Dzisiaj pyszna rozgrzewająca zupa krem - marchewkowo-porowa z kawałkami kurczaka. Będą chętni? Przepraszam za jakość zdjęcia, ale było ciemno, miałam mało czasu i tak wyszło, że jedno, w niezbyt dobrej jakości :(. Ale zupka pyszna :). Składniki: 3 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/3 selera 1 pierś z kurczaka (większa pojedyncza) 1 duża por (biała część) 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego(...)odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekaną por i smażyć 5 minut. Po 5 minutach dodać marchewkę, seler i pietruszkę i smażyć kolejne 5 minut. Warzywa przerzucić do odcedzonego wywaru i zmiksować za pomocą blendera. Na tej samej patelni podsmażyć kurczaka i wrzucić go do naszego kremu. Tuż przed podaniem rozpuścić w zupie serek topiony. Można podawać z makaronem
Trufelkowoskładniki: 300 g świeżych liści szpinaku 1000 ml wody (lub 500 ml wody + 500 ml bulionu) 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1-2 łyżki mąki
Domowy Smak Jedzeniazaczynam nowym, tradycyjnym przepisem na ogórkową podaną jako zupę krem. W przygotowaniu zupy pomógł mi niezawodny Tefal Companion. Ale bez obaw, bez niego również go przyrządzisz. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak łatwa jest w przygotowaniu ta zupa :) Składniki (na 2 porcje): - 300g kiszonych ogórków - 2 ziemniaki - 3 marchewki - 1 por - wywar warzywny/mięsny/woda - sól, pieprz - 0,5 łyżki(...)minut. Następnie zalej wodą i gotuj do miękkości warzyw. Przypraw solą i pieprzem. Kolejno dodaj ogórki i gotuj przez 10 minut. Pod koniec gotowania zmiksuj na gładki krem. Przed podaniem do zupy dodaj posiekany koperek i dokładnie wymieszaj. Smacznego
CookYourselfOkazało się, że w tym roku nie jedliśmy jeszcze zupy dyniowej ! Sezon na dynie będzie się powoli kończył i to właśnie zupa ukoronuje całą dyniowa porę. Przepis na dyniową zupę jest wałkowany na wszystkich blogach kulinarnych. Miliony sposobów i trików na jego przyrządzenie, przyprawienie. Ile blogów tyle przepisów na krem z dyni. Różnią się ilością dodatków, połączeń z pomidorami albo
PaleoLifemdłe a miały fajny charakter. Świetnie smakują i jedzone solo i z jakimiś dodatkami (wraz z zupą krem z białych warzyw były cudowne). Podsumowanie: Możemy śmiało powiedzieć, że chlebki tej firmy są zdecydowanie najlepsze z tych, które próbowałyśmy do tej pory (chociaż Irenki depczą im po piętach). Są idealnie chrupkie a ciekawe smaki (wiemy, że wybór jest dość spory
Candy PandasZupa krem rozgrzewająca z marchwi na mleku kokosowym Alternatywa na długie i chłodne, jesienne wieczory. Zapraszam. Składniki: 8 średnich młodych marchwi 4 ziemniaczki 1 por 5 ząbków czosnku 1/2 cytryny albo limonki 1 litr wody 400 ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1 szczypta pieprzu cayenne 2 łyżki oliwy
Wino Francja Kuchniapieprz Marchewki, pora, pietruszkę pokroić w talarki. W garnku roztopić masło i zeszklić pora oraz cebulę. Następnie dodać marchewkę oraz pietruszkę , chwilę podusić i zalać bulionem. Zupę gotujemy do momentu zmięknięcia warzyw. Następnie wszystko miksujemy na gładki krem i przyprawiamy. Podajemy z grzankami lub bez dodatków. Bardzo polecam tą zupkę - wyszła przepyszna ;-) Buziaki
Cukier&PuderZdaję sobie sprawę, że nie wszystkim posmakuje ten typ zupy. Jak nie wszystkim smakują zupy owocowe ;) Ale fajnie byłoby, gdybyście spróbowali się przekonać, tak jak zrobił to mój Małżonek :) Teraz chłodniki je, ale jeszcze kilka lat temu... gdyby nie to, że na kilkudniowym wypadzie do Nałęczowa zamówił sobie zupę krem i okazało się, że była z nielubianych przez niego brokułów(...)delektowałam się pysznych chłodnikiem z rzodkiewki, który zaraz mi podmienił tak pewnie do tej pory miałabym problem go namówić. Nie ulegajcie stereotypom, że czegoś nie da się zjeść ;) Wszystko się da, jak się dobrze zrobi 😋 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na 4 porcje 2 pęczki botwinki 1 pęczek rzodkiewki 1 ogórek
