300g pieczarek 250g szalotek 150g boczku pokrojonego w grubą kostkę olej 3 szklanki wina 2 szklanki bulionu drobiowego 1 suszony liść laurowy 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki mąki kukurydzianej Sposób przygotowania Najpierw przygotujcie warzywa, żeby potem tylko wrzucić je do garnka. Umyjcie pieczarki, jeśli sa bardzo duże pokrójcie je na ćwiartki
W kuchni wieczoremskrzydełek 60 dkg pieczarek 2 cebule 1 papryka 8 łyżek wody 8 łyżek cukru 8 łyżeczek maggi 3 łyżki octu 1 słoiczek przecieru pomidorowego listek , ziele lubczyk suszony marchewka cebula Skrzydełka umyć , m archewkę obrać, cebulę opalić.Umieścić w dużym garnku i zalać wodą, dodać listek, ziele , sól. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień
Moje domowe kucharzenieprosto z Włoch, musiałam go wykorzystać. Pycha!!! Składniki: garść makaronu spaghetti razowy z pełnego ziarna Makarony Polskie 1/2 kg mięsa mielonego puszka pomidorów w puszcze 1/2 małego koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki bulionu warzywnego suszona bazyli, pomidory,czosnek- 3 łyzki sól,pieprz so smaku parmezan Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Mięso mielone przesmażamy na oleju, dodajemy pomidory z puszki, koncentrat
Z Majeczką w kuchniCzyli pióra z pesto bazyliowym. O chyba najszysze danie z makaronu! Niestety... po raz kolejny usłyszałam mamooooo, mamoooo makaron! I to po zupie pomidorowej. Dwie małe makaroniary mam ! Składniki penne , u mnie Czaniecki pesto alla genovese , ze słoika parmezan ser topiony emmentaler LACTIMA oliwa z oliwek jeśli konieczna Ugotuj penne al dente. Wymieszaj z pesto. Dodaj ser topiony
Z Kuchni Do Kuchniziół. TUTAJ widać co mam na myśli :) Składniki: ok. 1 kg karczku, pokrojonego na plastry 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu 2 łyżki musztardy 1 łyżka sosu Worcestershire (ew. sosu sojowego) 1 łyżka miodu 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki ostrej
bistro mamaOstatnio jakoś najbardziej mi smakują na kanapkach bezmięsne pasty… Dlatego jak zobaczyłam ten kawior bakłażanowo-pomidorowy na blogu beawkuchni.com to bardzo przypadł mi do gustu. To swego rodzaju pasta z bakłażana i pomidorów, którą można nie tylko używać do smarowania chleba czy krakersów, ale też jako sos do grillowanych mięs czy warzyw, czy jako sos do pizzy z dodatkiem
UgotujmyTo.plsłoik papryki konserwowej 500 g mięsa wieprzowego z szynki 1 duży ananas 1 łyżka suszonego czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek pieprz świeżo mielony 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: 2 patelnie i brytfanka ( zwykła do smażenia i jedna głęboka do przygotowania całego dania i duszenia) Warzywa, owoce i mięso myjemy. Ananasa obieramy i przekrawamy na pół. Cebulę obieramy
ClauditteMissCookingSkładniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 puszki krojonych pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżka suszonego oregano 1 płaska łyżka suszonego majeranku świeżo mielony pieprz sól do smaku garść posiekanej świeżej bazylii Makaron - gotujemy wedle zaleceń producenta Przygotowanie: Na rozgrzaną głęboką patelnie wlewamy oliwę
ClauditteMissCookingnumer 7 Lipiec --> KLIK Składniki: 2 woreczki ryżu białego długoziarnistego Supreme 2 opakowania paluszków surimi Marineo ananas Sanello (to co zostało po hamburgerach) 1 opakowanie przecieru pomidorowego Sottile Gusto czosnek 6 ząbków (w gazecie proponują 4 ząbki) 2 czerwone papryki (w gazecie proponują 1 sztukę) 2 łyżki oliwy z oliwek (w gazecie proponują olej rzepakowy) natka pietruszki 1/4 cytryny
ClauditteMissCookingDania to jest uczta dla podniebienia. Dla syna wybrałam zupę krem z soczewicy ja zaś zjadłam słynną sałatkę Magdy Gessler "sałatka Bombay". POLECAM!!!! Tawerna Wikingów... Czyli najlepsza pizza, zupa pomidorowa, flaczki z kalmara i ryby z pieca. Nie ma co więcej pisać. Tam po prostu trzeba koniecznie pójść i coś zjeść a wrócicie tam za każdym razem. Coś
ClauditteMissCookingSkładniki: Piersi z kurczaka, ja miałam około 1 kg Składniki na marynatę: 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki ostrej mielonej papryki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczka rozmarynu i tymianku 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczka imbiru Przygotowanie: Wszystkie składniki razem miksujemy. zalewamy nimi mięsko. Odstawiamy
ClauditteMissCookingSkładniki na marynatę/ sos: 120 g węgierskiego koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżka zmielonej garam masala 3 łyżki pasty Piros Arany 1/2 słoiczka sosu Madras - bardzo ostry sos na bazie pomidorów, z cebulą i kolendrą. (dostępne w lidlu) 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw chińskich 1 kg piersi z kurczaka oregano i bazylia (suszone) Przygotowanie: Piersi z kurczaka dzielimy
ClauditteMissCookingPizzy ABC Sztuki Kulinarnej- Paulina Fedak 2 szklanki mąki, 20 g drożdży, 3/4 szklanki letniej wody, łyżka oleju, sól, szczypta cukru Ciasto przygotował mi mój tato. Dodatki: sos pomidorowy z bazylią ( z przetartych pomidorów) pieczarki czarne oliwki szynka ser czerwona cebula Zdjęcia gotowej pizzy brak :) Nie było już warunków technicznych do jego zrobienia
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: 1 kg wołowiny 1 duża marchewka 5 listków laurowych 2 ziarenka ziela angielskiego 1 litr wody 1 łyżka mielonej papryki słodkiej 200 g koncentratu pomidorowego SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA 5 łyżek oliwy 5 łyżek wody 2 łyżki miodu 3 łyżki musztardy sarepskiej 1 chilli 1 cebula 4 ząbki czosnku sól himalajska pieprz Składniki na marynatę zmiksowałam blenderem. PRZYGOTOWANIE
ClauditteMissCookingsuszonych podgrzybków 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki kardamonu i cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ziarenka ziela angielskiego 1 owoc jałowca świeżo mielony pieprz 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 180 g KLIK i KLIK PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładamy grzyby i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na cała noc. Do misy multicookera wlewamy oliwę i pokrojona w piórka cebulę. Ustawiamy funkcję
ClauditteMissCooking