zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:194/1190)

Podsumowanie roku 2016 310

truskawkami i białą czekoladą 4. Pomidorowa sałatka z ogórków 5. Ogórki z chili i miodem 6. Surówka z młodej kapusty 7. Waniliowa kawa mrożona 8. Domowy sos pomidorowy 9. Sernik gotowany z brzoskwiniami i galaretką 10. Ciasto jogurtowe z truskawkami 11. Trójkolorowy sernik na zimno z czekoladą i truskawkami 12. Ciasto z rabarbarem i jabłkami na oleju

My simple kitchen
Zawijane bułeczki "pizze" 183

oliwie. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę - przesmażyć 2 minuty. Na koniec dodać pokrojone w cienkie pół plastry pieczarki. Całość dusić kilka minut. Na koniec do farszu dodać koncentrat pomidorowym, zioła prowansalskie i sól do smaku. Gotowy farsz odstawić do ostygnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, rozwałkować je na duży prostokąt. Na cieście rozłożyć zimny farsz. Ser mozarella pokruszyć i równomiernie rozsypać

kolorowotorcikowo
Domowe przekąski (paluszki, chipsy, krakersy) 221

wałeczki, smarujemy żółtkiem i obsypujemy sezamem lub makiem. Frykasy Rozwałkowujemy ciasto tak, żeby przypominało prostokąt 😁 - najlepiej stwórz za jednym zamachem dwa jednakowe prostokąty. Jeden z nich smarujemy przecierem pomidorowym lub posypujemy startym serem i przykrywamy drugim. Tniemy w paski i skręcamy kilka razy trzymając końce.  Temperatura 200 stopni Czas 15-20 minut (do zarumienienia) Przepis na domowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pizza na francuskim cieście z serem, czarnuszką i roszponką 186

opakowanie ciasta francuskiego 3-4 łyżki gęstego sosu pomidorowego 1 łyżeczka czarnuszki 250 g sera  mozzarella roszponka Przygotowanie : Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 3 części i smarujemy sosem pomidorowym, nakłuwamy widelcem. Oprószamy czarnuszką. Mozzarellę rozrywamy na mniejsze kawałki i nakładamy na sos. Wkładamy pizzę do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 15-20 minut do zarumienienia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Hiszpańska pizza z chorizo 185

granulowany 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.  2. Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami, pieprzem i czosnkiem . Wykładamy mozzarellę , kukurydzę konserwową, oliwki oraz pokrojone: cebulę, paprykę cz e rw oną , chorizo. 3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut

Szefowa kuchni
Uszka z kapustą i grzybami 204

drobno, wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy grzyby wymoczone we wrzątku usmażone z cebulką na smalcu i pokrojone drobniutko, wrzucamy ziele i listek laurowy. Doprawiamy solą,pieprze oraz przecierem pomidorowym. Gotujemy godzinkę lub więcej tak aby kapusta zmiękła. Wykonanie ciasta na uszka: Do miski wsypujemy przesianą mąkę, wlewamy wodę z olejem i wyrabiamy ciasto. Leżakuje sobie z pół godziny

Różowa kuchnia
Kluski z ricotty zapiekane w sosie pomidorowym 206

było dość emocjonujące, gdyż do ostatnich minut nie było wiadomo, kto zostanie zwycięzcą miesiąca. Po zaciętej walce jednym głosem na prowadzenie wysunęły się kluseczki z ricotty zapiekane w sosie pomidorowym, które poniżej Wam prezentuję. To dość delikatny w smaku obiad, który zadowoli amatorów włoskich smaków. Przepis pochodzi z gazetki Biedronki Włoskie Smaki z moimi małymi modyfikacjami. Składniki(...)jajka 25g bułki tartej Sól i pieprz do smaku Sos: 1 mała cebula 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki 750 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 80g startego parmezanu Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.  Wstaw wodę na kluski. Rozmrożony szpinak odciśnij. W misce wymieszaj szpinak, ricottę, 120g mąki pszennej

