ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:285/497)

Zapiekanka ziemniaczana z musztardą i curry / Potato gratin with mustard and curry 152

Scroll down for recipe in English.  Ziemniaki kocham w każdej postaci. Zarumienione i przypieczone z wierzchu, np. w takiej zapiekance smakują obłędnie. Jeśli tak jak ja lubicie ziemniaczki, ale na obiad chcecie zjeść je w trochę innej wersji, polecam moją zapiekankę z curry i dwoma rodzajami musztardy. Do tego pyszna surówka z rzepy, selera i jabłka. A... koniecznie spróbujcie(...)soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka kwaśnej śmietany sól, pieprz Ziemniaki ugotuj do miękkości i odcedź. Cebulę drobno posiekaj, czosnek pokrój w plasterki. Na patelni rozpuść 1 łyżkę masła i oliwę. Usmaż cebulkę razem z czosnkiem na małym ogniu, aż się przyrumieni. Do ciepłych ziemniaków wlej mleko i śmietanę. Dodaj curry, gałkę, obie musztardy. Ugnieć na gładkie puree

Delicious Place
PIERŚ Z KACZKI SOUS VIDE PODWĘDZANA SOSNĄ Z LEŚNĄ ŻURAWINĄ, PIKLOWANYMI PĘDAMI ŚWIERKU, DYNIĄ PIŻMOWĄ I SOSEM DEMI-GLACE 191

Purée ziemniaczane W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki do miękkości. Odcedzamy i ubijamy na puszystą masę razem z ciepłą śmietaną i masłem.  Sos żurawinowy Dodajemy do rondelka żurawinę. Dolewamy odrobinę wody i na wolnym ogniu podgrzewamy. Po około 5 minutach dodajemy cukier, masło i redukujemy do konsystencji sosu. Demi-glace Rozgrzewamy piekarnik do 210 ºC (termoobieg). Na blaszce układamy pocięte

chefintheforest
Polędwica wieprzowa w sosie grzybowym 127

mniej czasu. Po wyjęciu z piekarnika dajmy naszej polędwicy trochę odpocząć – niech stygnie 10 minut w blaszce. Po upieczeniu polędwice kroimy na kawałki i wkładamy do szkła żaroodpornego. Mięso zalewamy naszym sosem grzybowym. To wszystko, potrawa ląduje na stół. Polędwicę wieprzową w sosie grzybowym możecie podawać z kluskami śląskimi, gotowanymi ziemniakami, czy nawet kaszą. Koszt: 35 zł Przygotowanie

Kuchennyviral.pl
Ciatseczka z ziemniakami i powidłami 133

pieczenia 1 słoiczek powideł śliwkowych Wykonanie : Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy, jajko,masło, proszek i mąkę, szybko zagniatamy ciasto. Stolnice podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na około 5mm, wycinamy dowolne kształty, na środku każdego ciastka nakładamy po łyżeczce powideł. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta bardzo czekoladowa z malinami 112

Dodaj kakao i jajko. Zagnieść ciasto. Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Wysmaruj formę do tarty masłem. Rozwałkuj ciasto na papierze do pieczenia starając się zachować kształt koła. Przenieś ciasto do formy, tak aby papier do pieczenia znalazł się na górze. Dociśnij ciasto do formy. Papier dociąż specjalnymi kamykami lub kawałkami jabłka czy ziemniaka (aby dno się nie odkształciło) i wstaw

Rusty Fork
Zapiekanka z pieczonymi warzywami, kaszą i fetą 195

gałązek tymianku i włożyć (bez pokrywy) do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 ° C. Piec 20 minut. Natkę pietruszki umyć i posiekać. Z wysuszonych gałązek tymianku skruszyć na wierzch zapiekanki liście (gałązki wyrzucić). Zapiekankę nakładać na talerze i posypać natką pietruszki. Uwagi: Jeżeli nie posiadacie czarnej rzodkwi, to możecie zastąpić ją burakami lub ziemniakami.   #krakus, #smacznieiszybko

