ziemniaki zapiekane - 2707 przepisów (strona:46/181)

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i warzywami 478

śmietaną. – Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone i przesmażyć. Na koniec doprawić ketchupem. – Ziemniaki wyłożyć na spód naczynia do zapiekania, na nie położyć mięso mielone. – Na mięso wyłożyć rozmrożone warzywa. – Warzywa posypać startym żółtym serem. – Piec w temp. 200 st.C przez

To co kocham
Gratin-ziemniaki po francusku 178

zachodziły na siebie (na ok. 1 cm). Po wyłożeniu całości ziemniaków, zalewamy śmietaną Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 60-80 minut.Po tym czasie, nasze ziemniaki posypujemy serem, i bez przykrycia zapiekamy jeszcze przez ok. 15 minut

Kopystką po garach
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM, POREM I ŚMIETANĄ 138

smażę do momentu całkowitego wyparowania wody. Ser żółty mieszam ze śmietaną, rozmarynem, solą, tymiankiem i papryczką chili. Układam warstwy w naczyniu żaroodpornym: ziemniaki, warzywa z boczkiem, ziemniaki i boczek. Całość zalewam śmietaną. Zapiekam około 20 minut w 200 stopniach. Całość posypuję świeżym oregano

JejKuchnia
Ziemniaki otulone boczkiem 86

sól do smaku • świeży tymianek Wykonanie: • Ugotować obrane ziemniaki w osolonej wodzie. • Każdy plaster boczku posmarować musztardą i zawinąć w niego ziemniak. • Ziemniaczki ułożyć w naczyniu do zapiekania i piec w temperaturze 200 st.C przez 20-30 minut. • Przed podaniem posypać świeżymi listkami tymianku

To co kocham
Pieczone ziemniaki z serkiem topionym i boczkiem 138

pół i na każdej połówce położyć po 1/4 serka śmietanowego. • Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, po czym posypać ziemniaki. • Ziemniaki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać w 200 st.C przez 15 minut. • W międzyczasie przygotować sos czosnkowy – czosnek przepuścić przez praskę i połączyć ze śmietaną. • Doprawić solą

To co kocham
Młode ziemniaki pieczone z boczkiem 114

spód był połączony. Potem skropić je oliwą i obsypać przyprawami. • Boczek pokroić w plastry, które należy włożyć w nacięcia ziemniaków. • Ziemniaki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać w 180 st.C przez 30 minut. • W międzyczasie przygotować sos czosnkowy – czosnek przepuścić przez praskę i połączyć ze śmietaną, majonezem, doprawić

To co kocham
Ziemniaki Hasselback z czosnkiem i rozmarynem 693

pomaga nam łyżka, a w trakcie pieczenia pozostaną w całości. Można też z dwóch stron ziemniaka ułożyć chińskie pałeczki które zapobiegną przecięciu ziemniaków. Czosnek pokroić ostrym nożem w bardzo cieniutkie plasterki. Dno naczynia do zapiekania lekko polać oliwą lub masłem. Plasterki czosnku włożyć pomiędzy nacięcia w ziemniakach - po 3 - 4 plasterki czosnku w każdy ziemniak. Włożyć też po kilka igiełek

Stare Gary
ZAPIEKANE MŁODE ZIEMNIACZKI Z PIECZARKAMI 1233

ZAPIEKANE MŁODE ZIEMNIACZKI z natką pietruszki i parmezanem są prostym... Artykuł ZAPIEKANE MŁODE ZIEMNIACZKI Z PIECZARKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zapiekane piersi faszerowane gorgonzolą i oliwkami 141

szczelnie przykrywamy folią aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).  Całość przygotowywania kurczaka powinna nam zająć nie więcej niż 10 min. Wiec na pozostały czas pieczenia się ziemniaków dorzucamy naczynie z piersiami i zapiekamy razem około

Piekielna Kuchnia Pati
Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą 157

wykładamy połowę marchewki oraz kiełbasy. Wylewamy połowę sosu. Następnie układamy ponownie warstwę ziemniaków, marchewki i kiełbasy i wylewamy pozostałą część sosu. Na wierzch wykładamy ostatnią część ziemniaków, które posypujemy startym serem. Wszystko zapiekamy w 180 stopnia przez około 20 minut. Danie to w okresie srogiej zimy pomoże nam się ogrzać ☺ POLECAM Ania

Ania i Marcin gotują
Dorada pieczona w folii podana z ziemniakami hasselback 282

folię, na każdej rybie położyć łyżeczkę masła, piec dalej pod górną grzałką do zrumienienia. Ryby i warzywa przełożyć na talerze, posypać koperkiem, podać z ziemniakami i cząstkami cytryny.         Naczynie do zapiekania Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec

SzczyptaSmaQ
Tydzień z podrobami: Serce wieprzowe zapiekane ze szpinakiem 173

wyglądem czy zapachem. To zdecydowanie propozycja dla osób, które swą przygodę z podrobami chciałyby dopiero rozpocząć. Ja serca uwielbiam! (powiało grozą) :) SERCE WIEPRZOWE ZAPIEKANE ZE SZPINAKIEM Składniki: - 500 gram serc wieprzowych - 500 gram ziemniaków - 500 gram szpinaku (świeżego lub mrożonego) - 2-3 ząbki czosnku - 150 gram sera żółtego - 100 mililitrów słodkiej śmietanki - liść laurowy - ziele angielskie - biały pieprz - gałka(...)części niejadalnych, płuczemy, odciskamy wodę i kroimy. Dusimy go w 100 mililitrach śmietanki i odparowujemy nadmiar płynu. Łączymy z odcedzonymi sercami i ziemniakami. Doprawiamy pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Zapiekanka ziemniaczana pachnąca czosnkiem 165

zdjęciu). Posypałam solą, rozmarynem i ostrą papryką. W miseczce wymieszałam śmietanę z tartym serem, wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i pieprzem. Sos rozsmarowałam na wierzchu ziemniaków. Wstawiłam naczynie do nagrzanego piekarnika. Zapiekałam ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem

Kuchenne zapiski Edyty
Zapiekanka nelsońska 273

dorzucić pieczarki i zasmażyć krótko na większym ogniu. Powinny się podsmażyć, a nie udusić. Doprawić solą i pieprzem. Formę do zapiekania wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na dnie ułożyć połowę ziemniaków i posolić je lekko. Na ziemniakach poukładać jajka, a na jajkach pieczarki z cebulą. Całość posypać drobno posiekaną pietruszką. Na wierzchu ułożyć(...)resztę ziemniaków. 2 jajka roztrzepać ze śmietanką, solą i pieprzem. Zalać formę, wierzch posypać utartym żółtym serem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni do lekkiego zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi sosami. Ja przygotowałam czosnkowy i barbecue. Zapiekanka zniknęła w mgnieniu oka ;) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem 119

młodych ziemniaków 3 kozie serki z pleśnią kilka gałązek świeżego tymianku sól pieprz tarta bułka   Przygotowanie   Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Ziemniaki umyłem, osuszyłem (nie obieramy). Owinąłem każdy osobno w folią aluminiową. Zapiekałem przez godzinę na blasze, od czasu do czasu je obracałem. Jak zrobiły się miękkie odwinąłem ja z foli. Ściąłem górę, łyżką wydrążyłem pozostawiając(...)miąższu. Wydrążone ziemniaki ugniotłem z kozim serem i listkami tymianku, lekko doprawiłem solą i pieprzem. Przygotowany farsz z powrotem włożyłem do wydrążonych łupinek. Posypałem bułką tartą i zapiekałem pod grillem ok. 7 minut

R'n'G Kitchen