kruche, gdy będzie długo duszone. Powinno to zająć dłużej niż godzinę, ale czas duszenia zależy od grubości kotletów. Bitki schabowe w sosie śmietanowym z koperkiem dobrze smakują z ziemniakami, kluskami z gotowanych ziemniaków, kaszą lub ryżem, a także surówkami lub mizerią. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na schab :) Polecam również moje polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym
Lekcje w kuchnizioła, na przykład bazylia lub koperek. Jeśli lubicie sosy zabielane, możecie dodać do niego odrobinę śmietanki. Pulpety gotowane w sosie pomidorowym to łagodne, lekkostrawne danie. Są bardzo smaczne z ziemniakami lub ryżem. Polecam, smacznego :) Polecam też wiele innych moich przepisów na klopsiki :) Polecam również mój bigos cygański z klopsikami: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Pulpety gotowane(...)dodajemy stopniowo, sprawdzając gęstość sosu - jeśli sos wciąż będzie za rzadki przygotować więcej mieszanki). Opcjonalnie dodać kilka łyżeczek śmietanki i doprawić do smaku. Do sosu dodać klopsiki. Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Jeśli wolimy, by sos był gładki, można go zmiksować przed końcowym dodaniem klopsików. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje
Lekcje w kuchnistarty czosnek. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i koncentratem z buraków - wymieszać. Gotowy chłodnik z botwiny schłodzić w lodówce. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo lub tłuczonymi ziemniakami. Mam nadzieję, że przepis na chłodnik z botwiny spodoba się Tobie i twoim bliskim :) Korzystaj z przepisu i koniecznie ulepszaj :) Oto kilka innych przepisów na zupy idealne na lato : Zupa kalafiorowa(...)serem>>> Pyszna botwinka z ziemniakami i jajkiem>>> Szybka zupa pomidorowa>>> Zupa koperkowa z lanym ciastem>>> Zupa jarzynowa z kurczakiem>>> Zupa ogórkowa na kurczaku>>> Zupa koperkowa z kurczakiem>>> Miłego gotowania! Chłodnik z botwiny
Moja Książka Kucharskagłowy te babcine cuda. Parę dni temu zachciało mi się czegoś z dużą ilością koperku. W lodówce miałam sporo jajek, zawekowany bulion warzywny. W szafce znalazłam też resztkę młodych ziemniaków. Nie było już odwrotu. W trakcie, gdy jajka zaczęły się gotować, zastanawiałam się co by do tego pasowało. Mizerie i inne ogórki kiszone – no nie. Kapusta, nie. Buraki? Niby(...)coś z tymi dodatkami. Przypominam Wam jeszcze, że tego typu obiadu najlepsze zawsze wyjdą w sezonie letnim. Wtedy gdy koperek smakuje koperkiem, gdy mamy dostęp do naszych polskich młodych ziemniaków. Wtedy gdy jest ciepło i nie mamy ochoty godzinami ślęczeć w kuchni. Ja to uskuteczniłam parę dni temu. Uskutecznijcie więc i Wy. Składniki: 6 większych jajek 2 szklanki bulionu
Kardamonovysmaczna. Sałatka łączy ze sobą parę smaków, dlatego fajnie wzbogaca smak grillowanych potraw. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka do grilla – składniki: 1 kg ziemniaków 6 ogórków małosolnych 1 pęczek koperku pół pęczka szczypiorku pieprz do smaku sól do smaku 2 duże łyżki majonezu 180 ml jogurtu naturalnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka do grilla(...)wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy. Kroimy w kostkę. Ogórka kroimy w kostki. Szczypiorek i koperek siekamy. Wszystko przekładamy do większej miski i delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jogutr mieszamy z majonezem i dodajemy pieprz do smaku. Przygotowanym sosem polewamy warzywa. Sałatkę odkładamy do lodówki na minimum godzinę celem schłodzenia. Smacznego. (adsbygoogle
Olcia gotuje!grubsza) i smażymy z każdej strony aż ryba będzie zrumieniona na złoto. Przekładamy usmażone kawałki ryby na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu ze smażenia. Ja podałam flądrę z ziemniakami i mizerią, ale można podać so smażonej ryby surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami. Wy możecie ją podać ze swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego! Enyoi! Ciesz się! The post Flądra smażona
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśrodku. Można je serwować jako samodzielny posiłek podany z różnymi sosami najlepiej na bazie majonezu lub dodatek do drugiego dania. składniki na 1kg frytek 1 kg ziemniaków ( najlepiej mączystych ) olej do smażenia opcjonalnie sól i sos na bazie majonezu przepis Obrane i umyte ziemniaki kroimy w grube około 1-1,5 cm słupki. Do frytownicy lub garnka
Smakowite DaniaSkładniki / ok. 12 sztuk: – 800 g młodych ziemniaków – 2 jajka – 1/2 cebuli – 2 łyżki mąki pszennej lub orkiszowej – sól i pieprz sos kurkowy – 500 g świeżych kurek – 300 ml śmietany 18 % – 1 cebula – 200 ml wody – 2 łyżki masła – sól i pieprz Przygotowanie: Kurki umyć i oczyścić *. Następnie pokroić(...)wlewamy ok. 200 ml wody. Gotujemy kolejne ok. 10 minut ( tak długo żeby połowa wody odparowała). Po tym czasie dodajemy śmietanę 18 % i całość gotujemy jeszcze ok. 8 minut. Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać jajka i mąkę pszenną. Zetrzeć pół cebuli. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Placki smażyć na złoty kolor z obydwóch
I LOVE LIFEdrewna jabłonowego, nie węgla i momentami pod rybą palił się żywy ogień. Do pstrąga zrobiłem grilowaną fasolkę szparagową (połóż je na kratce i krótko griluj na intensywnym ogniu) i ziemniaki, wcześniej ugotowane i podpieczone na grilu. Polecam te przepis na pstrąga pieczonego na talarkach z ziemniaków Składniki: Pstrąg wypatroszony i oskrobany 10 cm kawałek chorizo 2 łyżki oleju 1 łyżeczka
Niedzielny kucharzpęczka koperku 1/2 pęczka szczypioru sól, pieprz Dodatki do podania (do wyboru): prażone orzechy włoskie żółtka jajek ugotowane na twardo całe jajka ugotowane na twardo ugotowane lub upieczone młode ziemniaki PRZYGOTOWANIE: Ogórki myję, odkrawam końce, obieram. Długie ogórki możesz zastąpić ogórkami gruntowymi, sięgnij wtedy po 6 sztuk. Rzodkiewki, koper i szczypior myję pod bieżącą wodą, osuszam na papierowym ręczniku. Szykuję(...)koper i szczypior. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku solą i pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym). Chłodnik podaję schłodzony z dodatkami. Możesz go podać z jajkiem ugotowanym na twardo, ugotowanymi młodymi ziemniakami. Jeśli lubisz posyp je przed podaniem żółtkiem, koperkiem oraz prażonymi orzechami włoskimi. Chłodnik przechowuję w lodówce do 2 dni. Smacznego
Zasmakuj Kuchnizwilżonymi dłońmi małe pulpeciki. Na zupę: pęczek młodej marchewki 1 młody seler pęczek młodej pietruszki 1 młody por mały kalafior żółta fasolka szparagowa 2 łodygi selera naciowego 2-3 ziemniaki śmietanka 18% ziele angielskie liść laurowy sól pieprz posiekany koperek/natka pietruszki/lubczyk Wykonanie: Na lekko osoloną wrzącą wodę z liściem laurowym i zielem angielskim wrzucamy pulpety. Po chwili dodajemy obrane/oskrobane(...)pokrojone warzywa: marchew, seler, pietruszkę, seler naciowy, por, kalafior i fasolkę. Solimy, pieprzymy i gotujemy całość około 15-20 minut, po czym dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Na koniec doprawiamy zupę śmietanką 18% (lub jeśli wolimy śmietaną ukwaszoną) i posypujemy posiekanymi ziołami natką pietruszki, koperkiem lub lubczykiem
Walijskie Pichceniepomysł nie tylko na obiad, ale również na kolację lub dość szybką w przygotowaniu przekąskę. Przepis na cukinię z piekarnika nacinaną jest inspiracją z coraz bardziej znanych u nas ziemniaków hasselback. W naszym domu gości coraz częściej, szczególnie, kiedy pojawia się młoda cukinia bez pestek. Cukinia z piekarnika jest bez wątpienia jednym z najpopularniejszych sposobów przyrządzania tego lubianego przez(...)cukinię możesz podłożyć noże obiadowe. Cukinię połóż pomiędzy pałeczki i ostrym nożem zrób nacięcia w taki sposób, aby nie przeciąć cukinii do końca. Zasada identyczna jak podczas przygotowania ziemniaków hasselback. Tak przygotowane cukinie (nie solone!) przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i wstaw do piekarnika (góra/dół – środkowa półka). Piecz do momentu, aż nacięcia w cukinii zaczną
Kuchnia Na Wypasiezwiązywania. Dość prosto je formować, choć trzeba pamiętać o dokładnym zlepieniu brzegów. Mniejsze roladki ładniej trzymają swój kształt. Roladki z mięsa mielonego w sosie z papryką świetnie smakują z ziemniakami, kaszą, ryżem lub kluskami z gotowanych ziemniaków (np. gnocchi lub kluskami śląskimi). Pasują do nich wszelkie surówki (np. z kapusty kiszonej lub świeżej), mizeria lub buraczki. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie
Lekcje w kuchnihomogenizowanych ), oponki drożdżowe (link: Waniliowe Improwizacje: Oponki drożdżowe ), pączki z białek (link: Waniliowe Improwizacje: Pączki z białek ), cynamonowe gniazdka (link: Waniliowe Improwizacje: Cynamonowe gniazdka ), pączki z ziemniakami (link: Waniliowe Improwizacje: Pączki z ziemniakami ), pączki kryzysowe (link: Waniliowe Improwizacje: Pączki kryzysowe ), oponki serowe (link: Waniliowe Improwizacje: Oponki serowe ), mini pączki z serka mascarpone (link
Waniliowe Improwizacje