Zupa, niektórzy jej nie lubią, niektórzy mówią że jest mało treściwa i że się nie najadają, to oczywiście rzecz gustu. Ta zupa z łososiem na pewno
Moje Małe Czarowaniecukier. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować zupę. Po zagotowaniu dodać ciecierzycę wraz z 4 łyżkami zalewy. Gotować na średnim ogniu przez 20 minut. Zblendować na krem. Makaron krajanka Arc Pol ugotować al dente. Gorącą zupę podawać z makaronem. Wpis powstał we współpracą
Kuchnia w oparachMagda Gessler w swoim programie robiła, mąż od razu podłapał i tak nabrał chęci. Zrobiłam, tylko taką troszkę delikatniejszą wersję, bo dzieci. Powiem Wam, że zupa wyszła pyszna. Moja 2,5 letnia córka miała krem z dyni, ale chciała wypróbować tą i tak jej posmakowała, że zjadła ze mną na spółkę miskę. Do zupy dodałam marchewkę, ziemniaki, białą kiełbasę
kruche babeczkibędziemy musieli zaśpiewać "Addio, pomidory!", bo właśnie wtedy skończą się te gruntowe, dojrzałe w słońcu i ogrzane jego ciepłem. Żeby dobrze wykorzystać ten czas, możecie zrobić krem pomidorowo-paprykowy. Gorąco polecam! Swoją zupę ugotowałem na kurczaku, ale w wersji bez mięsa jest ona równie smaczna. Składniki (na duży garnek): 2 ćwiartki kurczaka pęczek włoszczyzny 10 dużych pomidorów 4 czerwone papryki
W SMAKZupa. Ogórkowa. A przecież ja nie lubię zup... Tak, tak, to moje słowa... :) W zasadzie to nie można powiedzieć, że w ogóle nie jadam zup, preferuję tylko ich bardziej gęstsze wersje, typu kremy :) Jednak postanowiłam trochę powalczyć z moją niechęcią do tych płynnych odmian i na pierwszy ogień poszła właśnie ogórkowa. Trochę pozmieniałam w przepisie, według którego tę zupę
My simple kitchenciemno, nieprzyjemnie... ale smacznie! Ostatnio szukamy specyfików, które rozgrzeją, uszczęśliwią i nie przemęczą naszych żołądków. Nadeszła więc w naszym domu era gorących kremów. W listopadowy dzień najlepiej sprawdzają się z pozoru delikatne a w rzeczywistości bardzo charakterne zupy. Dziś kremowa przewidywalność została przełamana akcentem chrupkości - ziarnami "Piekło - Niebo", które podkręcają również charakterek potrawy (jak na nasz wytwór przystało - siła musi(...)mieszanka maluteńkich ziarenek i jeszcze mniejszych cząsteczek ziół i przypraw ma piekielnie ogromną moc. Podkreśla smaki niczym kulinarne turbo-doładowanie. Na delikatnym kremie prezentuje się bajecznie i w magiczny sposób dodaje zupce to coś. W sumie zarówno zupa jak i ziarenka zachowują się podobnie - dopiero po chwili dociera smak właściwy. To połączenie to niezły kamuflaż - niby takie delikatne i niewinne
Wypisz Wymalujtakie zachmurzone niebo pomarańczowa, słoneczna zupa jest jak znalazł. Akurat za zupa powstała na wyraźne wręcz życzenie moich dzieci, które uwielbiają marchewki. Aby jednak nie pozostała to taka zwyczajna papka dla dzieci nico ją podkręciłam dodając imbir i mini klopsiki w stylu marokańskim. Spróbujcie i oceńcie jak smakuje. Krem z marchewki z klopsikami w stylu marokańskim składniki: 800 g marchwi(...)wkładamy pokrojoną w plastry marchew oraz ziemniaki, dodajemy też cebulę z czosnkiem i imbir. Gotujemy do chwili aż warzywa zmiękną. Odstawiamy do przestygnięcia, a gdy zupa nie będzie już tak gorąca miksujemy ją na krem, dodajemy mleczko kokosowe oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Do mięsa mielonego dodajemy pozostałą cebulę, koncentrat pomidorowy, jajko, połowę posiekanej kolendry
Przysmaki Karolkiciepłe ziemniaki, obieramy i przeciskamy przez praskę, mieszamy z zupą i jeszcze raz blendujemy, ale bardzo krótko i na bardzo niskich obrotach, żeby krem był aksamitny, ale nie "klejący". Doprawiam solą, i wędzoną papryką. Zupę podajemy z kawałkami papadamu, chipsami z szynki i natką pietruszki, można jeszcze posypać dodatkowo wędzoną papryką i skropić oliwą. Smacznego
