Jeśli nie wiesz co zrobić z przerośniętymi ogórkami, to przepis na ogórki kiszone pokrojone w kostkę będzie idealny. Takie ogórki świetnie sprawdzą się do sałatek, śledzi lub zupy ogórkowej. Wystarczy je odcedzić i dodać do potrawy. Od kilku lat kiszę w ten sposób większe ogórki gruntowe. Cieszę się, że robisz przetwory na zimę. Sezon na ogórki w pełni. Pewnie tak jak ja co roku zastanawiasz się co zrobić z dużymi ogórkami, które nie nadają się do kiszenia i pozostałych przetworów? Jednym ze sposobów jest zrobienie s... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery