorzystać jako sos do makaronów, pulpetów, zapiec w nim rybę, dodać do zupy, Składniki: 4kg dojrzałych mięsistych pomidorów garść liści bazylii 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki soli morskiej Pomidory
Obiad gotowyW książce " Po prostu, po włosku " ten sos nosi nazwę "sos pomidorowy naszej mamy na lato" ( sugo della mamma ). Podaje się go na zimno z ciepłym
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawłączyłam funkcję gotowania na 100 stopni C (maksymalnie to 120 stopni C) i bez mieszania i pilnowania cieszyłam się gotowym sosem pomidorowym, którym zalałam pomidory w słoikach, następnie je za pasteryzowałam. A jakie gładkie i pyszne zupy kremy mi w nim wychodziły, np. zupa krem z kukurydzy i chili, wystarczyło wykorzystać funkcję smażenia, gotowania i turbo do zmiksowania zupy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 1 kg flaczków wołowych krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ostra i słodka melona papryka imbir mielony gałka muszkatołowa majeranek
magiczna kuchnia Kasisobie tę czynność i skrócić czas przygotowania zupy staram się każdego roku przygotować sobie kilka słoiczków domowego przecieru ... a wtedy przygotowanie zupy trwa znacznie krócej. Poza tym taki domowy przecier wykorzystuję z powodzeniem również do sosu pomidorowego, bo cokolwiek przyrządzimy z jego dodatkiem - kulinarny sukces murowany! Potrzebujemy: pomidorów ( najlepiej odmiany lima lub malinowe) trochę soli trochę cukru
Walijskie PichcenieSkładniki: papryka pokrojona w paski lub kostkę łyżka przecieru pomidorowego cebula pokrojona w kostkę niewielka ilość tłuszczu do smażenia kiełbasa pokrojona w kostkę sól pieprz papryka
Pychotkaaaprzez chwilę rozpieszczała (chwilę tę trzeba było później, o zgrozo, odpracować przy porannym skrobaniu szyb); kiedy więc u Pomidorowej Ani zobaczyłam przepis na obłędnie zielony krem ze szpinaku i awokado, ochoczo zabrałam się za gotowanie. Zupę przygotowuje się szybko i prosto, nawet za wiele kroić nie trzeba. Smakuje jak wiosna - szpinak z czosnkiem zawsze stanowią zgrany duet, awokado
Pożeraczka, czyli raz adobrze