recipe in English. Składniki: (5 porcji) 5-6 średnich ziemniaków 1 puszka białej fasoli 1 puszka krojonych pomidorów 250 g. surowego wędzonego boczku 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 100 g. startej mozzarelli 1 łyżeczka suszonego majeranku 40 g. twardego sera długodojrzewającego 1 łyżeczka cukru sól, zielony pieprz Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz ze skórki i przeciśnij przez praskę(...)puszki, dodaj odcedzoną z zalewy fasolę. Dopraw całość solą, pieprzem, cukrem i 3/4 łyżeczki majeranku. Duś na małym ogniu około 12 minut. Zawartość patelni wyłóż na ziemniaki. Wstaw naczynie do piekarnika uprzednio nagrzanego do 200°C i piecz 40-45 minut. W połowie czasu pieczenia posyp zapiekankę startą mozzarellą i pozostałym majerankiem, zapiekaj dalej. Ingredients: (5 servings) 5-6 medium
Delicious PlaceSkładniki: 1,5 kg młodych ziemniaków 1 młoda kapusta 3 laski dobrej kiełbasy 3 pomidory 1 pęczek koperku 20 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka
czarrna od kuchniNie samym ciastem żyje człowiek. Od czasu do czasu trzeba przekąsić coś warzywnego i zdrowego. Mogą być frytki. I nie mowię tutaj o tłustym fastfoodzie z
dolcevitainmykitchenniewiele czasu na gotowanie. Dajcie znać w komentarzu czy przepis się udał i czy smakował, to dla mnie bardzo cenne! Smacznego! Zobacz też: Filet rybny pieczony w piekarniku Dorsz zapiekany z ziemniakami Przepis na jednogarnkową rybę z ryżem Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 30 minut Składniki 300 g filetów z białej ryby (np. mintaja) 300 g ryżu basmanti
Kuchnia BazyliiŚwięta już dosłownie za chwilę i wydaje mi się, że menu wigilijne wszyscy mają ustalone. Ale co ze świątecznym obiadem? My się nigdzie dalej nie wybieramy
Smaczna Pyzasolą i pieprzem. Ziemniaki ułożyć na blasze delikatnie nasmarowanej oliwą. Nałożyć do nich przygotowany farsz. Ser zetrzeć na tarce oo drobnych oczkach i posypać nim każdą połówkę ziemniaka. Blaszkę włożyć do piekarnik nagrzanego do 200 stopni i zapiekać około 30 minut, aż ser zacznie się ładnie rumienić
My simple kitchenSkładniki: 1/2 kg ziemniaków 1/2 małej główki białej kapusty 20 dkg wędliny 1 cebula 15 dkg żółtego sera 3/4 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy 3/4 szklanki ugotowanego
czarrna od kuchnioliwy z oliwek kilka zielonych oliwek Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie umyj, posmaruj z każdej strony oliwą, zawiń w folię aluminiową, a następnie włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około godzinę. Gdy ziemniaki się już upieką, odwiń je z foli aluminiowej, przekrój na pół i wydrąż środek (jednak nie całkowicie, zostaw trochę ,,ziemniaczanej warstwy"). Ziemniaki nafaszeruj pastą BeVege
Smiling Shrimpprzygotowane mięso można podać pokrojone w plastry z dodatkiem warzyw lub surówki. Idealne też jest na obiad z ugotowanymi ziemniakami i podpieczonymi w piekarniku. Przygotowanie grzybów – grzyby umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić drobno. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę i smażyć aż lekko zmięknie. Następnie dodać grzyby i smażyć aż puszczą wodę. Doprawić do smaku
Kuchnia PokoleńPrzekładam do miski, dodaję olej, sól, pieprz, rozmaryn, tymianek. Udka z kurczaka przesmażam na patelni z każdej strony około trzy minuty. Do naczynia do zapiekania przekładam ziemniaki i wstawiam do piekarnika nagrzanego temp 180 stopni na 15 minut, następnie dodaję udka, pokrojoną na pół główkę czosnku i piekę jeszcze 30 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia dodaję szparagi zielone
wesoła kuchniagruby plaster cebuli. Na nim układamy warstwę usmażonego mięsa, potem pieczarki oraz po łyżce kukurydzy z puszki. Na wierzch wyciskamy za pomocą rękawa cukierniczego warstwę puree z ziemniaków. Kokilki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30-35 minut. Podajemy na ciepło
Bon appetit mon amieskrzydełkami wstawiamy na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Blachę na której będziemy piekli skrzydełka wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy równomiernie skrzydełka, pokrojone ziemniaki i wstawiamy blachę do piekarnika i pieczemy przez 45 minut w środkowej jego części na intensywnie złoty kolor, po tym czasie podwyższamy temperaturę do 200 stopni C i pieczemy skrzydełka ok. 10 minut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBataty faszerowane szynką wieprzową i selerem, owinięte szynka parmeńską i podane z sosem jogurtowym. Składniki 250 g szynki wieprzowej 1/2 niedużego selera 8 plasterków szynki parmeńskiej
czarrna od kuchniopcjonalnie) PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki szorujemy, osuszamy, nacinamy jak najgłębiej (pomocna może być łyżka,na którą kładziemy ziemniaki, nacinamy). Masło roztapiamy, dodajemy posiekany czosnek, paprykę, sól, pieprz. Masłem smarujemy ziemniaki i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy do miękkości-czyli ok. 1,2 minut,co jakiś czas smarując przygotowanym wcześniej masłem. WSKAZÓWKI: Do podania ze smażonymi mięsami, oraz w towarzystwie
Kopystką po garach