ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:61/497)

Filet w nietypowym kożuszku 143

Filet w nietypowym kożuszku Bardzo szybkie, proste oraz smaczne danie, podane z pieczonymi ziemniakami Składniki: ·        Filet z kurczaka ·        ½ opakowania brukselki ·        ½ opakowania fasolki szparagowej ·        ½ opakowania marchewek mini ·        5 plastrów sera żółtego(...)piekarniku 30 minut w 180°C 7.   Po upieczeniu odwijamy folię i układamy w naczyniu, ja podałam z pieczonymi ziemniakami ( ziemniaki obrałam pokroiłam w plasterki, ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, doprawiałam przyprawą do ziemniaków i solą, następnie zapiekłam w piekarniku) również możemy zrobić sos, zmieszać majonez z ketchupem. 8.   Danie gotowe 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Kurczak pieczony w piekarniku 222

Takiego kurczaka można upiec razem z ziemniakami, szybko i bez problemu, włączamy piekarnik, a obiadek robi się sam.  Mięso wcześniej natarłam wcześniej przyprawami, można użyć gotowej, ulubionej mieszanki, jednak zachęcam do tworzenia swoich własnych kompozycji.  Kurczaka polecam ze wsi, jeśli nie macie dojścia, to szukajcie w sklepie kurczaka zagrodowego , warto, mięsko jest delikatne, pyszne..mniam;)  kurczak

Takie tam pichcenie
Wtorek: Chrupiące nuggetsy w panierce migdałowej 133

Chrupiące nuggetsy, jak z fast fooda, tyle że zdrowe. I to podwójnie. Zdrowa jest panierka, gdyż powstała ze zmielonych migdałów. Zdrowy jest sposób przygotowania, bo z piekarnika, a nie głębokiego tłuszczu. Czas: 35 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2-3 Kto nie lubi chrupiącego kurczaka kupionego w fast foodzie, nawet jeśli doskonale wie, że nie jest to specjalnie zdrowa(...)małe Sól Pieprz Frytki 500 g ziemniaków 1 łyżka oregano 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Świeże warzywa: sałata, pomidor, ogórek Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 190 stopni z termoobiegiem. Umyj ziemniaki, nie obieraj, pokrój w plastry a potem na frytki. Przełóż na blachę wyłożoną papierem. Posól, posyp oregano, polej 2 łyżkami oleju, wymieszaj, rozłóż równomiernie na blaszce. Wstaw

Niedzielny kucharz
Tortilla pieczona w piekarniku 164

drobno pokroić1 czerwona papryka, nasiona usunąć i drobno pokroićok 200 g ugotowanych ziemniaków pokrojonych w dużą kostkę 5 jajek100 ml kwaśnej śmietany180 g żółtego sera - np Chedar, Parmesan, Gouda - startego na drobnej tarcepęczek szczypiorku drobno pokrojonysól, pieprzopcjonalnie50 - 70 g wędzonego boczku , pokrojonego w kostkę przygotowanie:Piekarnik rozgrzać do 190 st. C. Foremkę (piekłam w formie(...)ostygnięcia, gdy warzywa przestygną - dodać ziemniaki i szczypiorek. Jeżeli dodajemy boczek, należy podsmażyć go na patelni, odsączyć z tłuszczu i przestudzony dorzucić do mieszanki warzyw. Do dużej miski wbić jaja, roztrzepać, dodać śmietanę, żółty ser. Dobrze wymieszać i dodać warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć masę do formy, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika na 30 - 40 min. Przed wyjęciem

Stare Gary
Szaszłyki z ziemniaków - mniam :) 189

Próbowaliście  już przepyszne szaszłyki z ziemniaków z serowym nadzieniem i pieczone w piekarniku ( tylko 15 min. ) ? Polecam 😀 Bardzo latwy sposób przygotowania i efektowny wygląd. Świetny pomysł na obiad lub kolację.  SKŁADNIKI   4 ugotowane  duże ziemniaki 40 g startego twardego  żółtego sera (najlepiej parmezan lub inny twardy ) 1 jajko 4 prostokątne kawałki  miękkiego żółtego sera(...)smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Nadziać na wykałaczki kawałki żółtego miekkiego sera, oblepić ziemniakami, a nastepnie owinąć plastrami boczku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  Ułożyć tak przygotowane szaszłyki na papierze do pieczenia. Zapiekać w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez około 15 minut SMACZNEGO

zielonacukinka
Szybki obiad bez wysiłku. 42333

serii obiad, który robi się sam. Minimum przygotowań i wysiłku, obiad pyrli się w piekarniku, a ja w tym czasie mogę posprzątać albo poczytać książkę. Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki musztardy  3 łyżki miodu pół cytryny 4-8 ząbków czosnku trochę oleju ziemniaki Do woreczka albo pojemnika wlewamy miód, musztardę, wyciśnięty sok z połówki cytryny, całość mieszamy(...)kurczaka z całym sosem, wsadzamy obrane i pokrojone ziemniaki (jeżeli mamy trochę więcej czasu warto wcześniej je lekko podgotować), oraz czosnek (w łupinach). Całość wstawiamy do piekarnika pod przykryciem na ok. 200st, gdy ziemniaki będą miękkie gotowe do jedzenia. :) Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
60. Na straganie w dzień targowy: czyli przepyszny krem z buraków w towarzystwie truskawek! 226

łyżeczce jogurtu naturalnego lub śmietany 18% do każdej porcji kremu  świeżo zmielona sól i pieprz Przygotowanie:  Piekarnik rozgrzewamy do 190*C (termoobieg). W tym czasie buraki obieramy, przekrajamy na ćwiartki, każdą ćwiartkę nakłuwamy widelcem. Ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy i również nakłuwamy powierzchnię w kilku miejscach. Warzywa owijamy folią aluminiową i pieczemy(...)piekarniku ok. 35 minut aż staną się dość miękkie. Po ok. 25 minutach obrane ząbki czosnku również zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Kolejno warzywa studzimy, a następnie obieramy ziemniaki ze skórki i kroimy na drobniejsze części.  Upieczone i ostudzone warzywa dodajemy do czystego wywaru warzywnego (czosnek o konsystencji pasty należy również dodać

Symfonia Smaków
Dorada po śródziemnomorsku – soczysta, lekko pikantna, pieczona na warzywach 263

takie połączenia w kuchni śródziemnomorskiej, obok których ciężko przejść obojętnie. Te dorady po zawinięciu w cieniutkie plastry bekonu wylądowały w piekarniku, na podkładzie z blanszowanych ziemniaków, pomidorów, kaparów i oliwek. Są nieziemskie! Połączenie wszelkich tekstur – jednocześnie chrupiące i miękkie przypieczone ziemniaki, chrupki jak chipsy bekon. Soczyste mięso białej ryby w akompaniamencie kwaśnych kaparów i słodkich pomidorów. Całość skąpana w najlepszej(...)ostudzone ziemniaki rozkładamy równą warstwą w blaszce do pieczenia, kropimy oliwą, solimy, posypujemy wędzoną papryką. Rozkładamy równomiernie pozostałe plastry szalotki i czosnku, plasterki pomidora. Posypujemy pozostałą siekaną pietruszką i pokrojonym drobno szczypiorem. Równomiernie rozkładamy kapary odsączone z zalewy. Całość jeszcze raz leciutko solimy i pieprzymy. Kładziemy przyszykowane wcześniej ryby zawinięte w bekon, skrapiamy całość dobra oliwą. Rozgrzewamy piekarnik

Karo in the Kitchen
Pieczony dorsz z ziemniakami w pesto i surówką z kiszonej kapusty 143

słonecznikowego z pieprzem cytrynowym) łyżeczka pieprzu cytrynowego pół cytryny pół głowki czosnku gałązka rozmarynu   0/5 kg ugotowanych ziemniaków 2 łyżki pesto surówka: 0/5 kg kiszonej kapusty mała marchewka jabłko 0/5 pęczka cienkiego szczypiorku łyżka oliwy sól i pieprz do smaku Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Dorsza nacieramy olejem i pieprzem cytrynowym. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu układamy przekrojone(...)czosnku, pokrojoną w plasterki cytrynę oraz rozmaryn. Pieczemy uważając, aby ryba nie była wysuszona, a pozostała soczysta (lekko rozmrożoną rybę piekę około 15-20 minut). Ziemniaki mieszamy z pesto i również wkładamy do piekarnika. Kapustę siekamy, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a jabłko – grubych. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie skladniki na surówkę mieszamy […] Artykuł Pieczony dorsz