Quinoa Raz!Prawdziwa zupa koperkowa z talarkami ziemniaków, zakłócona śmietanką kremówką. Pęczek posiekanego świeżego koperku i ziemniaki gotowane na wywarze jarzynowo – drobiowym. Przepyszna zupa koperkowa według najlepszego przepisu. Drukuj Zabielana zupa koperkowa z ziemniakami 5 od 2 osób Autor: Pawel Clad Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 1 godz. 30 min. Kalorie(...)https:\/\/prostepesto.pl\/zupa-koperkowa-z-ziemniakami\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f55db47e8ad3","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Do kubka wlej \u015bmietan\u0119 krem\u00f3wk\u0119, chochelk\u0105 dodaj gor\u0105cy bulion i energiczne rozmieszaj. Ca\u0142o\u015b\u0107 przelej do garnka z gotuj\u0105c\u0105 si\u0119 zup\u0105 i zak\u0142\u00f3\u0107 j\u0105. Dopraw do smaku sol\u0105 i \u015bwie\u017co zmielonym
ProstePesto.plmnie kawałek został. Ponieważ u mnie w domu nie ma amatorów dyni poza mną - wiedziałam, że gotuję tylko dla siebie. Chciałam uzyskać smak podobny, do kremu którymś kiedyś uraczyła nas wspominana już Ewa. Co z tego wyszło? Składniki: ok 1 kg dyni (najlepiej, tradycyjnej pomarańczowej) 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki tartej marchewki i pietruszki 1/2 łyżeczki curry(...)dyniowy dodajemy do bulionu. Chwilę gotujemy, blendujemy na gładko. Doprawiamy lubczykiem, curry i chili do smaku. Na koniec zaprawiamy odrobiną śmietany by krem stał się aksamitny. Z tak małego kawałka dyni wyszły mi 3-4 solidne porcje zupy. Fakt, że dynia, którą dostałam od mamy była niesamowicie mięsista. Przy tym okazała się bardzo słodka, co niekoniecznie zgadzało się z moja
Kuchnia po mojemumniejsze porcje. Wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy kilka minut, kiedy warzywa będą lekko miękkie. Na pod koniec gotowania dodajemy przyprawy. Po ugotowaniu zupy, wyjmujemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Całość blendujemy na gęsty krem. Smacznego
Truskawkowa Fiestamozzarelli, pomidorków koktajlowych oraz bazylii. Sprawdzą się również koreczki krewetkowe – krewetki możemy przyrządzić na grillu wcześniej. Dobrym pomysłem będą również wytrawne babeczki z kremem z łososia. Pierwszym daniem może być zupa. Jeśli posiadamy grill marki Weber z systemem GBS, to danie możemy przygotować na grillu i na nim również podgrzać je przed podaniem. Na letnie przyjęcie w plenerze idealnie
Smaki Na Talerzukostkę.W garnku roztopić masło dodać pokrojone warzywa. Mieszać od czasu do czasu do momentu aż warzywa się zeszklą. Podlać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować blenderem na krem, dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Gotować do momentu rozpuszczenia się serka. Zupę doprawić do smaku. Podać z grzankami i płatkami. Na maśle podsmażyć pokrojony chleb
Ala piecze i gotujeKochani, dziś mam dla Was pyszną i aromatyczną zupkę krem, w sam raz na teraz, gdyż właśnie wszędzie na straganach króluje on- zielony brokuł. Pamiętajcie , że brokuł ma właściwości przeciwnowotworowe i leczy raka piersi. Stąd zapobiegawczo od czasu do czasu powinniśmy sobie taką zupę zrobić. Ja jem ją na pewno raz w tygodniu. Szybko się robi i można ją trzymać(...)cytryny oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Dodaj kaszy jaglanej, gotuj jeszcze 5 minut. Wrzuć wszystko do blendera o dużej mocy i zmiksuj na gładki krem. Ziarna upraż na gorącej i suchej patelni. Zupę podawaj z uprażonymi ziarnami. Serwuj na noc jeśli chcesz się odprężyć, gdyż takie działanie ma właśnie gałka muszkatołowa. Idealna zupa dla osób zestresowanych i przemęczonych. Jest łatwa
Z Kuchni Do Kuchni