ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:282/497)

Kurczak po grecku 122

kurczaka pieczone w piekarniku, pod pierzynką z duszonych warzyw - marchewki, pietruszki, selera, pora oraz cebuli, w sosie pomidorowym. Słodko-kwaśnym sos warzywny z dodatkiem koncentratu pomidorowego świetnie komponuje się z delikatnym w smaku kurczakiem. Poza tym, duszone warzywa tworzą pierzynkę dla mięsa i sprawiają, że nie jest ono za suche. Danie smakuje świetnie z ziemniakami, ryżem lub z pieczywem(...)przyprawiamy z obu stron pieprzem, solą oraz papryką słodką mieloną. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, wcześniej natłuszczonym olejem, jeden obok drugiego. Na kurczaka wykładamy warzywa i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 min. Podajemy na ciepło

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak po grecku 122

kurczaka pieczone w piekarniku, pod pierzynką z duszonych warzyw - marchewki, pietruszki, selera, pora oraz cebuli, w sosie pomidorowym. Słodko-kwaśnym sos warzywny z dodatkiem koncentratu pomidorowego świetnie komponuje się z delikatnym w smaku kurczakiem. Poza tym, duszone warzywa tworzą pierzynkę dla mięsa i sprawiają, że nie jest ono za suche. Danie smakuje świetnie z ziemniakami, ryżem lub z pieczywem(...)przyprawiamy z obu stron pieprzem, solą oraz papryką słodką mieloną. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, wcześniej natłuszczonym olejem, jeden obok drugiego. Na kurczaka wykładamy warzywa i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 min. Podajemy na ciepło

Kuchnia MagdaLeny
Polędwiczki z kurczaka z warzywami – obiad z piekarnika 175

Polędwiczki z kurczaka z warzywami – obiad z piekarnika Delikatne i pyszne polędwiczki, dużo warzyw… Dla mnie obiad idealny. Prosty do przygotowania i niebywale pyszny. Obiad dla całej rodziny. Do takich polędwiczek idealnie pasują małe korniszonki koktajlowe i sos czosnkowy. My uwielbiamy takie połączenia. Polędwiczki z kurczaka zamarynowałam w jogurtowym dressingu z ziołami  Kuhne (Polecam! Idealny do marynat(...)sałatek lub maczania domowych chipsów czy też pieczonych ziemniaków) . Wzbogaciłam całość prostym zestawem przypraw. Dzięki temu polędwiczki są naprawdę delikatne i śmiało można je podać dzieciom. Dodatkowo całość pieczona jest w rękawie do pieczenia, co sprawia, że mięso wychodzi naprawdę soczyste. Spróbujcie, polecam! Prosty i niedrogi obiad dla całej rodziny. Delikatne polędwiczki z kurczaka z warzywami pieczone w rękawie. Proste

Słodkie okruszki
Kurczak pieczony na butelce z piwem 148

rożna . KURCZAK NA BUTELCE PIWA -Składniki :   Kurczak 1 szt ( 1.800 g ) piwo 500 ml  przyprawa do kurczaka bez glutaminianu AGNEX ( składniki : sól ,papryka, curry.......... ) czosnek 5 ząbków ziemniaki 1 kg  KURCZAK NA BUTELCE PIWA - Wykonanie   Kurczaka umyłam dokładnie , oczyściłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym .   Z wierzchu natarłam kurczaka  przyprawą dokładnie . Do środka kurczaka włożyłam sprasowany(...)Umyłam butelkę i otworzyłam piwo, nadziałam kurczaka .  Szyjka od piwa ma być koło szyjki kurczaka , wtedy piwo będzie spływało po kurczaku anie do środka . Wstawiłam kurczaka do nagrzanego piekarnika w blaszce głębszej aby spływające piwo i sos nie wypływały . Kurczaka piekłam w temp 180 stopni godzinę i 40 minut . ( 1 KG KURCZAKA 1 GODZINA PIECZENIA ). Kurczak będzie pięknie przyrumieniony

Różowa kuchnia
Pieczone filety z mintaja 221

ryby, unikacie nadmiaru tłuszczu, ta propozycja będzie dla Was idealna. Przepis jest naprawdę prosty. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z domowym czerwonym barszczem lub w formie tradycyjnego obiadu z ziemniakami i kiszoną kapustą. Spróbujcie. Szykując się do świątecznych wypieków nie zapomnijcie się zaopatrzyć w dobre produkty do pieczenia. Ja polecam produkty marski Stella Składniki: 5 filetów z mintaja bez skóry(...)stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) około 25-30 minut. Ja pod koniec pieczenia na każdy kawałek nakładam wiórki masła (można pominąć ten etap, wówczas unikniemy dodatku tłuszczu), piekę jeszcze chwilę. Przed podaniem można oprószyć całość zielonym koperkiem. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z czerwonym barszczem lub podana w formie obiadu z kiszoną kapustą i ziemniakami. Smacznego

