zupa krem - 8065 przepisów (strona:347/538)

Zupa krem z cukinii i pora 118

zagotować i wrzucić pokrojone ziemniaki i cukinię. Dodać także podsmażonego pora. Gotować aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać pokruszony ser pleśniowy aby się rozpuścił w zupie. Całość zmiksować na gładki krem. Jeśli potrzeba dosolić do smaku. Jeśli krem byłby za gęsty można dolać nieco bulionu. Gotowy krem podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie prażony słonecznik

Monia miesza i gotuje
Krem z czerwonej soczewicy z imbirem i chilli 85

czosnek. Dodać marchew, imbir, chilli i smażyć chwilę razem. Wrzucić soczewicę, wlać bulion i dodać pomidory. Gotować przez ok. 40minut. Usunąć chilli oraz imbir i zmiksować zupę, tak aby powstał gęsty krem. Dodać przyprawy

Zielona Kuchnia
Zupa krem z białych szparagów i quinoy (bez glutenu, bez laktozy, wegańska) 149

pokrojone szparagi, gotujemy w wywarze warzywnym 10 minut. Po tym czasie dosypujemy quinoę i gotujemy kolejne 15 minut, zabielamy mlekiem kokosowym, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy zupa przestygnie miksujemy ją na krem. Podajemy podgrzaną i posypaną koperkiem. Smacznego

Quinoa Raz!
Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym 134

warzywami. Całość zalać wrzątkiem, tak aby woda zakryła warzywa, zagotować. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Mleko kokosowe (kilka łyżek zostawić do dekoracji) dodać do ciepłej zupy, wymieszać. Całość zmiksować na krem. Podawać na ciepło. Do dekoracji: suszone pomidory natka pietruszki mleko kokosowe SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Krem z batatów z mleczkiem kokosowym 97

bulionem i zagotować. Doprawić do smaku imbirem, pieprzem i gałka. Gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie zestawić z ognia.Wszystko zmiksować blenderem na krem, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Dodać mleczko kokosowe i jeszcze raz zmiksować. Ewentualnie jakby zupa była zbyt gęsta dolać nieco bulionu. Gotową zupkę podałam z prażonymi ziarnami dyni i słonecznika

Monia miesza i gotuje
ROZGRZEWAJĄCY CHOWDER KUKURYDZIANY Z MAKARONEM 172

Uwielbiam kukurydzę – zarówno jako dodatek do zapiekanek, sałatek czy też zup. Kiedyś już pokazywałam Wam krem z kukurydzy, dziś zapraszam na jego bogatszą ( i jeszcze lepszą wersję ). Połączenie kukurydzy z czosnkiem porem, cebulką i aromatycznymi przyprawami tworzy danie, któremu nikt się nie oprze. Ja swoją wzbogaciłam jeszcze o makaron – jest tak sycąca, że śmiało wystarczy za jednodaniowy obiad

Ostra na Słodko
Zupa pieczarkowa 193

gotować do miękkości ziemniaków. Zupę zdjąć z ognia. Do śmietany wlać 2 łyżki zupy, wymieszać i wlać do zupy. Dodać posiekany koperek i doprawić do smaku. Zupę można również zmiksować na krem i podać tak jak lubią domownicy

Ala piecze i gotuje
Szybki sposób na chrupiące, blanszowane szparagi 175

ewentualnie obrać 1/3 długości. To w zupełności wystarczy. UWAGA ! ! ! Nie wyrzucaj odłamanych końcówek, można z nich zrobić doskonały i bardzo zdrowy wywar. Może być bazą do kremu ze szparagów lub innej zupy. Białe szparagi niestety trzeba obrać całe i odciąć końce. W garnku nastawiam sporą ilość wody. Solę ją delikatnie morską solą. Szparagi białe wrzucam do wrzątku na maksymalnie

Jemy Pijemy
Wielkanoc. Kremowa zupa chrzanowo-kokosowa 212

Wiem, że połączenie smaku na pierwszy rzut oka dziwne, ale uwierzcie mi, pokochacie tą zupę nie tylko z okazji zbliżających się świąt i jeszcze za to

greenscarf
Zupa pieczarkowa i "Napisz na priv" 149

zupą. Wsypać do zupy płaską łyżkę suszonego lubczyku. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować. Podawać gorącą zupę posypaną szczyptą lubczyku. ----- Podobne: Zupa z pecłonek z zacierkami Zupa kalafiorowo-grzybowa Orientalny krem z dyni Książkę Agnieszki Krawczyk pt. "Napisz na priv" wybrałam ze względu na okładkę (kolejny raz). To kawałek z życia opowiedziany przez Laurę w ciągu kilku

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa z zielonego groszku, brokułu z mleczkiem kokosowym 88

sól, pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dodajemy brokuł i groszek, gotujemy aż brokuł zmięknie. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i przyprawiamy pieprzem i solą. Zupę możemy również zmiksować na krem

Łycha smaków
Caldo verde - portugalska zielona zupa 193

ewentualnie zetrzeć do zupy czosnek. W wersji mięsnej chorizo podsmażyć z cebulą i wyjąć je razem z nią przed gotowaniem warzyw. Potem dodać do zmiksowanej zupy. -------- Podobne: Zupa ze słodkiej kapusty Orientalny krem z dyni Kapusta z grochem Cavolo nero/ czarna kapusta/ kapusta toskańska Cavolo nero - przymrozki nie są jej straszne

Weekendy w domu i ogrodzie
KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWY Z BAZYLIOWĄ ŚMIETANĄ I MOZZARELLĄ 196

przykrością zauważyłam, że dni stają się krótsze, więc powolutku żegnamy lato i świeże warzywa :(. Idealną zupą na początek września jest krem paprykowo-pomidorowy, który nastroi nas optymistycznie i jest pełen witamin i kolorów :). Danie podałam z serowymi świderkami z czarnuszką . Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij

Przepisy Aleksandry
Zapiekanka z jaglanki i suszonych pomidorów 192

zawiera glutenu. A najbardziej lubię ją za neutralny smak, dzięki któremu można ją przyrządzać na słodko i na słono. Nadaje się w zasadzie do wszystkiego - zupy, zapiekanki, sosy, burgery, ciasta, kremy, pudingi, ciasteczka lub co tylko przyjdzie Wam do głowy :) Mi do głowy wpadł pomysł na niezwykle prostą, wegetariańską zapiekanę z użyciem suszonych pomidorów, papryki i mnóstwem świeżych ziół. Wyszła

DefinicjaSmaku
Zupa krem pieczarkowo-orzechowa 129

dokładamy do cebulki. Przesmażamy aż będą miękkie. doprawiamy do smaku sola i białym pieprzem. Pieczarki z cebulka dokładamy do bulionu z warzywami, pozostawiaj kilka pieczarek do dekoracji. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem. Dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy lub blendujemy. Doprawiamy do smaku sola i białym pieprzem. Serwujemy udekorowane łyżką gęstej kwaśnej śmietany, plasterkami pieczarek oraz posiekanymi orzechami ziemnymi

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania