Dziś wspólne gotowanie po skandynawsku z Anią i Mirabelką . Tematem jest skandynawska zupa. Ja wybrałam porową z serową nutką. Już dawno nie jadłam tak pysznej zupy
Czerwień i błękitŻe w kuchni warto „grać w zielone”, wiadomo nie od... Artykuł LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESzparagowy sezon jeszcze trwa. Najczęściej szparagi i najczęściej zielone u nas lądują w zupie. Zastanawiałam się czy nie braknie mi pomysłów na kremowe zupy ze szparagami
Czerwień i błękitsoczewicę zieloną opłukać, zalać wodą i gotować z 10 minut, zebrać łyżką pianę następnie wsypać obrane i pokrojone warzywa i pieczxarki i gotować z 5 minut następnie wsypać zupę mrożoną jarzynową i gotować z 15 minut pod koniec dodać kucharka, pieprz mielony, masło i gotować jeszcze z 5 minut przed podaniem wsypać posiekaną natkę pietruszki - zupa jest lekka, smaczna
W Mojej Kuchni LubięKiedy zobaczyłam w sklepie na stoisku z warzywami brązowe pieczarki, nabrałam wielkiej ochoty na zupę. Pamiętam, że moja mama do pieczarkowej dodawała kaszę zamiast makaronu i
Czerwień i błękitŻe w kuchni warto “grać w zielone”, wiadomo nie od... Artykuł LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESezon na szparagi trawa, więc tworzę nowe dania i świetnie się przy tym bawię. Była już zupa (poniżej przepis), a dzisiaj korzystając z wolnego dnia w
Czerwień i błękitZupa taka wskazana jest dla osób otyłych .Ma ona właściwości moczopędne , poprawia krążenie krwi , pobudza czynności gruczołów wydzielania wewnętrznego .Marchew i jej liście powinny być dodawane do wszystkich zup jarzynowych , w których występuje por , cebula , czosnek , tymianek , rozmaryn , kalarepa , goździki , liść laurowy , seler , pietruszka . Zupa z marchwi powinna być spożyta w dniu przyrządzenia . Zawiera wtedy mniej azotanów
Proste PotrawyNajlepszy barszcz biały powstaje na domowym zakwasie. Podstawą takiego barszczu są suszone grzyby i czosnek, którego do tej zupy nie żałuję. Składniki: zakwas na barszcz biały
Czerwień i błękitwarzyw czy chrupkiego pieczywa Resztki albo porcje (jeśli ugotujemy więcej) sosu pieczarkowego , gulaszu mięsnego Resztki ugotowanych kasz , makaronów w małych pojemniczkach – mogą potem posłużyć jako zagęszczacz do zup albo pożywna wkładka do sałatek na ciepło Ser żółty – najlepiej zetrzeć na tarce i wrzucić do małej torebki strunowej – wykorzystać do pizzy, zapiekanek, grzanek, dobrze mrozi się też ser w plastrach, najgorzej(...)pokrojona w kostkę (do bigosu, zapiekanek) Włoszczyznę: marchewki, pietruszkę, seler, pora – obieramy, myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do torebki – zamrażamy i mamy gotowe porcje włoszczyzny do zupy Sałatkę jarzynową , ale w formie bez majonezu. Dojrzałe banany – tu odsyłam do mojego artykułu jak je zamrażać i po co Papryka – oczyszczona, pokrojona w kostkę i wrzucona do teorebki
Dorota SmakujeKiedy pekluję szynkę lub schab i potem gotuję je w przyprawach, zostaje mi aromatyczny wywar. Wykorzystuję go do gotowania zup. Tym razem dusiłam w sosie własnym
Czerwień i błękitRano królowa śniegu zostawiła swój oddech na trawie i choć słońce wygoniło ją na biegun północny, dla zmarzniętych polecam zupę... Składniki: 2-3 skrzydełka z kurczaka
Czerwień i błękitZimą w hipermarketach można kupić kalarepę. Długo nie zastanawiałam się, jak to wiosenno-letnie warzywo wykorzystam. Ugotowałam z jej dodatkiem kremową zupę z białych warzyw i
Czerwień i błękit