kroku jak zrobić oryginalną foccacię, której nauczyłam się na warsztatach z Magazynem KUCHNIA i Cristiną Catese. Składniki: 450 gram mąki orkiszowej jasnej 270 gram ugotowanych i przepuszczonych przez praskę ziemniaków 15 gram świeżych drożdży 100 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli rozmaryn pomidorki Z podanych składników zagnieć ciasto ok 10 minut
AZgotuj!Karkówka kebabowa z piekarnika to szybki przepis na soczystą, pyszną i aromatyczną wieprzowinę na rodziny obiad. Podajemy z ziemniakami albo kluskami śląskimi i ulubioną surówką. Taką karkówką nie pogardzą żadni mięsożercy, mięso wręcz rozpływa się w ustach. Przygotowanie nie wymaga wiele pracy, wystarczy tylko zamarynować mięso i upiec w piekarniku, a efekt wychodzi zadziwiająco smaczny. Ogólnie karkówka jest jednym
e-PrzepisyKulinarneNastępnie przyprawić koncentratem, pieprzem i solą, dusić do miękkości mięsa. Mięso powinno być miękkie, a sos dość gęsty. Przed podaniem odczekać około 5 minut. Duszona wołowina dobrze smakuje z ziemniakami, kaszą lub świeżym pieczywem. Zobacz również: wołowina po burgundzku
Kuchcik gotujeZupa porowa to szybki i pyszny obiad. Lubię ją i robię w wielu wersjach: z serkiem, kurkami, pomidorami. Dzisiaj wersja klasyczna, prosta, zwykła, z ziemniakami, ale jakże pyszna. W 30 minut jest idealny posiłek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikobiad kawałek mięsa, tak wiosną i latem mogłabym jeść głównie warzywa:) Panierowany kalafior, i jajo sadzone, albo sałatka z pomidorów i cebuli, albo zielona sałata, do tego młode ziemniaki z masłem i koperkiem … tak, mięso zdecydowanie nie jest mi teraz potrzebne;) 1 kalafior 2-3 jajka bułka tarta kwasek cytrynowy sól, pieprz, cukier olej Podzielony na różyczki kalafior gotujemy
Smaki Na Talerzukoniec dodać śmietanę i całość doprawić solą oraz pieprzem. Na talerze wyłożyć sos boczniakowy i na nim ułożyć usmażone kotlety mielone. Takie mięso najlepiej smakuje podane z ziemniakami i buraczkami. Od lewej strony: boczniaki przed i po usmażeniu (jako farsz do mięsa mielonego lub jako baza do sosu grzybowego) Od lewej strony: mięso mielone przed i po wymieszaniu Smażenie
Ugotowaćsosu śmietanowego. Jeśli tylko macie taką możliwość, użyjcie do jego przygotowania świeżych ziół, które doskonale komponują się ze smakiem bobu. Bób przyrządzony w ten sposób jest podawany z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem. Bób w śmietanie z majerankiem i cząbrem - kuchnia podkarpacka Składniki: 500 g łuskanego bobu 2-3 cebule 2 łyżki masła 1/2 szklanki gęstej śmietany 1 szklanka naturalnego jogurtu
Trzeci talerznaszło smakiem każdy plaster obtaczałam w bułce tartej, rozkłóconym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyłam na rozgrzanym oleju do uzyskania złoto-brązowego koloru. Podawałam z ziemniakami i surówką. Pyszne to! Polecam taką odmianę kotleta schabowego. Dzięki majonezowi mięso pięknie kruszeje i rozpływa się w ustach. Do mieszanki majonezowo - musztardowo - sojowej można dodać przyprawy jakie
Pieprzyć z FantazjąSmaczne mięsko w gęstym sosie pomidorowym z papryką i pieczarkami. Można je podać z ziemniakami lub kaszą. Nada się na codzienny obiad jak i taki niedzielny, rodzinny, bo porcja z przepisu wychodzi całkiem słuszna :) Składniki na ok. 6 porcji: ok. 1 kg schabu 2 cebule 2 czerwone papryki ok. 400 g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów lub 2-3 dojrzałe
Simply Foodpanierce z bułki tartej. Danie jest szybkie, łatwe w przygotowaniu, a do tego pyszne i kolorowe. Zasmakuje całej rodzinie! Zapiekaną pierś z kurczaka można podać na obiad w towarzystwie ziemniaków i surówki, albo jako samodzielne danie na ciepło na spotkaniu ze znajomymi czy przy świątecznym stole. Jeśli chcemy, aby danie było mniej kaloryczne, majonez możemy zastąpić jogurtem naturalnym. [embed
e-PrzepisyKulinarnewarto zamienić czekolady mlecznej na gorzką, lodów z syropem glukozowo-fruktozowym na sorbet z owoców bez cukru, niezdrowej przekąski na orzechy czy suszone owoce, frytek na pieczone ziemniaki i tak dalej. Cheat meal zdecydowanie nie powinien być naszym przyzwoleniem na spożywanie śmieciowej i przetworzonej żywności, lecz sposobem na dostarczenie większej ilości „dobrych” kalorii, szczególnie węglowodanów, w które na co dzień
Food Squareręką. 2. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nabieramy porcje mięsa i w rękach formujemy kotleciki. 3. Smażymy z obu stron tak żeby ładnie się nam zarumieniły. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą i ulubionym dodatkiem :-) Smacznego
kruche babeczkigotującego się sosu. Dokładnie wymieszać. Do jogurtu wlać trochę gorącego sosu, wymieszać. Następnie wlać jeszcze trochę sosu. Teraz już można wlać jogurt do sosu. Dodać pozostały koperek. Podawać z ziemniakami lub makaronem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńmięsa, zlepić dokładnie brzegi. Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło. U nas z ziemniakami i fasolką szparagową
Simply Foodwywaru tworząc sos. Następnie dodajemy śmietanę wcześniej wymieszaną z kilkoma łyżkami gorącego sosu, dorzucamy posiekany koperek. mieszamy i wkładamy znów mięso do sosu. Podgrzewamy 2 minuty, odstawiamy. Podajemy z ziemniakami lub z pieczywem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.