Fabryka pomysłów
Buraki po burgundzku 316

które nauczyła mnie przygotowywać Dominika Wójciak! 6 buraków Oliwa 1 cebula 4 ząbki czosnku Świeży tymianek 2 listki laurowe 250ml. czerwonego wina 250g. małych pieczarek 150g. szalotek 150ml. passaty pomidorowej 4 łodygi selera naciowego Natka pietruszki Sól Pieprz Obrane buraki kroimy w plastry. W garnku, na rozgrzanej oliwie, podsmażamy posiekaną cebulę, pokrojony czosnek, tymianek i listki laurowe. Przyprawiamy solą

MarcinChef
Śledzie gajowego z grzybami 179

szprotek pieprz i cukier do smaku Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie, odsączyć i zmiksować z korniszonem, szprotkami i cebulą. Przyprawić do smaku, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Po czym dodać do śledzi, wymieszać i ułożyć ciasno w słoikach. Wstawić do lodówki na jeden dzień i możemy podawać na stół Wigilijny

Tradycyjna Kuchnia
na szybko pizza na cieście francuskim... 214

podsmażać do odparowania wody co jakiś czas mieszając, na koniec dodać pieprz mielony, sól czosnkową ciasto francuskie rozwinąć na papier do pieczenia i ułożyć na blaszkę, ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy (użyłam swój sos domowy ze zmiksowanych pomidorów) wystudzone pieczarki z cebulą rozłożyć na cieście posypać startym serem mozzarella, piekarnik elektryczny nagrzany na 220C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z kurczakiem po włosku. Obiad w 15 minut! 229

Makaron z kurczakiem po włosku!  To mój kolejny obiad z serii 15 minut! Przepyszny makaron z kurczakiem z mocno pomidorowym sosem, z cukinią, pomidorkami papryczkowymi, sporą ilością parmezanu, świeżą bazylią i rukolą. Bardzo lubię takie obiady, które nie wymagają od nas zbyt dużo czasu i wysiłku, które robi się szybko, sprawnie, a jak spróbujemy mamy efekt WOW, jakie(...)przykryj pokrywką i duś około 5 minut tak aby cukinia zmiękła. Dodajemy pomidorki i przesmażamy całość przez 3-4  minuty, aby pomidorki pękły i uwolniły sok, dodajemy przecier pomidorowy, przykrywamy pokrywką i całość gotujemy około 5 minut. Doprawiamy pieprzem cytrynowym. Wykładamy na talerze makaron polewamy sosem, posypujemy rukolą, bazylią i startym parmezanem. Gotowe

SMYKWKUCHNI
Pomidorowy majonez domowej roboty 198

potem ocenić, który lepszy. Jak mi braknie to wyciągam jajo, olej i dodatki i w 3 minuty majonez gotowy. Tym razem zrobiłam wersję pomidorową, pachnącą latem, polecam. Pomidorowy majonez domowej roboty. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makaron z zielonym pesto i sosem pomidorowym 259

czasu ani wysiłku, a przy tym jest pyszne! Składniki na makaron z zielonym pesto i sosem pomidorowym (2 porcje): makaron penne i świderki 4 pomidory łyżka przecieru pomidorowego zielone pesto (ja kupiłam pesto firmy Sottile Gusto) sól bazylia oregano kilka listków bazylii Ugotować makaron i obtoczyć pesto, którego ilość należy dodać wedle uznania, ponieważ ja na przykład wchłaniam

Karola gotuje
Ketchup z cukinii 137

papryczki na mniejsze kawałki. Dodać sól i odstawić na godzinę.Warzywa zagotować z zielem angielskim przez czas około 20-30 minut aż zmiękną. Po wyłączeniu palnika zmieszać z koncentratem pomidorowym i odstawić na godzinę, aby całość ostygła. Zblenderować na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i gotować kolejne 20 minut. Gorący ketchup przelewać od razu do słoików i zakręcać. Jeszcze

Karola gotuje
Pizza chili con carne (ciasto bez wyrastania) 190

ostrą i czosnkiem. 2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy oregano. Wykładamy mięso mielone, pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, fasolę, kukurydzę. Posypujemy startym serem. 3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania