ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1482/2562)

Filety rybne w ziołowej panierce 131

Filety rybne w ziołowej panierce to smaczna odmiana od tradycyjnej smażonej ryby :). Świetny pomysł na prosty obiad. U mnie były podane w towarzystwie ugotowanych ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 duże filety rybne u mnie akurat opakowanie kostki z mintaja 3/4 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżki suszonej bazylii 2 łyżki suszonego

Blog kulinarny S9.PL
Rolada z kurczaka z serem i pieczarkami / Chicken Roulade with Cheese and Mushrooms 2130

Można też spróbować wersji z ostrzejszymi, wyraźniejszymi w smaku serami, u mnie była to łagodna gouda. Rolada z kurczaka z serem i pieczarkami dobrze smakuje podana na obiad z ziemniakami i zestawem surówek. Pasują do niej sosy: pomidorowy, czosnkowy, koperkowy i chrzanowy. Jeśli nie macie pomysłu jak przygotować pierś z kurczaka, koniecznie wypróbujcie. Smacznego:) Jeśli szukacie ciekawego przepisu na obiad

Lekcje w kuchni
Placki marchewkowe 174

Placki formować w rękach i smażyć na rozgrzanym oleju na palniku o niezbyt dużej mocy, by placki usmażyły się w środku. Usmażone placki wykładać na ręcznik papierowy. Podawać z ziemniakami i koperkiem oraz surówką

Weekendy w domu i ogrodzie
30 PRZEPISÓW – PODSUMOWANIE KWIECIEŃ 2020 123

DALGONA COFFE – UBIJANA KAWA MARCHEWKI W MIODZIE Z IMBIREM MASŁO Z NERKOWCÓW Z RODZYNKAMI SEREK Z OGÓRKIEM I RZODKIEWKĄ PIECZONY ŁOSOŚ Z IMBIREM I MIODEM PLACUSZKI KOKOSOWE CHRUPIĄCE ZIEMNIAKI W MUNDURKACH MROŻONA HERBATA Z GREJPFRUTEM MASŁO Z NERKOWCÓW TORT HONDA I DOMO KUN SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY DIP Z NERKOWCÓW Z KOLENDRĄ SOS DO SAJGONEK OMLET Z ŁOSOSIEM MASŁO

SandraFrej.com
PULLED PORK- ciągnięta wieprzowina 145

naczynia układamy pokrojoną w ćwiartki cebulę, a na cebuli przygotowane mięso. Moje mięsko nie chciało się zmieścić dziś w garnku, więc upchnęłam je w porządnym grubym worku do grillowania ziemniaków (kiedyś kupiłam takie duże i mocne worki aluminiowe w Tesco). Wszystkie przyprawy i mokre składniki marynaty mieszamy w miseczce z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i smarujemy nią dokładnie mięso. Zużywamy

Kocham Czekoladę
Samsa – uzbeckie pierożki z mięsem 169

500g dowolnego mięsa, nie suchego (u mnie filety z udek kurczaka) – 1 duża cebula – sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka wędzona wg smaku Do nadzienia można dodać ziemniaki lub dynię, pokrojone w drobną kostkę i zieleninę wg smaku – 1 żółtko do posmarowania pierożków – sezam do posypania Wodę wymieszać z octem, wlać do dużej miski, dodać jajko

Smaki Armine
Sos z mięsa z rosołu 133

słodką śmietanę, gdy jest potrzeba sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Posypujemy np. natką pietruszki lub koperkiem. Podajemy z tym co lubimy jeść sos z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Do sosu z mięsem możemy dodać pokrojone w drobną kostkę warzywa. Smacznego! The post Sos z mięsa z rosołu appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Młoda kapusta z maślaną zasmażką 161

połączyć z kapustą  i  krótko zagotować. -Dodać  posiekany koperek / 2 łyżki/  i pieprz do smaku -Kapustę podawać z pieczywem oraz jako dodatek do mięsa i ziemniaków. -Przed podaniem skropić octem balsamicznym