Passions hobbies life
Bułki z jajkiem 166

wody, łyżki cukru, łyżki soli, ugotowanego ziemniaka..  kliknij tutaj Ciasto po wyrośnięciu zagniatamy, przesypujemy mąką i dzielimy na części. Potem wałkujemy na placki 0,5 cm grubości i nakładamy ugotowane wcześniej jajko. Zawijamy jajka i układamy zawinięciem do spodu. Tak przygotowane przykrywamy do wyrośnięcia na 20 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C w funkcji góra

chleba naszego
filet z kurczaka pieczony na warzywach 178

Odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy i razem z cukinią kroimy w grube plastry, cebulę w piórka, pomidorki rozkrajamy na pół, a ząbki czosnku rozgniatamy nożem. Tak przygotowane warzywa wkładamy do naczynia do zapiekania. Oprószamy solą morską, pieprzem, doszucamy garść liści bazylii, skrapiamy oliwą,  delikatnie mieszamy  i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Cook&Love
CHŁOPSKA SAŁATKA ZIEMNIACZANA 317

twardo. Ogórki pokroić w kostkę. Kiedy ziemniaki będą gotowe, poczekać aż przestygną. Następnie pokroić je w kostkę i dać do miski. Dołożyć przesmażoną kiełbasę z cebulą. Dodać ogórek. Jajka obrać i również pokroić. Dodać do sałatki. Dołożyć musztardę i suszony koperek. Przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć na formę i podgrzać w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 º . Można

kuchniabellissima.wordpress.com
Filet z kurczaka pieczony na warzywach 134

papryką wędzoną i bazylią. Odstawiamy na bok. Ziemniaki obieramy, kroimy w grube półplasterki, paprykę i bakłażana kroimy w kostkę, cebule w piórka, pozostałe ząbki czosnku obieramy i rozgniatamy nożem. Warzywa wkładamy do naczynia żaroodpornego, oprószamy solą, czosnkiem granulowanym, pieprzem, tymiankiem i papryką wędzoną. Skrapiamy oliwą z oliwek, dokładnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Cook&Love
Naleśniki "ruskie" z dynią 295

rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę lub mielimy razem z twarogiem. Dodajemy dyniowe puree. Cebule drobno kroimy i smażymy, następnie dodajemy do farszu. Wszystko przyprawiamy curry w proszku, solą i pieprzem. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy w rulonik. Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Naleśniki posypujemy tartym

Smakowity Blog Kulinarny
PIECZONE KASZTANY 100

Pieczone kasztany smakiem przypominają słodką odmianę ziemniaka. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.  Można moczyć je w miodowo-cynamonowym sosie. Jednak same w sobie są słodkie.  Przygotowanie Umyj kasztany w ciepłej wodzie, następnie osusz je. Natnij nożem po skosie, tak aby powstał X Przełóż na blachę do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 C na 20 minut

Kukuleczki
Pikantne chipsy z obierek i brokułowy dip 136

obieraniu warzyw, w tym przepisie - ziemniaka, marchewki i jabłka. Mając to na uwadze przed obraniem myjemy dokładnie warzywa.  2. Do średniej wielkości miski wlewamy olej oraz pozostałe składniki marynaty. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.  3. Teraz w misce maczamy nasze obierki, a następnie kładziemy je na blasze i wkładamy do piekarnika. Całość pieczemy przez kilka(naście) minut - obierki

Bananowe Pole
Polędwica wieprzowa nadziewana śliwką w sosie musztardowym 169

minut. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika, nakryj folią aluminiową i pozostaw na 5 minut alby polędwica "odpoczęła". Na talerz nałóż łyżką sos musztardowy, na każdą z tych łyżek sosu połóż 2 cm plaster polędwicy, poprósz solą i pieprzem, ozdób natką pietruszki. Ps.: Ja w między czasie przygotowałem pieczone rozetki z ziemniaków które również efektownie wyglądają co widać na ostatnim zdjęciu

Mechanik w kuchni
NOWOROCZNA KACZKA Z POMARAŃCZAMI 164

wstawiamy odkrytą do nagrzanego do 220 st. piekarnika. Zapiekamy ok 15 minut. Po tym czasie podlewamy świeżo wyciskanym sokiem, przykrywamy, zmniejszamy temp na 170 st. Pieczemy godzinę. Po tym czasie znów podlewamy - tym razem wytopionym sosem. Na wierzch kaczki układamy plastry pomarańczy. Zapiekamy jeszcze 20 minut. Podajemy z ćwiarteczkami zapiekanych z ziołami ziemniaków

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania