bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . Zobacz również >> ŚNIADANIA WEGAŃSKIE << >> OBIADY WEGAŃSKIE << >> ZUPY WEGAŃSKIE << >> PRZEKĄSKI WEGAŃSKIE << >> SŁODKOŚCI WEGAŃSKIE << Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka
WegePrzepisbananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . Zobacz również >> ŚNIADANIA WEGAŃSKIE << >> OBIADY WEGAŃSKIE << >> ZUPY WEGAŃSKIE << >> PRZEKĄSKI WEGAŃSKIE << >> SŁODKOŚCI WEGAŃSKIE << Przepisy sezonowe Kalafior pieczony w panierce Tortilla hiszpańska
WegePrzepisSezon dyniowy w pełni, dlatego przypominam Wam o garści inspiracji na przepisy z dynią w roli głównej :) Znajdziecie je zebrane TUTAJ KLIK! KLIK! A
Moje Kuchenne Rewelacjegustuję w morskich żyjątkach ) pyszne radicchio z jabłkiem, po prostu to było to. W drugim menu był – Krem z pietruszki i wanilii / puder z maku / piadina opalana słomą. Pierwsza łyżka bez pudru z maku, fajna zupa ale czegoś mi brak, po chwili kolejna łyżka z pudrem i tu zaczęła się między nami wojna. Wojna, kto zje więcej ta zupa
Kuchnia na wzgórzuBardzo duży ruch w dyniowych przepisach - dużo nowych osób trafia na blog w poszukiwaniu dyniowych inspiracji :) Starym i nowym czytelnikom przypominam o zakładce : KILK
Moje Kuchenne Rewelacje#ziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze
Szkrab Je SamSkładniki: - 3 czarne rzepy - 1 korzeń pietruszki - 1 cebula - por - biała część - 2 ziemniaki - 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego - 2 litry wody - 4
Szkrab Je SamBuraki są łatwo dostępne,niezwykle zdrowe i działają odkwaszająco.Krem z pieczonego buraka jest bardzo pyszny :). SKŁADNIKI 6 buraków 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 szklanki
Mała w garnku mieszaNa chłodne pierwsze dni jesieni idealnie nada się pożywny krem marchewkowy. Jest aksamitny, gęsty i bardzo aromatyczny. Koniecznie należy podawać go z grzankami, które lekko w
Czekoladowa muffinkaJak już kilkakrotnie pisałam, uwielbiam kremy. Pozwalają zagospodarować końcówki warzyw i stworzyć niepowtarzalne smaki. Tym razem nie było improwizacji. Na oryginalny przepis trafiłam tutaj i przygotowałam
Kuchenne zapiski EdytyProsty przepis na szybką i smaczną zupkę. Zamiast tradycyjnej szczawiowej gęsty krem z ziemniaków i szczawiu. Świetnie smakuje i fajnie prezentuje się na talerzu. składniki: 600
Monia miesza i gotujeMożecie zrobić to niedokładnie i zostawić cząstki pomidorów albo zmiksować rosół z wszystkimi warzywami na krem. Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Całość podgrzewać na małym ogniu do momentu zawrzenia. W razie potrzeby przyprawić do smaku. Ryż zagotować w osobnym garnku wg przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z ryżem i ewentualnie kleksem śmietany jeśli lubicie
Smakołyki AsiZapraszam dziś na przepis na pyszne ciasto z zapisków mojej mamy czyli z PRL'u. Ciasto jest wyjątkowe, bo z procentami - lekki biszkopt przykryty klasycznym
Kawa z mlekiemPomidorowa z jabłkami? Czemu nie, nigdy nie jest za późno na naukę i poznawanie nowych smaków. Przepis pochodzi z XIX, a znalazłam go jakiś czas temu
Gosia gotuje2 puszki pomidorów bez skórek [TUTAJ] 1 cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku drobno posiekane Czerwona fasola i pomidory bez skórek firmy Food