Zakamarki mojej kuchni
Kotlety z kaszy – tanie i sycące – film 158

Kotlety z kaszy – tanie i sycące – proste do przygotowania, smaczne. Zdarza wam się je przygotowywać? Jaką kaszę używacie? Tak jak kiedy zostaną mi ziemniaki z obiadu najczęściej robię z nich kopytka, tak pozostałości kaszy przetwarzam dalej na kotlety. Są kasze, które lubią konkretne towarzystwo i połączenia np kasza gryczana lubi się z twarogiem i raczej na wytrawnie. Kasza

Dorota Smakuje
Naleśniki z budyniem (smak dzieciństwa) 184

naszej pamięci. Bo przecież nie pamiętam indyka, czy gołębi które jadaliśmy w niedzielę, nie pamiętam też innych wykwintnych dań tylko pamiętam zwykłe naleśniki polane budyniem i jeszcze zwyklejsze ziemniaki polane śmietaną. Składniki na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 3 jajka  60 gram masła rozpuszczonego 2 łyżki cukru Składniki na budyń: 2 szklanki

Życie zaczyna się w kuchni
Dlaczego warto jeść ryby? Bo ryby są zdrowe! 153

wiele do zrobienia. Wystarczy jedna lub dwie porcje tłustych ryb tygodniowo, aby zapewnić zdrowsze – a może i dłuższe – życie. Smażona ryba w panierce z talarkami ziemniaków Artykuł Dlaczego warto jeść ryby? Bo ryby są zdrowe! pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Mrożonki. Wady mrożonek i zalety mrożenia jedzenia. 136

smak, dlatego nie wolno ich mrozić (arbuzy, pomidory, ogórki, sałata). Również produkty białkowe nie nadają się do przechowywania w ten sposób: śmietana, jogurt, żółty ser. Jajka, sosy majonezowe, gotowane ziemniaki i napoje gazowane także nie powinny znaleźć się w zamrażalniku. Mrożonki odpowiednio stosowane mogą urozmaicić menu w sezonie, gdy świeże warzywa i owoce są rzadkością. Właściwe planowanie zakupów i gotowania

ProstePesto.pl
Papryka faszerowana bez ryżu — szybki i posty przepis 360

Print Szybki przepis na faszerowaną paprykę Papryka faszerowana bez dodatku ryżu. Przepis dla prawdziwych mięsożerców. Jakiś czas temu pisałam na blogu na temat pieczonych ziemniaków na patyku , które robiły za dodatek do pieczonej Kofty. Dlaczego o tym wspominam? Ponieważ mięso, które przyrządzam do pieczonych papryk jest bardzo podobne w przygotowaniu, jak właśnie do Kofty. Przepis jest bardzo szybki, do którego

Zufi.pl
Surówka z modrej kapusty z jabłkiem 180

rozwiązaniem jest surówka z modrej kapusty z jabłkiem, którą możemy zrobić w ostatniej chwili przed obiadem. Surówka z modrej kapusty z jabłkiem najlepiej smakuje z kotletem schabowym i ugotowanymi ziemniakami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na surówkę z modrej kapusty z jabłkiem: 1/2 niedużej główki czerwonej kapusty 1 średniej wielkości jabłko 1 nieduża czerwona cebula 2 łyżki płynnego miodu 3 łyżki

Danka Pichci
Kotlety po zbójnicku / Braised Chicken in Tomato Mushroom Sauce 954

delikatna - trudno ją wysuszyć, dlatego to dobry, łatwy przepis dla początkujących. Jeśli macie ochotę na kurczaka inaczej niż zwykle, kotlety po zbójnicku to pomysł wart wypróbowania. Świetnie smakują z ziemniakami, ryżem, kaszą lub chrupiącym pieczywem. Polecam, smacznego:) Przepis na kotlety po zbójnicku, składniki: 500 g piersi z kurczaka, na marynatę do kurczaka: 2 łyżki musztardy, 2 łyżki octu balsamicznego

Lekcje w kuchni