Mienta blog
Pikantne skrzydełka i ziemniaczki z rozmarynem z piekarnika 235

Dzisiejsza potrawa ma wiele zalet: jest prosta i szybka w przygotowaniu, bardzo aromatyczna, chrupiąca, sycąca i mniej kaloryczna niż gdybyśmy usmażyli ją na patelni. Skrzydełka najlepiej

Ze smakiem i z pasją
Różowe schabowe z fioletowymi chipsami i musem jabłkowym 157

Oliwą z Oliwek Extra Virgin pół łyżeczki soli łyżka posiekanej natki pietruszki starta skórka z połowy limonki mus jabłkowy z rozmarynem: duże jabłko gałązka rozmarynu łyżka wody Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni. Ziemniaki szorujemy i kroimy w 1-2 mm plasterki. Nacieramy je olejem i solą i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Taką ilość piekłam na 2 blachy

Mienta blog
pyszne pieczone ziemniaki w piekarniku... 189

włożyć do woreczka wsypać papryki, kucharka, czosnek, wlać olej rzepakowy, połowę sera parmezan i wszystko w worku dobrze wymieszać, schować do lodówki na 2 godziny dużą blachę piekarnika wyłożyć folią srebrną, poukładać ziemniaki, posypać resztą sera i piec około 40 minut w 200 C, grzanie góra/dół, następnie z 5 minut na termoobiegu - przed podaniem posypać czosnkiem niedźwiedzim, ziemniaki

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka z kalarepy i ziemniaków 126

Posypałem listkami tymianku, solą i pieprzem. Przyprawiłem rozgniecionym ząbkiem czosnku. Posypałem połową sera. Śmietanę rozmąciłem solą i pieprzem, połowę wlałem tuż przy brzegu do formy. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Pozostałe ziemniaki i plastry kalarepy ułożyłem w formie, posypałem przyprawami i resztą sera. Polałem pozostałą śmietaną. Na wierzchu rozłożyłem kawałeczki masła. Formę wstawiłem na 40 minut do gorącego piekarnika

R'n'G Kitchen
Faszerowane, pieczone ziemniaki. 277

Ziemniaki obrać, umyć i wydrążyć środek.  Ziemniaka posypać lekko solą lub przyprawą uniwersalną. Do środka włożyć farsz. Zawinąć w folię i wstawić do nagrzanego piekarnika do 220stopni na ok.40min. Po tym czasie odwinąć ziemniaki z folii i położyć na pół zwinięte plasterki sera żółtego. Jeszcze na chwilę włożyć do piekarnika, do momentu gdy ser się rozpuści. Smacznego

W kuchni u Moniki
Mielone z ziemniakami i brokułem 210

dodaj cebulę pokrojoną w piórka - odstaw. Ziemniaki obierz i wrzuć do garnka z ciepłą wodą - gotuj przez 5 min od momentu zagotowania się wody. Mięso przełóż do miski, dodaj ostrą paprykę, zioła i pieprz czosnkowy - mieszamy i formujemy kotleciki. Naczynie żaroodporne wysmaruj łyżką oliwy - poukładaj kotleciki i wstaw do piekarnika (środkowa półka) nagrzanego(...)obróć kotlety na drugą stronę). Ziemniaki odcedź i przełóż do kolejnego naczynia żaroodpornego - posyp tymiankiem i słodką lub ostrą papryką - wsadź do piekarnika w momencie obracania kotlecików. Po 5-10 min (od włożenia ziemniaków) wstaw naczynie z brokułem. Gotowe danie wyłóż na talerz i dodaj świeże listki bazylii. PS. Najlepiej użyć 3 małe naczynia żaroodporne: na mięso, ziemniaki

Alutka-Gotuje