Kulinarny karnet Christopherasię nimi trudno. Znalazłam na to sposób. Robię takie ,, pól kremowe" . Tzn. część warzyw po ugotowaniu wyjmuję , a resztę miksuję na krem. Potem wkładam to co odłożyłam i zupka gotowa. Z reguły na końcu posypuję wszystkie zupy usiekanym koprem lub natką pietruszki. Ale, że niektórzy ( czytaj wnuki) pluli natką na odległość wymyśliłam ,, zielony szlaczek". Po prostu miksuję natkę
Buniabaje w kuchnizanim zaczniemy się objadać od rana do wieczora klasykami polskiego stołu świątecznego, spróbujmy tej prostej ale jakże urokliwej zupy. Wystarczy kilka produktów, które zapewne znajdziecie w swoich kuchennych zakamarkach, odrobinę czasu i jakaś sympatyczna muzyka w tle. Słodko-kwaśny krem cebulowy na cydrze z grzybami Cebulę kroimy w grubą kostkę lub pióra (ja na 4 porcje zużyłem ok. 16 małych(...)garnka. Czekamy aż dolany płyn odparuje, następnie podlewamy cebulę rosołem (ewentualnie bulionem warzywnym) i miksujemy blenderem do uzyskania ulubionej konsystencji. Moczone grzyby siekamy na drobne paski i dodajemy do zupy, zagotowujemy i serwujemy. Taka wersja zupy cebulowej smakuje mi chyba bardziej niż klasyczna francuska cebulowa . Dzięki kwaśnemu posmakowi od cydru jest ciekawsza - smak ten kontrastuje z lekko przypalanym, słodkim cebulowym
Right Behind The Kitchenkukurydzy. Przekładamy je do garnka, dolewamy bulion i zagotowujemy. Gotujemy przez ok. 20 min- do miękkości. Następnie hartujemy śmietankę gorącą zupą i dolewamy do wywaru. Ponownie zagotowujemy. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i blendujemy na krem. Podajemy z ugotowanym makaronem. Przepis na 3 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneCiasto wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok 40 min. Po ostudzeniu, ciasto posmarować kremem. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/ucierane-ciasto-dynia/ MieszamWGarnku Artykuł Ucierane ciasto z dynią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkulubię "przetwarzać" mięso rosołowe, by zamiast mrożenia, od razu je wykorzystać. Ostatnio więc pokusiłam się o taki dodatek- głównie do zup, który wygląda niewinnie, a smakuje rewelacyjnie. Wystarczą w sumie tylko 3 składniki. Ja swoje podałam jako dodatek do kremu ziemniaczanego ale równie dobrze możecie je podać do kremu pomidorowego czy cebulowego.Sprawdzą się także na ciepło, jako przekąska
Kuchnia w czekoladziedziurkami nadziewanymi anchois, Co bym ugotowała z tej książki? Przepisy podzielone są na pory roku. Zaczynamy jesienią z kremem selerowym z gorgonzolą, polentą z pamezanem i szałwią, surówką z rzepy i jabłek, oraz pieczonym ananasem. Zima to zupa z kluseczkami z ricotty, tatar z krewetek, ciasto selerowe, dietetyczna wersja lemon curd i lasania ze szpinakiem i orzechami. Wiosna
Ugotowane pozamiataneGosia z bloga daylicooking.pl przygotowała tą zupę ze specjalną dedykacją dla mnie. Więc i ja musiałam jej spróbować. Jest jedną z lepszych, które jadłam, uwielbiam kremy warzywne. Doprawianie zostawiam Wam, u mnie było nieco pikantnie, ale dodałam też jogurt naturalny, co troszkę zrównoważyło smak zupy. Składniki : * cukinia - około kg * pół litra bulionu warzywnego * łyżka oliwy z oliwek * ząbek czosnku * zioła
Magiczne Życie Marty