ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1604/2562)

Roladki schabowe nadziewane jarmużem 184

suszonymi pomidorami, zawinąć   ciasno w roladki. Panierować kolejno w mące pszennej, rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu na złocisto. Podawać z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Schab w sosie porowym 226

Dzisiaj przepis na bardzo szybkie i smaczne danie. Schab w sosie porowym.  Mięso jest delikatne, soczyste i miękkie. Mniam! Podawać można z ziemniakami, makaronem, kluskami, ryżem, kaszą. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie setki przepisów na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. Wybór jest bardzo duży i każdy znajdzie tam coś dla siebie. Mięsa pieczone, duszone, smażone, gotowane

O kuchni z uczuciem
Schab z pieczarkami pod beszamelem 166

większy głodomór. U nas porcja wystarczyła dla 3 osób, zawsze możecie użyć większych proporcji i wtedy obiadek na dwa dni gotowy. Wyśmienicie smakuje z ryżem czy też ziemniakami - tymi gotowanymi oraz pieczonymi. Składniki: - 600g schabu - 250g pieczarek - 100g żółtego sera w kawałku - garść świeżej pietruszki - sol, pieprz do smaku + sos beszamelowy (przepis na ten sos w przepisie z lasagni) link

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Kotlety mielone zapiekane w piekarniku 176

wyłożonej papierem do pieczenia i robimy wgłębienie. Nadziewamy przygotowanym farszem i posypujemy startym serem. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170⁰C przez 30 minut. Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką

Kuchnia w czekoladzie
Sos grzybowy z boczniaków z brokułami 188

potrzeby. Następnie, zalewamy danie zmiksowanymi ziarnami słonecznika, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy przez kilka minut. Mnie najbardziej smakuje z chrupiącą surówką Można podawać również z ugotowanymi ziemniakami lub makaronem albo ryżem. Smacznego! Artykuł Sos grzybowy z boczniaków z brokułami pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Kukurydza z boczkiem 229

czosnek oraz płatki chilli, delikatnie rumienimy. Dokładamy plastry kukurydzy i zwiększamy płomień, żeby kukurydza się lekko zrumieniła. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy pietruszką. Można podać z ryżem, kuskusem, odsmażanymi ziemniakami, chlebem czy zwykłym ogórkiem kiszonym lub sałatką z zielonych pomidorów. Gotowe – kukurydza z boczkiem poleca się na jesienny obiad. Post Kukurydza z boczkiem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
flamenquínes cordobéses 323

tartej*. Smażyć na złoto na głębokim oleju. Raczej dłużej, w niższej temperaturze, żeby mięso zdążyło dojść, a nie przypaliła się panierka. Zwykle podawane z frytkami i majonezem, albo smażonymi ziemniakami oraz aioli i salsa brava. *znowu – niektóre przepisy podają mąka – jajko – bułka, inne jajko – bułka jajko – bułka, jeszcze inne tylko jajko – bułka. Sprawdzić należy

stajnia gołębie od kuchni
Gulasz wołowy z marchewką i suszonymi grzybami 224

związku z tym, dzisiaj zachęcam Was do przygotowania aromatycznego wołowego gulaszu wraz z dodatkiem marchewki, cebuli i suszonych grzybów. Prosto i bardzo smacznie. Taki gulasz możecie podać z ziemniakami lub kaszą, np. gryczaną i kiszoną kapustą.  Składniki na 4-6 porcji: 1 kg miękkiej wołowiny 1 duża marchewka 2 średniej wielkości cebule 2 garście suszonych grzybów + 1 szklanka wrzącej

Ugotować
Roladki schabowe 152

kiszonym ogórkiem. Roladki schabowe są świetną alternatywą dla tradycyjnych kotletów schabowych i idealnie nadają się na niedzielny obiad. Dodatkowo sos, sporządzony na wywarze z mięsa idealnie komponuje się z ziemniakami i samym mięsem. Roladki schabowe nadziewane są bardzo... Tryb czytania Artykuł Roladki schabowe pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Smażona dynia z fasolką szparagową 145

Zaczynamy wrzesień od dyni. Dobrze podsmażona z fasolką szparagową i marchewką, doprawiona kminkiem i ziołami prowansalskimi. Nieskomplikowana dynia, którą możemy zastąpić ziemniaki i podać z ulubionym kawałkiem mięsa.   Składniki 3 łyżki oliwy 250g dyni, pokrojone w kostkę 100g fasolki szparagowej 2 marchewki, pokrojone na mniejsze kawałki 2 łyżeczki kminku 1 łyżeczka przypraw prowansalskich sól, pieprz […] Artykuł Smażona dynia

Pink Envelope
Krem z batatów z tymiankiem 99

Świetna zupa krem ze słodkich ziemniaków z dodatkiem zielonej fasolki. Jeżeli uda Wam się upolować w sklepie kilka batatów zachęcam Was do przygotowania choć raz. Prosty przepis na rozgrzanie się jeszcze szare popołudnia. Dobrze doprawiona, podana z łyżką jogurtu naturalnego ze świeżym tymiankiem – wpadajcie na krem z batatów. Krem z batatów z tymiankiem Składniki […] Artykuł Krem z batatów

Pink Envelope
British breakfast 147

Tradycyjne brytyjskie śniadanie jest bardzo obfite i przede wszystkim tłuste. Składa się ze smażonych jajek, ziemniaków, bekonu, kiełbasek, fasolki w sosie pomidorowym, pomidorów i tostów. Dodatkowo można dostać black pudding (kaszanka) lub pieczarki smażone na maśle. Jest również wersja wegetariańska, w której podaje się szpinak i tofu. Jadłam je w The Bristolian. Smaczne miejsce, w którym […] Artykuł British breakfast

Pink Envelope
Gulasz drobiowy z grzybami 156

Gulasz zdecydowanie jest smakiem z dzieciństwa. Pamiętam gdy porządnie mięsny gulasz odgrzewany smakował coraz lepiej. Jadaliśmy go z rozmaitymi kaszami lub wyrobami z ziemniaków, najczęściej kluskami śląskimi lub kopytkami. Oj, zdecydowanie mięsny gulasz był jednym z hitów na kilka dni. Wersji było kilka, od wyłącznie z wieprza, wołowiny, drobiu po wszelakie łączenia gatunków mięs. Dodatki też w zależności od zasobności

Zasmakuj Kuchni
Leniwe 195

szybkie. proste. smaczne.  Składniki:  250 g twarogu 1 jajko sól 1 łyżka mąki ziemniaczanej około 1/3 szklanki mąki pszennej Sposób wykonania:   Twaróg dokładnie rozgnieść praską do ziemniaków, dodać jajko i dokładnie wymieszać. Następnie  dodać mąki i zagnieść ciasto w kule. Wyłożyć ciasto na stolnice i podzielić na dwie części. Z każdej uformować wałek i pokroić

Smaki Natalii