łyżki cukru, 1 łyżeczka soli, 15 g drożdży, 3 łyżki oleju, sos: 1 mała cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki wody, 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie, dodatki: 1 część salami, czarne oliwki, kukurydza, pieczarki, pomidorki koktajlowe, żółty ser, 2 część pieczarki, brokuły, kukurydza, ser solankowy, ser pleśniowy, żółty ser. Przygotowanie: ciasto: Mąkę wsypujemy
Aga w kuchnidrożdży, 3 łyżki oleju, sos: 1 mała cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki wody, 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie dodatki: 1/2 puszka kukurydzy, 1 pomidor, 10 plasterków żółtego sera, 1/2 puszki groszku zielonego, 10 oliwek czarnych, 150 g pieczarek, 10 plasterków salami, 2 łyżeczki oregano. Przygotowanie: ciasto: Mąkę
Aga w kuchniSkładniki: 2 kg czerwonej papryki, 1 kg pieczarek, 0,5 kg cebuli, ok. 12 parówek Berlinek, 2 podwójne piersi kurczaka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki bukietu smaku Kamis, sól morska Kamis Specialite, pieprz czarny Kamis Specialite, ognista mieszanka Kamis Specialte podajemy z ryżem jaśminowym Sonko. Przygotowanie: Paprykę i pieczarki dokładnie myjemy, paprykę kroimy
Aga w kuchnirozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Następnie podsmażamy mięso, przyprawiamy je pieprzem i solą. Dodajemy pokrojone w kostkę pozostałe warzywa- cukinię i paprykę. Dodajemy ketchup lub koncentrat pomidorowy i przyprawiamy. Całość podgrzewamy jeszcze ok 5 minut. Do ostudzonych muszli wkładamy farsz i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem mozzarella i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Naczynie z muszlami
Aga w kuchniDżem z czarnej porzeczki Dżem śliwkowy Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie
Aga w kuchniSkładniki: 500 g mięsa od szynki, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 papryka, 1 cebula, 1 kostka wołowa, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Kamis, szczypta chilli Kamis, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Kamis. Przygotowanie: Mięso od szynki kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą. Cebulkę podsmażamy na patelni, dodajemy mięso i smażymy je na rozgrzanym
Aga w kuchnikostkę. Gdy cukinie mamy już pokrojone, przekładamy cebulkę z papryką do garnka i dodajmy cukinię, gotujemy pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy. Na koniec wlewamy przecier pomidorowy i przyprawiamy. Dusimy jeszcze ok. 30 minut. Gorące leczo przekładamy do wyparzonych wcześniej i suchych słoików. Zakręcamy mocno i stawiamy słoik do góry dnem. W celu lepszej pasteryzacji na drugi dzień
Aga w kuchniSkładniki na 1 pizzę: 250g mąki pszennej 125ml ciepłej wody 1 łyżeczka drożdży Instant 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki soli 300g sera sos pomidorowy I inne dodatki do pizzy... Przygotowanie: Robimy rozczyn: drożdży wraz z cukrem zalewamy ciepła wodą i mieszamy. Odstawiamy na 3 min. W między czasie mąkę wraz z solą przesiewamy do misy
Kuchnia Łukaszagrzanek, mięciutkich pieczarek i pysznym sosem. Na prawdę bardzo polecam. Składniki: 150 g pieczarek pierś z kurczaka 100 g bagietki 1 marchewka jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka sosu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli Sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki gotujemy w osolonej wodzie. Na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka i robimy grzanki
Kuchnia Łukaszanajbardziej lubiane danie wśród dzieci. Ja bardzo lubię pizzę, lecz tym razem nie pizza, a coś pysznego przypominającą ją. Malutkie pizzerki, z dużą ilością sera mozzarella i domowego sosu pomidorowego. Idealna przekąska na imprezę lub po prostu pyszne ciasteczka na śniadanie. Bardzo smaczne, z chrupiącym dnem i dobrze przypieczonym serem. Pycha! Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tych ciasteczek
Kuchnia Łukaszacebula -2--3 ząbki czosnku -50-70 g wędzonego boczku -1 szklanka mleka -1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina -2 puszki pomidorów lub 1 puszka i 1 słoiczek przecieru pomidorowego -3 łyżki oliwy -3 listki laurowe -sól, cukier, pieprz w ziarnach -do podania: makaron (ok. 80-100 g na osobę), najlepiej tagliatelle ,ale to moja kuchnia i zrobiłam
Z Kuchni Do Kuchnipodaj z plastrami pomidorów i listkami bazylii, nie pożałujesz! Ja podałam ją gościowi w ten sposób i gość zachwycony był! Zamiast pomidorów w plasterkach na pizzę można położyć sos pomidorowy. Ale to już nie farmerska będzie
Z Kuchni Do Kuchniidealnie wyważone, w moim przypadku jest to mieszanka Słoneczne Pola Na maśle podduś czosnek żeby nie był nawet lekko podpieczony, ma być maślany, miękki, biały. Dodaj sosu pomidorowego robionego w domu z pomidorów słodkich jak te koktajowe sycylijskie Cilieggino di Pachino. Następnie na wszystko włóż szpinak i przykryj, duś do momentu kiedy szpinak opadnie i się po prostu
Z Kuchni Do Kuchnismak? Też! Gulasz bez mięsa, który faktycznie smakuje jak gulasz. Nie ma żadnego czary mary – skład jest prosty- woda, papryka czerwona, cebula, teksturowane białko roślinne pszenne , koncentrat pomidorowy, naturalne aromaty roślinne i drożdżowe (zawierają: soję i gluten ), skrobia kukurydziana, olej roślinny rzepakowy, mleko w proszku odtłuszczone (zawiera: mleko i produkty pochodne łącznie
Z Kuchni Do KuchniSkładniki na dwie duże porcje. Składniki: 250 g makaronu typu spaghetti 250 g mięsa mielonego wołowego 1 szt. cebuli 6 szt. pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki startego żółtego sera 1 łyżeczka oregano (suszone) 1 łyżeczka bazylii (otarta) Sól, pieprz do smaku Olej do smażenia Przepis: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej
Emcia Pichci