zupa cebulowa - 707 przepisów (strona:12/48)

Kotlety Kapitana Johna Smitha 61

kotlety zrobimy w kilka minut. Panierowane w nietypowej panierce. Warto wypróbować. Składniki: ·        1 ½ fileta z kurczaka ·        Opakowanie zupy cebulowe ·        Sól ·        5 łyżek mąki pszennej ·        Jajko(...)Olej do smażenia ·        Sól Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, solimy 2.   Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, następnie dodajemy zupę cebulową i stopniowo wlewamy mleko cały czas mieszając 3.   W cieście zanurzamy mięso i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 4.   Kotlety gotowe 5.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Zupa z czerwonej cebuli. 155

Zupa cebulowa na świątecznym stole? A dlaczego nie? Może i fajnie (i wygodnie) jest raczyć się przez kilka bożonarodzeniowych dni wigilijnym barszczem (oczywiście jeśli nie była to grzybowa), ale można też inaczej. Postanowiłem przygotować(...)zupę, która może być początkiem świątecznego obiadu, która jest inna niż zazwyczaj, ale która jednocześnie ma w sobie coś z barszczowego charakteru. Et voila ;) Czerwona cebula, czerwone wino, czerwony sok z buraków... wszystkie te składniki sprawiają, że zupa jest bardzo... czerwona? ;) Sprawiają, że zupa ma mocny, głęboki smak. Prosty i szlachetny zarazem. Świąteczny? Jasne! :) PS Inspiracja do wymyślenia zupy cebulowej

zadanie-gotowanie
Zupa cebulowa Jamiego Olivera z serową grzanką 174

Zupę cebulową, pierwszy raz, jadłam jakieś 8 lat temu, drugi - jakieś pół roku temu, a ta, przygotowana na bloga, była moją trzecią :) Sama nie wiem, czemu ja ją tak rzadko jem, skoro ją tak bardzo(...)lubię? A może właśnie ja ją tak bardzo lubię, ponieważ ją rzadko gotuję? ;) Teraz mam kolejnego miłośnika tej zupy, więc pewnie będzie się u nas pojawiać coraz częściej :) Przepis jest sprawdzony i do tego bardzo łatwy do przygotowania. Polecam! 'zupa cebulowa Jamiego Olivera' Składniki: - 1,3 l bulionu drobiowego lub warzywnego - 1 kg cebuli - 6 ząbków czosnku - 1 bagietka

CookYourself
Zupa cebulowa z grzankami 87

Istnieje wiele wersji zupy cebulowej... Można ją zmiksować na krem, połączyć z serem, ugotować z warzywami lub bez, podać chociażby z grzankami czy dodatkiem ziemniaków.  Naprawdę możliwości jest wiele! Co prawda taka zupka idealnie sprawdzi się w okresie jesienno-zimowym, ponieważ świetnie syci i rozgrzewa, a z czosnkiem doskonale zadba o naszą odporność(...)moim domu uwielbiamy ją o każdej porze roku. Uwielbiam krem cebulowo-serowy, ale że mój mąż nie przepada za zmiksowanymi zupami, to często gotuję poniższą opcję. Dla mnie nie robi to różnicy i uwielbiam wszystkie wariacje na temat zupy cebulowej. Pycha! mięso/koście na wywar (polecam wędzone) 6 cebul 2 marchewki (niewielkie) 1 pietruszka kawałek selera 1/2 białej

Di gotuje
Zupa cebulowa z serowymi chipsami i grzankami 160

Łatwe Tanie Przepis na rozgrzewającą i zaskakującą w smaku kremową zupę cebulową z grzankami i chipsami serowymi. Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego 8 cebul 5 średnich ziemniaków 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki białego wina 1/3 szklanki śmietany 18% 2 łyżki masła goździki, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa, imbir, sól i pieprz do […] Artykuł Zupa cebulowa

PysiaGotuje.pl
Zupa cebulowa 124

Zupa cebulowa chodziła za mną od dawna. Od wielu lat, można powiedzieć. Przymierzałam się do niej, ale jakoś nie po drodze było, nawet nie wiem czemu ;) Moja dobra koleżanka Asia (rewelacyjna kucharka!), podała mi swój przepis na ten przysmak. Od razu wzięłam się do pracy. Przepis okazał się rewelacyjny. Zupa zaskoczyła mnie smakiem i wiem, że będę wracać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowa tahina i z OpenCard w Muzie 112

pomocą robota kuchennego lub blendera (obłędny zapach!). Możesz użyć mniej lub więcej oleju – dla mnie akurat taka ilość była odpowiednia. Smacznego!  Przepis dodaję do akcji: Organizator: galazka Zupa cebulowa bardzo smaczna, natomiast naleśniki to podeszwy sprzed 2 dni, nadziane owocami z puszki i polane bitą śmietaną, która po kilku minutach(...)całkowicie się rozpuszcza (bo jest z proszku). Plus: pyszny sos truskawkowy, ładnie podane jedzenie. Spodziewałam się więcej, zwłaszcza, że Muza to restauracja przy teatrze, a ceny nie są najniższe... Zupa cebulowa Naleśniki z owocami Home-made tahini Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Qlinarnie i Qlinarnie
Tydzień Kuchni Polskiej | Trybunalska City Pub w Lublinie | CZY WARTO SIĘ WYBRAĆ? 161

Smak cebuli przełamany niefiltrowanym Cydrem Lubelskim - dzięki czemu zupa nie była mdła. Ale to nie wszystko - chrupki chlebek w stylu flatbread z boczkiem wędzonym i cebulą z pastą z cebuli z masłem oraz z dojrzewającym serem Bursztyn ( 15 miesięcy dojrzewał! ). Sugestia szefa - dodać ser do zupy aby "chwycił" więcej temperatury z zupy. Efekt? Zajebisty. Sam ser ma w sobie mnóstwo(...)szef kuchni nie zaproponował tylko całego zestawu jako całości - bez opcji zakupu pojedynczych potraw. Ludzie o różnych preferencjach smakowych znajdą coś dla siebie. Może ktoś zasmakuje w zupie cebulowej, może ktoś pierwszy raz zje kacze parfait, a może pojęcie legumina zadomowi się na nowo w naszych codziennych słownikach? Tego nie jestem pewien. Ale pewien jestem, że to menu, którego

Right Behind The Kitchen
Zupa gyros 93

nadaje finalny smak całej zupie :) Myślę, że ta zupa sprawdzi się na domowych imprezach, zwłaszcza tych zimowych, gdyż dobrze rozgrzewa i syci :) Składniki na 4 porcje: 2 duże filety z kurczaka 500 g pieczarek 3 kolorowe papryki 1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1/2 opakowania przyprawy do gyrosa 1 opakowanie zupy cebulowej 100 g serka topionego 1 szklanka(...)garnku podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia oprószyć je solą i słodką papryką. Następnie dodać pokrojone na paski papryki i chwilę przesmażyć. Bulion wymieszać z zupą cebulową i wlać do garnka. Dodać serek topiony i gotować całość na małym ogniu aż papryka będzie miękka (ale nie będzie się rozpadać). Dodać podsmażonego kurczaka i chwilkę pogotować. Zdjąć

My simple kitchen
Karkówka w leśnych grzybach 113

świeżego tymianku. Składniki: 1,3kg karkówki bez kości 1 łyżeczka świeżego tymianku 1 przyprawa do karkówki sól pieprz masło klarowane oliwa Sos: 500ml śmietany 18% 150ml wody 1 zupa cebulowa w proszku 40g suszonych leśnych grzybów Wykonanie: 1. Mięso umyć, pokroić w cienkie plastry, oprószyć przyprawą do karkówki, świeżym tymiankiem, solą oraz pieprzem i odstawić na około(...)godziny. Po tym czasie karkówkę obsmażyć na maśle klarowanym z obydwu stron. 2. Sos: Suszone grzyby przełożyć do malaksera i zmiksować do postaci proszku. Śmietanę wymieszać z wodą, zupą cebulową i sproszkowanymi grzybami. 3. Karkówkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zalać sosem, przykryć pokrywą i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Biało - czerwona karkówka z zupą cebulową i pieczarkami 111

karkówki 2 cebule 0,5 kg pieczarek 1 zupa cebulowa przyprawa do karkówki keczup śmietana 12% olej Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Posypać przyprawą do karkówki, przykryć folią aluminiową i wstawić na jakiś czas do lodówki. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę(...)piórka i podsmażyć wszystko na patelni. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć dno podsmażonymi pieczarkami z cebulą, następnie położyć na to plastry karkówki i znów kolejną warstwę pieczarek. Całość posypać zupą cebulową. Tak poukładaną karkówkę wysmarować na przemian keczupem i śmietaną. Piec w piekarniku ok. 90 min w 180 C. Karkówkę najlepiej przyprawić i zostawić w lodówce na całą

VioletoweKucharzenie
Kurczak w sosie cebulowym z tymiankiem 128

Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * sól, pieprz * 1 duża cebula * 25 dag pieczarek * szklanka kremówki * zupa cebulowa w proszku * 1 jajko * płaska łyżka tymianku * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół, tak żeby powstały 4 kotlety. Lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z obu stron. Cebulę kroimy w kostkę(...)podsmażamy na patelni. Jak cebula zmięknie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Smażymy  tak długo aż pieczarki odparują nadmiar wody. W naczyniu żaroodpornym wykładamy kolejno kurczaka, pieczarki z cebulą. Zupę cebulową w proszku mieszamy z kremówką i surowym jajkiem i tymiankiem. Zalewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem ok. 30-40 minut w 180 stopniach

Pobite gary Barbary
zupa cebulowa- zapiekana 42

zupa cebulowa- zapiekana łatwa.... Skladniki 125 dkg cebuli (2-3 bardzo duze cebule) 80 g margaryny( 2 lyzki) 2 lyzka maki 50 g sera tartego gruyere (moze byc inny ale ma byc ostry) 1 maly kieliszek wina bialego lub madery 1 kajzerka pokrojona w plastry i podpieczona w piekarniku lub tosterze 1 1/2 l bulionu drobiowego sol, pieprz Przygotowanie(...)Zupa cebulowa z grzankami z serem Do tej zupki zainspirował mnie Jamie Oliver, który zrobił ją z szałwią i kilkoma rodzajami cebuli. U mnie biednie, użyłam naszej zwykłej cebuli i pora. Ale i tak było smacznie. Cebulka staje się słodka, grzanki bardzo do niej pasują, a całość wykańcza angielski sos Worcestershire. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 5 cebul pokrojonych w plasterki

w mojej kuchni
Karkówka z sosie cebulowo- chińskim 61

karkówki wieprzowej ·        6 szt. cebul ·        1 kg pieczarek ·        62 g zupy cebulowej w proszku ·        27 g Fix do potraw chińskich ·        750 ml wody(...)rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Grzyby z cebulą układamy na mięsie. 5.    Do naczynia wsypujemy zupy cebulowe oraz fix do potraw chińskich i rozrabiamy z wodą. Następnie wylewamy na mięso. 6.    Danie pieczemy 70 minut w 180 ° C. 7.    Gotowe

Kulinarna Chwila
Bistro La Cocotte 80

dobrym znakiem. W końcu nie można mieć wszystkiego i być dobrym we wszystkim. W karcie znajdziemy klasyczne francuskie przystawki: grzanki z foie gras, żabie udka, ślimaki po burgundzku, zupę cebulową i ostrygi. Sałaty z kaczą piersią , wątróbką lub konfitowanymi kaczymi żołądkami. Z dań głównych boeuf bourguignon, królika w musztardzie lub konfitowane udko kacze. Z ryb i owoców morza, oczywiście(...)gęsią w roli głównej. Mieliśmy spory problem z wyborem dań. Mimo że karta dań jest stosunkowo krótka wybór jest duży i nie łatwy.  W końcu zaczęliśmy od zupy cebulowej opisanej w karcie jako „cebula karmelizowana w białym winie i tymianku, pod grzanką z serem gruyère” i było w niej wszystko co być powinno. Była wspaniale aromatyczna, odpowiednio gęsta

królestwo garów