Słodkie okruszki
Karkówka pieczona z warzywami – prosty przepis na domowy obiad 141

karkówki wieprzowej marynata: łyżeczka oleju, łyżeczka musztardy francuskiej, łyżeczka musztardy stołowej, oraz przyprawy do smaku (sól, pieprz, papryka ostra, kolendra) pół brokuła 2 cebule sporej wielkości marchew 5 średnich ziemniaków Przygotowanie Składniki na marynatę mieszamy dokładnie ze sobą. Karkówkę kroimy w cienkie plastry grubości około centymetra. Plastry karkówki nacieramy marynatą i przekładamy do woreczka strunowego (ja miałam woreczki z suwakiem(...)cebule kroimy w plastry, obraną marchew w paski, ziemniaki w sporej wielkości kostkę. Warzywa posypujemy solą i pieprzem. Wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia (ja miałam woreczki do pieczenia Gosia) i zamykamy szczelnie. Woreczkiem potrząsamy, aby warzywa i mięso wymieszały się ze sobą. Całość układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 1 godz

e-PrzepisyKulinarne
Krem cebulowy na białym winie z serowymi grzankami 122

Wlewamy 2 litry wody, dodajemy pokrojoną marchewkę, ziemniaki i pietruszkę. Gotujemy przez około 40 minut. Studzimy. 2. Zupę miksujemy blenderem do uzyskania gładkiego kremu. Wlewamy śmietankę,wsypujemy przyprawy. Ich ilość regulujemy sami dosypując kolejne szczypty i próbując.  3. Przed podaniem zupę ponownie podgrzewamy. Przygotowujemy grzanki: chleb posypany mozzarellą zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut

Szefowa kuchni
Babeczki ziemniaczane z kurczakiem i warzywami 403

oraz cukinie kroimy w kosteczkę *** *** Do startych ziemniaków dodajemy pokrojone warzywa oraz podsmażonego kurczaka *** *** Dodajemy jajka oraz starty na tarce o dużych oczkach żółty ser i całość delikatnie przyprawiamy *** *** Dokładamy posiekany szczypiorek i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Masę nakładamy w foremki do babeczek – wyszło mi 10 sztuk *** *** Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez

Blog z Apetytem
Gołąbki z kaszą gryczaną 122

laurowy 1. Gotujemy kaszę w osolonej wodzie. 2. Ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i ścieramy na tartce. Dodajemy do kaszy. Przyprawiamy. 3. Zawijamy gołąbki. Układamy na dnie naczynia żaroodpornego liście kapusty i ciasno gołąbki. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Zalewamy rosołem lub wodą do przykrycia gołąbków. 4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Pieczemy przez godzinę. Podajemy

Na moim talerzu
Warzywa pieczone na ostro 114

suszonych pomidorów 3 łyżki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANE: Ziemniaki i buraki obieram, kroję w kostkę. Obraną marchew kroję w nieco grubsze talarki. W naczyniu żaroodpornym układam warzywa, chili, polewam oba rodzajami oleju, doprawiam, mieszam dobrze rękoma. Piekę w temp. 180 st. C grzaniem góra plus dół (bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika) przez ok. godzinę. Lubię miękkie warzywa, ale niezbyt rozgotowane

Zasmakuj Kuchni
Gołąbki z kaszą gryczaną 156

laurowy 1. Gotujemy kaszę w osolonej wodzie. 2. Ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i ścieramy na tartce. Dodajemy do kaszy. Przyprawiamy. 3. Zawijamy gołąbki. Układamy na dnie naczynia żaroodpornego liście kapusty i ciasno gołąbki. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Zalewamy rosołem lub wodą do przykrycia gołąbków. 4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Pieczemy przez godzinę. Podajemy

NA MOIM TALERZU
Bałkańska musaka 162

mięso wykładamy resztę bakłażanów i resztę ziemniaków ( każdą warstwę solimy i pieprzymy do smaku ) 5. Z masła i mąki robimy zasmażkę , zalewamy zimnym mlekiem i gotujemy. Jak się zagotuje , zestawiamy z ognia , wlewamy  jogurt wymieszamy z jajkami i startym serem.Całość mieszamy i zalewamy musakę.  Pieczemy 40 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C Smacznego

Różne smaki w kuchni
Baba ziemniaczana 116

drobnych oczkach lub posiekaj za pomocą miksera do ziemniaków dodaj startą cebulę, jaja, mąkę i przyprawy, wymieszaj wszystko na gładką masę, a na końcu dodaj pokrojony z małą kostkę boczek lub skwarki, wymieszaj małą keksówkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą, wlej do niej masę piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok godzinę, aż się zaruniemi najlepiej smakuje

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Indyk w glazurze musztarodowo - miodowej 154

nieco skruszeje i nabierze wyrazistego smaku. Marchewki i ziemniaki kroimy na talarki. Warzywa wkładamy do rękawa kuchennego i kładziemy na to mięso. Do środka wlewamy całą zalewę z pojemnika. Zawiązujemy rękaw tak by było w nim jak najwięcej powietrza i nakłuwamy w 3 miejscach. Pakunek wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na 30 minut. Po tym czasie ostrożnie rozcinamy

Emskie Smaki

Proponowane wyszukiwania