ziemniaki pieczone - 9045 przepisów (strona:290/603)

Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną. Szybki obiad. 209

obiadowa na weekend. Takie danie sprawdzi się również w przypadku niespodziewanych gości lub organizacji małego przyjęcia. Do takich roladek z kurczaka pasują najróżniejsze surówki. Możecie je podać w towarzystwie ziemniaków, frytek czy innych dodatków. Spróbujcie. Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną. Szybki obiad. 2016-04-23 11:09:20 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)Obsmażone roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy na środkowym poziomie przez około 10 minut. Dopieczenie w piekarniku jest konieczne, aby nasze roladki nie były surowe w środku. Roladki wyjmujemy i podajemy ciepłe z zestawem ulubionych surówek i ziemniakami lub frytkami. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs

Słodkie okruszki
Zapiekane ziemniaki z cukinią i pomidorami 288

bloga Smak Mojego Domu . Świetnie sprawdziły się jako dodatek do pieczonych udek z kurczaka, a że i warzywa i mięso piekły się jednocześnie to obiad praktycznie zrobił mi się sam. Super patent, gdy ma się mało czasu na gotowanie ;)  Składniki na 2-3 porcje: 4-5 ziemniaków 1 duża cukinia  2 duże pomidory 4 duże ząbki czosnku(...)pieprz   Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Cukinię umyć i nieobraną pokroić w cienkie plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. W dużym naczyniu żaroodpornym wymieszać warzywa, mocno je doprawić oregano, solą i pieprzem i porządnie polać oliwą. Dodać również przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko dobrze ze sobą wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym

Simply Food
Muffiny bananowe - cukiernia Lidla 245

Przygotowanie muffin : Jajka ubijam mikserem wraz z cukrem trzcinowym na puszystą masę, banany miażdżę tłuczkiem do ziemniaków a białą czekoladę drobno siekam. Do rozgniecionych bananów dodaję kolejno i za każdym razem mieszając - roztopione lecz nie ciepłe masło, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, białą czekoladę, masę jajeczną i cukier waniliowy. Do formy do pieczenia muffin wkładam papilotki i do każdej

Mechanik w kuchni
Polędwiczki wieprzowe pieczone w niskiej temperaturze 261

bratki. Idealne jako danie obiadowe, wczesna kolacja, czy wykwintna przystawka. Podane z kaszą, ryżem, ziemniakami… i nie tylko będą bardzo smacznym urozmaiceniem każdego stołu. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również polędwiczkę wieprzową z sosem migdałowym . Wydrukuj przepis The post Polędwiczki wieprzowe pieczone w niskiej temperaturze appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Pałki z kurczaka pieczone z warzywami 172

warzywa po zamarynowaniu wystarczy włożyć do piekarnika i upiec. SKŁADNIKI: 8 podudzi z kurczaka, 500g ziemniaków, 2 marchewki, 1 cebula, 200g pieczarek, 2 łyżeczki wędzonej papryki mielonej, 1 łyżeczka tymianku, 1,5 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki obieram i kroję na ćwiartki. Marchewkę kroję w grubsze plasterki. Cebulę kroję w piórka. Pieczarki przekrawam na pół(...)warzyw dodaję pałki z kurczaka, wlewam olej oraz dodaję przyprawy. Mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 3. Pałeczki razem z warzywami przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczone bataty z fetą i ciecierzycą 205

Składniki: – 2 duże bataty (słodkie ziemniaki) – 100 g sera typu kanapkowo-sałatkowego (np. feta) – 2 duże garście świeżego szpinaku – 150 g gotowanej ciecierzycy – 1 ząbek czosnku – sól i pieprz, – 1 łyżeczka kminu rzymskiego, – 1/2 łyżeczki suszonego oregano, – 1/2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej, – 1/3 łyżeczki – ostrej – 1/3 wędzonej Przygotowanie(...)Bataty dokładnie myjemy, wycieramy i przekrajamy wzdłuż na dwie części. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, (przyprawiamy solą i pieprzem opcjonalnie) i pieczemy przez ok. 40 – 50 minut w temperaturze ok. 200°C. Ciecierzycę gotujemy wg instrukcji (wcześniej moczymy w wodzie najlepiej przez całą noc), lub używamy już ugotowanej z puszki lub słoika. W tym czasie przygotowujemy farsz. Ser rozkruszamy

I LOVE LIFE
Czekoladowe ciasto fasolowe (light) 196

moreli garść suszonych śliwek kilka orzechów włoskich,  posiekanych 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy Przygotowanie Przygotowanie puree z fasoli: fasolę przesypać z puszki na sitko, przepłukać starannie wodą. Zmiksować na papkę przy pomocy blendera. Można to zrobić również widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, wszystko zależy od stopnia twardości fasoli. ;) Puree musi być gładkie! Jest to bardzo ważne

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sałatka z kurczakiem 82

nieważne co jest drugim dominującym składnikiem sałatki, czy będzie to makaron czy ziemniaki, filet z piersi kurczaka sprawdza się idealnie. Pyszne w sałatce są także udka, jednak to wersja dla tych co nie liczą kalorii. Do sałatki z kurczakiem jaki kurczak najlepszy ? Do sałatki sprawdzi się kurczak pieczony, kurczak grillowany jak i kurczak gotowany. Jednak największą popularnością cieszą się

Dieta moja pasja
Krotka podroz do Szwajcarii 86

Gdy patrze na moj ostatni wpis to uswiadamiam sobie, ze bardzo zaniedbalam bloga. Ostatnio jednak wiele sie dzieje, wyjazdy, rodzinne uroczystosci i goscie z daleka, to

Przysmaki Karolki
Buraczki w winnej zalewie 74

Pieczone buraki w słodko-kwaśnej zalewie mogą być podawane jako dodatek do mięs czy wędlin. Można z nich  również przyrządzić znakomitą sałatkę, np.: na półmisek wyłożyć rukolę, ułożyć na niej plastry buraków, posypać posiekanymi orzechami włoskimi i posypać serem feta lub kozim. Można dodatkowo(...)skropić kremem balsamicznym. Takie buraczki sprawdzą się również  w połączeniu z solonym śledziem, gotowanym ziemniakiem i jajkiem na twardo. A więc nie ma na co czekać, tak proste w przyrządzeniu i tak wiele możliwości zastosowania, polecam 😊   Składniki: -kilka buraków pieczonych -1 łyżka tartego świeżo chrzanu -1 łyżeczka kminku ( na słoik

Kulinarne przemyslenia
Klopsy zapiekane w piekarniku w sosie pomidorowym 141

Polecam to danie, podawać z ugotowanymi ziemniakami lub pure ziemniaczanym. Przygotowanie klopsów – do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę, jajko, majeranek, vegetę, słodką paprykę i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować duże klopsy, w środek każdego włożyć jedną pieczarkę. Marchewki obrać i pokroić w plasterki, rozrzucić na dnie żaroodpornego naczynia. Na marchewkach rozłożyć klopsy(...)minut. Następnie dodać groszek w strączkach i piec jeszcze 20 minut. Strączki lekko powciskać do sosu. Danie jest gotowe jak klopsy lekko się przyrumienią. Na każdym klopsiku położyć plasterek sera i wstawić do piekarnika do momentu aż ser się rozpuści. Ser można pominąć. Podawać klopsy w towarzystwie warzyw i ziemniaków. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Kurczak pieczony na butelce z piwem 383

głównej postanowiłam go zrealizować. Zachęcona obietnicą soczystego mięsa nadziałam biedaka na butelkę i upiekłam. I rzeczywiście było smacznie. Podczas pieczenia piwo wypływa z butelki (jeśli stawia opór, dodajemy 1/3 łyżeczki soli, wtedy na pewno wypłynie). Na blaszce rozłożyłam również ziemniaki i marchew wymieszane z olejem i przyprawami, one również idealnie się upiekły. Swoją drogą, obciąć kurczakowi głowę, obedrzeć z piór(...)naczynie żaroodporne a na nim otwartą butelkę z piwem. Na butelkę nakładamy kurczaka.  4. Blaszkę z kurczakiem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Kurczak tej wielkości powinien piec się około 1h 40 minut. Czas pieczenia zależy od wagi kurczaka. Kurczaka o wadze 1kg pieczemy 1h, 1,5kg pieczemy 1,5h a o wadze 2kg pieczemy

Szefowa kuchni
Pulled pork w sosie pomidorowym 110

szczelnie przykrywamy i pieczemy ok 4-5 h w 140 st.C. W połowie pieczenia mięso przewracamy na druga stronę. Łopatkę po upieczeniu dzielimy dwoma widelcami na drobne kawałki. Mieszamy z sosem, ew. dolewamy odrobinę wody. Podajemy z surówką, w opieczonych bułkach lub na talerzu z ziemniakami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasteczka z nadzieniem daktylowym 105

marokańskich , które przygotowaliśmy razem z Marysią Niziołek z JCC. Składniki na ciasto: - 200g masła - 1/3 szklanki cukru - 4 szklanki mąki - 1/2 szklanka oliwy - 1/2 szklanki ciepłej wody - proszek do pieczenia Składniki na nadzienie: - 200g daktyli - 100g migdałów w płatkach - laska wanilii Zanim zabierzemy się za ciasto to najpierw zrobimy nadzienie. Daktyle moczymy w ciepłej wodzie (kilka minut) aby troszkę zmiękły(...)bierzemy się za ciasto. Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy (mąkę przesiewamy). Konsystencja ciasta będzie jak ubite ziemniaki. Kiedy ciast jest gotowe odrywamy po małym kawałku, który wałkujemy, na środku układamy łyżeczkę nadzienia i formujemy kulkę. Tak przygotowane kulki pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni . Smacznego Wszystkie powyższe zdjęcia wykonane podczas warsztatów

Kuchenne Wariacje