Kuchnia w czekoladziesyta i łatwa w przygotowaniu zupa. Jarosze mogą pominąć dodatek boczku. Mięsożercy uznają, że stawia on smakową kropkę nad "i" Porcja na 3 głodne osoby: - 2 średnie pory - 2 korzenie pietruszki - 1/4 selera - 500 gr mrożonego groszku - 30 dag boczku - 2 ząbki czosnku małe lub jeden duży - 1-2 łyżki masła Por ( część białą i zieloną ) pokroić(...)tego samego garnka dodać masło oraz warzywa korzeniowe. Przesmażyć do zeszklenia a następnie dodać por. Dusić chwilę na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać czosnek i groszek, następnie wlać 1 litr wody. Gotować do miękkości warzyw. Zblendować na gładki krem. Jeżeli nie lubimy kremów - warzywa w zupie kilkakrotnie należy docisnąć tłuczkiem do ziemniaków. Wówczas jarzyny zagęszczą potrawę ale będą nadal widoczne
kawawszklanceplacuszki , potrawkę , makaron , kawę , zupę z dyni i cydru . Dziś mam dla Was przepis na bardzo prosty, aromatyczny i rozgrzewajacy krem z pieczonej dyni, który poprawi Wam nastój w każdy, nawet najbardziej ponury dzień ;) Składniki na 4-6 porcji: 1 kg dyni (ważona ze skórą i pestkami) 1 marchewka 1 duża pietruszka kawałek pora kawałek selera 1 mała(...)stopni piekarnika na 20-30 minut, aż zmieknie. Marchew, pietruszkę, selera, pora cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plasterki (ja zostawiam selera i pora w większych kawałkach, żeby móc je później łatwo wyjąć. Jeśli lubicie te warzywa-spokojnie mogą zostać w zupie). W dużym garnku rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy na niej pokorojone warzywa
Zawsze głodna!plasterki. Umyj połówkę pora, pokrój go w cienkie krążki. Cukinię umyj, obierz i pokrój w plasterki. Do wywaru wrzuć marchewki i krążki pora. Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Wrzuć plasterki cukinii. Gotuj jeszcze 10 minut , zmiksuj całość na krem. Szynkę pokrój w kostkę , zrumień na rozgrzanym maśle.Dodaj do zupy. Koperek umyj, posiekaj. Zupę
Różne smaki w kuchniKrem z dyni to gęsta aksamitna zupa, której głównym składnikiem jest miąższ dyni, nadający jej charakterystyczny smak i żółto-pomarańczowy kolor. Zupa spożywana jest głównie jesienią i wczesną zimą ze względu na ograniczoną trwałość świeżych dyń. Może być przyrządzana na bulionie wołowym, drobiowym i w wersji wegetariańskiej warzywnym, zaś sama dnia pieczona w piekarniku lub gotowana. Istnieją różne wersje zupy(...)mleczkiem kokosowym, rozgrzewająca lekko pikantna i pełna aromatów. Krem z dyni Dania Zupy Kuchnia Kuchnie świata Porcje 6 osób Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 15 minut Czas oczekiwania 45 minut Składniki 2 kg dynia 1 szt papryka chilli 5 szt ząbek czosnku 4 szt marchewka 1 szt por 200 ml mleczko kokosowe 250-300 ml bulion warzywny lub drobiowy
lysygotuje.plbardzo mi posmakowała), w dodatku robi się ją wyjątkowo prosto. To krem z białych warzyw, lekko zakwaszony octem z wyraźną (ale nie dominującą) nutą chrzanu. Tak jak tradycyjny żurek podałam chrzanówkę z jajkami i kiełbasą, ale bez kiełbasy zupa może być smaczną propozycją na wielkanocny stół wegetariański. Zupa chrzanowa – chrzanówka (6 porcji): 1 litr esencjonalnego, domowego bulionu warzywnego(...)będą miękkie. Wyciskamy do zupy ząbki czosnku. Blendujemy za pomocą ręcznego blendera przez ok. trzy minuty, aż zupa całkowicie się zmiksuje. Wlewamy śmietanę i dodajemy chrzan (ok. 3-4 łyżki w zależności od jego ostrości i osobistych preferencji, najlepiej dodawać powoli i próbować). Przyprawiamy zupę solą, świeżo mielonym lub młotkowanym pieprzem oraz octem jabłkowym. Gdy zupa się zagotuje, zdejmujemy
Poezja smakuTylko kilka składników, trochę gotowania i gotowe. Lubię taką zupkę, zawsze dzielę na mniejsze porcje i mam na kilka dni na lunch do pracy. Do tego
Kuchnia Pokoleńupodobań. Zapewniam, że zupa Was mile zaskoczy i znajdzie się na nią wielu chętnych. Spróbujcie przygotować ją i sami oceńcie, czy jest naprawdę tak pyszna :). Pozdrawiam i życzę miłego oraz słonecznego weekendu! KREM ZIEMNIACZANY Z PIETRUSZKĄ. Składniki na 4 - 5 porcji: 4 - 5 średniej wielkości ziemniaków 3 duże pietruszki 3 gałązki selera naciowego kawałek pora około(...)garnku rozgrzać oliwę, włożyć cebulę i por, podsmażać przez chwilę, co chwilę mieszając, dodać pozostałe warzywa i smażyć kilka minut. Podsmażone warzywa zalać bulionem, po czym gotować pod przykryciem około 25 - 30 minut, aż całkiem będą miękkie. Zestawić z ognia i zmiksować blenderem na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Zupę podawać z kleksem z jogurtu naturalnego
Zakątek rozkoszy kulinarnych