puści sok. 2. Każdy krążek panierujemy najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. 3. Smażymy na rumiano z obu stron. 4. Podajemy wedle uznania - u mnie młode ziemniaki oraz mizeria. Smacznego
Kuchnia domowa Aniwody i na małym ogniu pozwalamy jabłuszkom się rozpaść. Dorzucamy maliny, cukier i podduszamy jeszcze z 5 minut. Wszystko pięknie nam się rozpadnie. Ja dociskam wszystko taką praską do ziemniaków, a można użyć po prostu blendera. Pakujemy w wyparzone słoiczki i pasteryzujemy około 10 minut. I już! Share 39 Tweet 0 Google Plus 0 Save 1 40 Shares
Latosiowydomjedna z łatwiejszych do przygotowania ryb, wystarczy bardzo prosta marynata aby nadać jej odpowiedni, wyjątkowy smak. Jednak zawsze mamy z Madzią problem co podać jako dodatek do łososia – ziemniaki ? Nie, to zbyt proste i takie tradycyjne. Poza tym warto, aby dodatek był lekki i zarazem pożywny. Nie może też mieć zbyt wyrazistego smaku, bo w przeciwnym wypadku za bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna kalarepka duszona na maśle z dodatkiem koncentratu pomidorowego i świeżego koperku. Polecam jako dodatek do drugiego dania, np. do ziemniaków i jajka sadzonego. Macie ochotę na kalarepkę w takim wydaniu? Zróbcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :) Składniki: 4 kalarepki 2 łyżki masła 4 łyżki koncentratu pomidorowego pół pęczka świeżego koperku sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku
Izabelawkuchniwiórek masła i wyłożyć sos pomidorowy. Posypać pozostałą łyżeczką suszonego oregano i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 minut. Propozycja podania Ryż długoziarnisty i fasolka szparagowa / lub pieczone ziemniaki z parmezanem
KUCHNIA POLSKASezon na świeże kurki w pełni a to doskonała okazja do przygotowania sosu kurkowego. Aromatyczny i kremowy, idealny do mięs, placków ziemniaczanych, makaronów, ziemniaków lub kasz. Najlepszy sos kurkowy jaki jadłam, smak dzieciństwa. Przygotowywała go dla nas mama, a teraz ja robię taki dla swojej rodzinki ;) Składniki: * 400 g świeżych kurek * 1 cebula * solidna garść posiekanej świeżej natki pietruszki
Zrób to smacznieDziś aromatyczne pieczarki do obiadu, najczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego
Zasmakuj Kuchnimożna było wreszcie pomyśleć o odpaleniu pieca. Korzystając ze sprzyjającej aury zrobiliśmy w piecu dwie potrawy i półprodukty do trzeciej – obiadu na niedzielę ( polecamy gorąco kurczaka pieczonego na ziemniakach ). Wszystkie potrawy na ten tydzień prezentują się następująco: Poniedziałek: Makaron ryżowy z wieprzowiną na ostro Wtorek: Sałatka z pieczonej cieciorki i krewetek Środa: Zapiekanka mac&cheese ze słoika Czwartek: Pizza
Niedzielny kucharzokoło 2 minuty z każdej strony. Usmażone mięso przełożyć na patelnię z masłem, aby odpoczęło. Przed podaniem posypać solą i pieprzem. Podałam z sosem ze śliwkami i marszczonymi ziemniakami . zastawa
królestwo garówskórą do dołu. Chwilę dusić, aż śliwki troszkę zmiękną. Dodać 2 łyżki zimnego masła. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjać sos z ognia. Podałam ze stekiem z sarny i marszczonymi ziemniakami . *ja zamiast bulionu dodaję demi glace , oczywiście daję go dużo mniej, a resztę uzupełniam wodą. zastawa
królestwo garówsosem pieczarkowym itp. Do tego proponuję surówkę i mamy wspaniały syty obiad. Więcej przepisów na placki znajdziecie na moim blogu w zakładce PLACKI I PLACUSZKI. Polecam również placki z ziemniaków gotowanych. Jeżeli skorzystaliście z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki: 1 szklanka kuskusu 2 jajka 3 łyżki posiekanego koperku 1,5 szklanki mąki pszennej sól
O kuchni z uczuciemmocy palnika. Gotować około 80 minut podlewając wodą w razie potrzeby. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą. Schab gotowany z warzywami podawać z ulubionymi dodatkami - podałam z ziemniakami Artykuł Schab gotowany z warzywami pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNEsera, zwinąć w roladkę. Panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu, z obu stron na złoty kolor. Podawać z kaszą lub ziemniakami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusiserek się przyrumieni i można podawać. Łapcie i wcinajcie ze smakiem, niech moc będzie z Wami a masa nigdy nie spadała :) Składniki: -200g mielonej szynki -400g ziemniaków -190g koncentratu pomidorowego - 1 mozzarella - pół czerwonej papryki - pół zielonej papryki - pół cebuli - 1 marchew - łyżka masła - sól, pieprz, papryka ostra, oregano, majeranek Ziemniaczki kroimy w drobna kosteczkę wrzucamy
Smacznie Pysznie Kaloryczniekurczaka lub indyka z ananasem i kurczakiem z grzybami, najczęściej z pieczarkami, sezonowo kurkami z zielonym groszkiem z fasolką szparagową z brokułami lub kalafiorem z cukinią i bakłażanem z ziemniakami z ciecierzycą lub soczewicą. A la leczo w rozmaitych wersjach smakowych zajadamy z tartym serem i natką, ot tak samo lub z gorącymi chrupiącym domowymi grzankami bądź bagietką. Wersja
Zasmakuj Kuchni